LEAG
- Lokalna energetska agencija Gorenjske
Slovenski trg 1, 4000 Kranj
Tel: 059 92 49 74
e-mail: info@leag.si

novice

ponedeljek, 1. okt 2018

Predstavitev Akcijskega načrta za energetsko prenovo stavb - BUILD2LC

V okviru projekta BUILD2LC Intereg Europe sta Lokalna energetska agencija Gorenjske (LEAG) in Agencija za prestrukturiranje energetike (ApE) predstavila Akcijski načrt za energetsko prenovo stavb oziroma predlog, kako bi lahko v Sloveniji izboljšali energetsko prenovo stavb. več o tem

petek, 31. avg 2018

Kranj z novimi postajami za električna kolesa

Sistem KRsKOLESOM ima pet novih postaj, Kranj pa ima po novem tudi največji elektrificiran sistem  za izposojo koles v državi.
več o tem

ponedeljek, 2. jul 2018

3. mesto za primer dobre prakse - System Dominum

Primer dobre prakse na projektu BUILD2LC, System Dominum, ki ga je predlagala Lokalna energetska agencija Gorenjske (LEAG), je na tekmovanju primerov dobrih praks projektov Interreg Europe osvojil tretje mesto. Projekt ima velik potencial v evropskem okolju, saj so zanimanje zanj že pokazali Španci in drugi projektni partnerji.

več o tem

sreda, 14. mar 2018

S projektom BUILD2LC do hitrejše in učinkovitejše energetske prenove stavb

Ljubljana, 13.3. - 14.3. 2018več o tem

torek, 24. okt 2017

MODER - Napredna energetska prenova sosesk

DELAVNICAveč o tem

prijava na novice


Želiš prejemati aktualna obvestila na svoj e-naslov?
Prijavi se!
rotatorrotatorrotatorrotatorrotator

Projekt CombinES - Kombinacija energetskega pogodbeništva in subvencioniranja

Projekt CombinES - Združevanje energetskih storitev s subvencijami za financiranje energetske učinkovitosti v Srednji Evropi - je povezal sedem partnerjev iz srednjeevropske regije, ki delujejo na področju učinkovite rabe energije. 


Analizirali in ocenili so pravila programov javne finančne podpore za varčevanje z energijo v posameznih državah ter ocenili možnosti in potenciale za realizacijo prihrankov v prihodnosti. Na podlagi te raziskave so pripravili priporočila, namenjena oblikovalcem energetske in finančne politike, odločevalcem in tržnim akterjem. V njih so opisane možne prilagoditve pravil in meril razpisnih programov za pridobitev subvencij za izvedbo ukrepov prenove toplotnega ovoja, ki bi omogočile optimizacijo stroškov in prihrankov v kombinaciji z energetskim pogodbeništvom. Tak pristop so poimenovali CombinES celovita prenova.

Spletna stran projekta (www)
Zaključna brošura projekta (pfd)
»» Arhiv

anketa

petek, 30. maj 2014

Ali ste kdaj koristili subvencije Eko sklada?
Arhiv anket

EMA

MO Kranj

Napaja nas modra energija