LEAG
- Lokalna energetska agencija Gorenjske
Slovenski trg 1, 4000 Kranj
Tel: 059 92 49 74
e-mail: info@leag.si

novice

sreda, 14. mar 2018

S projektom BUILD2LC do hitrejše in učinkovitejše energetske prenove stavb

Ljubljana, 13.3. - 14.3. 2018več o tem

torek, 24. okt 2017

MODER - Napredna energetska prenova sosesk

DELAVNICAveč o tem

torek, 26. sep 2017

ZERO - zmanjšanje energetske revščine občanov


V okviru mreže ENSVET opravljajo svetovalci tudi specifično dejavnost, ki se imenuje zmanjšanje energetske revščine občanov, na kratko ZERO. To storitev opravljajo v sodelovanju s centri za socialno delo.
več o tem

petek, 22. sep 2017

BUILD2LC - Za boljše in učinkovitejše energetske prenove

V četrtek, 21. septembra, je Lokalna energetska agencija Gorenjske organizirala tretji delovni sestanek delovne skupine BUILD2LC.
več o tem

sreda, 21. jun 2017

Zmanjševanje energetske revščine in izboljšanje zdravja - BUILD2LC

V okviru evropskega projekta BUILD2LC so se predstavniki Lokalne energetske Gorenjske, Eko sklada in Ministrstva za infrastrukturo, udeležili evropske konference na temo energetske revščine. Konferenca je potekala 13. junija v mestu Gloucester, Velika Britanija, kjer je dogodek gostila Energetska agencija Severn Wye.več o tem

prijava na novice


Želiš prejemati aktualna obvestila na svoj e-naslov?
Prijavi se!
rotatorrotatorrotatorrotatorrotator

En.občina 015: Konferenca tokrat v Šentrupertu!

Organizator medijsko-založniška hiša Energetika.NET že 6. leto zapored organizira natečaj v okviru katerega bo komisija  izbirala energetsko najučinkovitejše med občinami v kategorijah med malimi, srednjimi in velikimi občinami ter absolutno - energetsko najbolj odmevno občino. 


20 občin, ki so v preteklosti že prejele nagrado za energetsko najbolj učinkovite, in se jim bodo letos pridružile še 3 nove, svoje delo nenehno nadgrajujejo. Strokovna komisija v sestavi Rajko Leban, GOLEA, dr. Vlasta Krmelj, EnergaP, Aleš Podgornik, Institut Jožef Stefan, Gašper Vilfan, Spirit Slovenija, Gorazd Marinček, Slovenski E-forum, Črtomir Kurnik, LEAG in Mateja Kegel Kozlevčar iz Energetike.NET, je v prvem krogu že izbrala občine. Sledi polfinale, kjer bodo izbirali občine ne le za slovenski naziv najbolj odmevnih, pač pa tudi za tekmovanje na evropskem nivoju v okviru natečaja 100 % samozadostne občine. Natečaj v letošnjem letu nadaljuje uspešno mednarodno pot, saj bodo najboljše občine slovenskega natečaja tudi tokrat tekmovale na mednarodni ravni. Projekt En.občina je v preteklosti pomembno pripomogel k spodbujanju, informiranju in ozaveščanju lokalnih skupnosti o pomenu učinkovite rabe energije ter energetske učinkovitosti za doseganje skupnih nacionalnih in evropskih ciljev na področju zmanjševanja rabe energije. Na zaključni konferenci, ki bo 27. maja 2015 v Šentrupertu, pričakujemo več kot 100 udeležencev. Ciljna skupina so tako župani, kot tudi energetski menedžerji in vodje investicij v občinah, prav tako pa podjetja, ki že in še nameravajo sodelovati z občinami.

Vir: Energetika.net»» Arhiv

anketa

petek, 30. maj 2014

Ali ste kdaj koristili subvencije Eko sklada?
Arhiv anket

EMA

MO Kranj

Napaja nas modra energija