LEAG
- Lokalna energetska agencija Gorenjske
Slovenski trg 1, 4000 Kranj
Tel: 059 92 49 74
e-mail: info@leag.si

novice

petek, 14. jun 2019

Energetsko najbolj prodorne občine leta 2019 so Poljčane, Bled in Ljubljana

V Ljubljani so danes na konferenci En.občina & En.management 019 razglasili energetsko najbolj prodorne občine v Sloveniji. V kategoriji malih občin je zmagala Občina Poljčane, v kategoriji srednje velikih Občina Bled, v kategoriji mestnih občin pa Mestna občina Ljubljana.

več o tem

sreda, 3. apr 2019

Vabilo

Konferenca

ENERGETSKO-PODNEBNO NAČRTOVANJE NA REGIONALNI IN LOKALNI RAVNI

 ter 10 let Lokalne energetske agencije Gorenjske (LEAG)

 10. 4. 2019, Knauf Insulation Experience Center, Škofja Loka

 

več o tem

torek, 2. apr 2019

LEAG participated at SMART_watch project Interreg Central Europe

More than 50 representatives of the Regional Observatories - business support institutions - gathered in Kapfenberg (Austria) to discuss regional innovations and joint plans for the future.

več o tem

četrtek, 22. nov 2018

Anketa za INOVATIVNA ZELENA mala in srednja podjetja

V imenu Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije vas naprošamo za izpolnitev ankete s katero želijo pridobiti mnenje čim več slovenskih podjetij. Namen ankete je ugotoviti možne rešitve za izzive financiranja inovacij za podjetja zelenih sektorjev in oblikovati posebno podporno orodje, ki bo prilagojeno potrebam in značilnostim MSP, kar bo pomagalo pri dostop do sredstev in izboljšanje uspeha vlog za financiranje v 9 državah. Spletna anketa je prevedena v slovenščino, potreben čas za izpolnitev je 10 minut.več o tem

ponedeljek, 1. okt 2018

Predstavitev Akcijskega načrta za energetsko prenovo stavb - BUILD2LC

V okviru projekta BUILD2LC Intereg Europe sta Lokalna energetska agencija Gorenjske (LEAG) in Agencija za prestrukturiranje energetike (ApE) predstavila Akcijski načrt za energetsko prenovo stavb oziroma predlog, kako bi lahko v Sloveniji izboljšali energetsko prenovo stavb. več o tem

prijava na novice


Želiš prejemati aktualna obvestila na svoj e-naslov?
Prijavi se!
rotatorrotatorrotatorrotatorrotator

En.občina 015: Konferenca tokrat v Šentrupertu!

Organizator medijsko-založniška hiša Energetika.NET že 6. leto zapored organizira natečaj v okviru katerega bo komisija  izbirala energetsko najučinkovitejše med občinami v kategorijah med malimi, srednjimi in velikimi občinami ter absolutno - energetsko najbolj odmevno občino. 


20 občin, ki so v preteklosti že prejele nagrado za energetsko najbolj učinkovite, in se jim bodo letos pridružile še 3 nove, svoje delo nenehno nadgrajujejo. Strokovna komisija v sestavi Rajko Leban, GOLEA, dr. Vlasta Krmelj, EnergaP, Aleš Podgornik, Institut Jožef Stefan, Gašper Vilfan, Spirit Slovenija, Gorazd Marinček, Slovenski E-forum, Črtomir Kurnik, LEAG in Mateja Kegel Kozlevčar iz Energetike.NET, je v prvem krogu že izbrala občine. Sledi polfinale, kjer bodo izbirali občine ne le za slovenski naziv najbolj odmevnih, pač pa tudi za tekmovanje na evropskem nivoju v okviru natečaja 100 % samozadostne občine. Natečaj v letošnjem letu nadaljuje uspešno mednarodno pot, saj bodo najboljše občine slovenskega natečaja tudi tokrat tekmovale na mednarodni ravni. Projekt En.občina je v preteklosti pomembno pripomogel k spodbujanju, informiranju in ozaveščanju lokalnih skupnosti o pomenu učinkovite rabe energije ter energetske učinkovitosti za doseganje skupnih nacionalnih in evropskih ciljev na področju zmanjševanja rabe energije. Na zaključni konferenci, ki bo 27. maja 2015 v Šentrupertu, pričakujemo več kot 100 udeležencev. Ciljna skupina so tako župani, kot tudi energetski menedžerji in vodje investicij v občinah, prav tako pa podjetja, ki že in še nameravajo sodelovati z občinami.

Vir: Energetika.net»» Arhiv

anketa

ponedeljek, 5. nov 2018

Ali ste kdaj koristili subvencije Eko sklada?
Arhiv anket

EMA

MO Kranj

Napaja nas modra energija