LEAG
- Lokalna energetska agencija Gorenjske
Slovenski trg 1, 4000 Kranj
Tel: 059 92 49 74
e-mail: info@leag.si

novice

petek, 14. jun 2019

Energetsko najbolj prodorne občine leta 2019 so Poljčane, Bled in Ljubljana

V Ljubljani so danes na konferenci En.občina & En.management 019 razglasili energetsko najbolj prodorne občine v Sloveniji. V kategoriji malih občin je zmagala Občina Poljčane, v kategoriji srednje velikih Občina Bled, v kategoriji mestnih občin pa Mestna občina Ljubljana.

več o tem

sreda, 3. apr 2019

Vabilo

Konferenca

ENERGETSKO-PODNEBNO NAČRTOVANJE NA REGIONALNI IN LOKALNI RAVNI

 ter 10 let Lokalne energetske agencije Gorenjske (LEAG)

 10. 4. 2019, Knauf Insulation Experience Center, Škofja Loka

 

več o tem

torek, 2. apr 2019

LEAG participated at SMART_watch project Interreg Central Europe

More than 50 representatives of the Regional Observatories - business support institutions - gathered in Kapfenberg (Austria) to discuss regional innovations and joint plans for the future.

več o tem

četrtek, 22. nov 2018

Anketa za INOVATIVNA ZELENA mala in srednja podjetja

V imenu Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije vas naprošamo za izpolnitev ankete s katero želijo pridobiti mnenje čim več slovenskih podjetij. Namen ankete je ugotoviti možne rešitve za izzive financiranja inovacij za podjetja zelenih sektorjev in oblikovati posebno podporno orodje, ki bo prilagojeno potrebam in značilnostim MSP, kar bo pomagalo pri dostop do sredstev in izboljšanje uspeha vlog za financiranje v 9 državah. Spletna anketa je prevedena v slovenščino, potreben čas za izpolnitev je 10 minut.več o tem

ponedeljek, 1. okt 2018

Predstavitev Akcijskega načrta za energetsko prenovo stavb - BUILD2LC

V okviru projekta BUILD2LC Intereg Europe sta Lokalna energetska agencija Gorenjske (LEAG) in Agencija za prestrukturiranje energetike (ApE) predstavila Akcijski načrt za energetsko prenovo stavb oziroma predlog, kako bi lahko v Sloveniji izboljšali energetsko prenovo stavb. več o tem

prijava na novice


Želiš prejemati aktualna obvestila na svoj e-naslov?
Prijavi se!
rotatorrotatorrotatorrotatorrotator

Evropski teden trajnostne energije 2015 v Mestni občini Kranj

Lokalna energetska agencija Gorenjske (LEAG) bo v sredo, 17. junija, v okviru 10. evropskega tedna trajnostne energije (EUSEW), organizirala informativno stojnico na Maistrovem trgu v Kranju. Mimoidoči se bodo lahko v okviru predstavitve popeljali z električnim kolesom. Predstavnik ENSVET-a bo občanom na voljo za energetsko svetovanje, strokovnjaki iz LEAG-a pa bodo predstavili investicijske in neinvesticijske ukrepe, s katerimi lahko v gospodinjstvih prihranimo energijo. 


Predstavljeni bodo tudi izvedeni ukrepi v Mestni občini Kranj, na podlagi katerih je občina v mesecu aprilu prejela priznanja Akademije Finance za energetsko najbolj učinkovito ustanovo 2015 v Sloveniji in to po izboru bralcev. Ocenjeni so bili ukrepi na področju oskrbe in rabe energije, kako je vzpostavljen sistem ravnanja z energijo, kakšna je preglednost porabe in oskrbe z energijo. Hkrati so bili ocenjevani tudi izvedeni organizacijski ukrepi in promocija ukrepov za povečanje energetske učinkovitosti.

LEAG, od svoje ustanovitve leta 2009, deluje na področju energetskega upravljanja objektov v lasti občin in nudi pomoč pri odločitvah za investicije s področja URE in OVE. V letu 2014 je LEAG pričel z izdelavo energetskih izkaznic predvsem za objekte v lasti občin. Z uporabo energetskega knjigovodstva, katerega je LEAG uvedel v več kot polovico gorenjskih občin, pa se pridobivajo podatki o energetski učinkovitosti posameznega objekta, kar je tudi podlaga za izdelavo energetskih izkaznic. S temi podatki lastniku objekta LEAG priporoča nadaljnje ukrepe in možnost predvidenih prihrankov. Z nadaljnjim poglobljenim energetskim pregledom pa se lahko tudi bolj natančno ugotovi zakaj prihaja do odstopanj pri porabi energije in kako izboljšati energetsko učinkovitost stavb. 

V tednu trajnostne energije, ki poteka med 15. in 21. junijem, je na območju celotne Evropske unije organiziranih veliko informativnih aktivnosti, kjer energetske agencije, javni organi, zasebne družbe, nevladne organizacije in industrijska združenja predstavljajo energetske in podnebne cilje EU. 

Letos je evropski teden trajnostne energije namenjen potrošnikom, javnemu sektorju in drugim energetskim uporabnikom, ki bodo tako z večjo ozaveščenostjo in spremembo vedenjskih vzorcev sledili viziji za prihodnost s čim manjšim ogljičnim odtisom. Spodbuja se decentralizirano proizvodnjo energije, pametne energetske rešitve, trajnostno mobilnost, uporabo obnovljivih virov energije, uvajanje konceptov pametnih mest in izboljšanje energetske učinkovitosti. 

Naj povemo, da so obnovljivi viri energije v Sloveniji leta 2013 predstavljali že blizu 17 odstotkov energije in med temi viri je delež lesa in druge trdne biomase skoraj 51-odstoten. Z zamenjavo neobnovljivih virov energije z obnovljivimi, z učinkovito rabo energije, z zmanjšanjem njene porabe je možno doseči trajno in varno oskrbo z energijo ter zmanjšati emisije toplogrednih plinov. 

Uradna stran evropskega tedna trajnostne energije 2015 www.eusew.eu
»» Arhiv

anketa

ponedeljek, 5. nov 2018

Ali ste kdaj koristili subvencije Eko sklada?
Arhiv anket

EMA

MO Kranj

Napaja nas modra energija