LEAG
- Lokalna energetska agencija Gorenjske
Slovenski trg 1, 4000 Kranj
Tel: 059 92 49 74
e-mail: info@leag.si

novice

četrtek, 22. nov 2018

Anketa za INOVATIVNA ZELENA mala in srednja podjetja

V imenu Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije vas naprošamo za izpolnitev ankete s katero želijo pridobiti mnenje čim več slovenskih podjetij. Namen ankete je ugotoviti možne rešitve za izzive financiranja inovacij za podjetja zelenih sektorjev in oblikovati posebno podporno orodje, ki bo prilagojeno potrebam in značilnostim MSP, kar bo pomagalo pri dostop do sredstev in izboljšanje uspeha vlog za financiranje v 9 državah. Spletna anketa je prevedena v slovenščino, potreben čas za izpolnitev je 10 minut.več o tem

ponedeljek, 1. okt 2018

Predstavitev Akcijskega načrta za energetsko prenovo stavb - BUILD2LC

V okviru projekta BUILD2LC Intereg Europe sta Lokalna energetska agencija Gorenjske (LEAG) in Agencija za prestrukturiranje energetike (ApE) predstavila Akcijski načrt za energetsko prenovo stavb oziroma predlog, kako bi lahko v Sloveniji izboljšali energetsko prenovo stavb. več o tem

petek, 31. avg 2018

Kranj z novimi postajami za električna kolesa

Sistem KRsKOLESOM ima pet novih postaj, Kranj pa ima po novem tudi največji elektrificiran sistem  za izposojo koles v državi.
več o tem

ponedeljek, 2. jul 2018

3. mesto za primer dobre prakse - System Dominum

Primer dobre prakse na projektu BUILD2LC, System Dominum, ki ga je predlagala Lokalna energetska agencija Gorenjske (LEAG), je na tekmovanju primerov dobrih praks projektov Interreg Europe osvojil tretje mesto. Projekt ima velik potencial v evropskem okolju, saj so zanimanje zanj že pokazali Španci in drugi projektni partnerji.

več o tem

sreda, 14. mar 2018

S projektom BUILD2LC do hitrejše in učinkovitejše energetske prenove stavb

Ljubljana, 13.3. - 14.3. 2018več o tem

prijava na novice


Želiš prejemati aktualna obvestila na svoj e-naslov?
Prijavi se!
rotatorrotatorrotatorrotatorrotator

En.občina 015: Konferenca tokrat v Šentrupertu!

Organizator medijsko-založniška hiša Energetika.NET že 6. leto zapored organizira natečaj v okviru katerega bo komisija  izbirala energetsko najučinkovitejše med občinami v kategorijah med malimi, srednjimi in velikimi občinami ter absolutno - energetsko najbolj odmevno občino. 


20 občin, ki so v preteklosti že prejele nagrado za energetsko najbolj učinkovite, in se jim bodo letos pridružile še 3 nove, svoje delo nenehno nadgrajujejo. Strokovna komisija v sestavi Rajko Leban, GOLEA, dr. Vlasta Krmelj, EnergaP, Aleš Podgornik, Institut Jožef Stefan, Gašper Vilfan, Spirit Slovenija, Gorazd Marinček, Slovenski E-forum, Črtomir Kurnik, LEAG in Mateja Kegel Kozlevčar iz Energetike.NET, je v prvem krogu že izbrala občine. Sledi polfinale, kjer bodo izbirali občine ne le za slovenski naziv najbolj odmevnih, pač pa tudi za tekmovanje na evropskem nivoju v okviru natečaja 100 % samozadostne občine. Natečaj v letošnjem letu nadaljuje uspešno mednarodno pot, saj bodo najboljše občine slovenskega natečaja tudi tokrat tekmovale na mednarodni ravni. Projekt En.občina je v preteklosti pomembno pripomogel k spodbujanju, informiranju in ozaveščanju lokalnih skupnosti o pomenu učinkovite rabe energije ter energetske učinkovitosti za doseganje skupnih nacionalnih in evropskih ciljev na področju zmanjševanja rabe energije. Na zaključni konferenci, ki bo 27. maja 2015 v Šentrupertu, pričakujemo več kot 100 udeležencev. Ciljna skupina so tako župani, kot tudi energetski menedžerji in vodje investicij v občinah, prav tako pa podjetja, ki že in še nameravajo sodelovati z občinami.

Vir: Energetika.net»» Arhiv

anketa

ponedeljek, 5. nov 2018

Ali ste kdaj koristili subvencije Eko sklada?
Arhiv anket

EMA

MO Kranj

Napaja nas modra energija