LEAG
- Lokalna energetska agencija Gorenjske
Slovenski trg 1, 4000 Kranj
Tel: 059 92 49 74
e-mail: info@leag.si

novice

petek, 14. jun 2019

Energetsko najbolj prodorne občine leta 2019 so Poljčane, Bled in Ljubljana

V Ljubljani so danes na konferenci En.občina & En.management 019 razglasili energetsko najbolj prodorne občine v Sloveniji. V kategoriji malih občin je zmagala Občina Poljčane, v kategoriji srednje velikih Občina Bled, v kategoriji mestnih občin pa Mestna občina Ljubljana.

več o tem

sreda, 3. apr 2019

Vabilo

Konferenca

ENERGETSKO-PODNEBNO NAČRTOVANJE NA REGIONALNI IN LOKALNI RAVNI

 ter 10 let Lokalne energetske agencije Gorenjske (LEAG)

 10. 4. 2019, Knauf Insulation Experience Center, Škofja Loka

 

več o tem

torek, 2. apr 2019

LEAG participated at SMART_watch project Interreg Central Europe

More than 50 representatives of the Regional Observatories - business support institutions - gathered in Kapfenberg (Austria) to discuss regional innovations and joint plans for the future.

več o tem

četrtek, 22. nov 2018

Anketa za INOVATIVNA ZELENA mala in srednja podjetja

V imenu Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije vas naprošamo za izpolnitev ankete s katero želijo pridobiti mnenje čim več slovenskih podjetij. Namen ankete je ugotoviti možne rešitve za izzive financiranja inovacij za podjetja zelenih sektorjev in oblikovati posebno podporno orodje, ki bo prilagojeno potrebam in značilnostim MSP, kar bo pomagalo pri dostop do sredstev in izboljšanje uspeha vlog za financiranje v 9 državah. Spletna anketa je prevedena v slovenščino, potreben čas za izpolnitev je 10 minut.več o tem

ponedeljek, 1. okt 2018

Predstavitev Akcijskega načrta za energetsko prenovo stavb - BUILD2LC

V okviru projekta BUILD2LC Intereg Europe sta Lokalna energetska agencija Gorenjske (LEAG) in Agencija za prestrukturiranje energetike (ApE) predstavila Akcijski načrt za energetsko prenovo stavb oziroma predlog, kako bi lahko v Sloveniji izboljšali energetsko prenovo stavb. več o tem

prijava na novice


Želiš prejemati aktualna obvestila na svoj e-naslov?
Prijavi se!
rotatorrotatorrotatorrotatorrotator

Pogosta vprašanja in odgovoriMoji računi za elektriko in ogrevanje so vse višji. Kaj lahko storim?

S časom se zmanjšuje kvaliteta materialov in posledično se lahko pojavi  slabše tesnenje oken, vrat. Izgube zaradi netesnosti lahko znašajo tudi 30% vseh stroškov. Z namenskimi tesnilnimi trakovi  zatesnite okna in vrata. Zmanjšajte dolžino zračenja. Veliko lahko prispevamo z nastavitvijo temperature ogrevanja. Znano je, da vsaka stopinja  poveča stroške ogrevanja za približno 6 odstotkov. Če znižamo temperaturo iz 24,5 stopinje na 21 stopinj lahko prihranimo tudi do 20 odstotkov stroškov ogrevanja.  Preverite ali imate v hiši star bojler za ogrevanje vode. S časom se na bojlerju nabira vodni kamen in zato porabi veliko drage elektrike.  Pri takih napravah je smiselno premisliti o zamenjavi.


Zanima me kdaj moramo vložiti vlogo za subvencije za solarne celice. Želimo narediti narediti solarni sistem za ogrevanje vode.
Trenutno odprte razpise si lahko ogledate na strani http://www.ekosklad.si/html/razpisi/main.html. Na tej strani lahko preverite aktualne razpise in pogoje za vložitev subvencije.  Priporočamo, da se pred začetkom izvedbe del posvetujete tudi z izvajalcem.

Gradim oz. kupujem hišo. Kako lahko zmanjšam porabo energije, čeprav želim imeti klimatsko napravo?

Osnovne principe človeštvo pozna že stoletja. Z uporabo primernih materialov in načrtovanjem okolice lahko bistveno zmanjšamo potrebno energijo za hlajenje.  Pri pravilnem načrtovanjem bodoče hiše je potrebno upoštevati  pravilno orientacijo hiše, izolacijo, nasade rastlinja, smer in hitrost vetra, akumulacijo toplote v zidovih, pravilno oblikovane nadstreške in zunanja senčila. Tako že v samem začetku z zasnovo hiše poskrbimo, da ne prihaja do pregrevanja. Klimatske naprave tako v večini primerov niso potrebne.Kako poslati vprašanje?

Kliknite na tipko na vrhu strani in sledite postopku.

Vsa vnosna polja so obvezna!Captcha image
Prosimo prepišite kodo:

anketa

ponedeljek, 5. nov 2018

Ali ste kdaj koristili subvencije Eko sklada?
Arhiv anket

EMA

MO Kranj

Napaja nas modra energija