LEAG
- Lokalna energetska agencija Gorenjske
Slovenski trg 1, 4000 Kranj
Tel: 059 92 49 74
e-mail: info@leag.si

novice

torek, 24. okt 2017

MODER - Napredna energetska prenova sosesk

DELAVNICAveč o tem

torek, 26. sep 2017

ZERO - zmanjšanje energetske revščine občanov


V okviru mreže ENSVET opravljajo svetovalci tudi specifično dejavnost, ki se imenuje zmanjšanje energetske revščine občanov, na kratko ZERO. To storitev opravljajo v sodelovanju s centri za socialno delo.
več o tem

petek, 22. sep 2017

BUILD2LC - Za boljše in učinkovitejše energetske prenove

V četrtek, 21. septembra, je Lokalna energetska agencija Gorenjske organizirala tretji delovni sestanek delovne skupine BUILD2LC.
več o tem

sreda, 21. jun 2017

Zmanjševanje energetske revščine in izboljšanje zdravja - BUILD2LC

V okviru evropskega projekta BUILD2LC so se predstavniki Lokalne energetske Gorenjske, Eko sklada in Ministrstva za infrastrukturo, udeležili evropske konference na temo energetske revščine. Konferenca je potekala 13. junija v mestu Gloucester, Velika Britanija, kjer je dogodek gostila Energetska agencija Severn Wye.več o tem

torek, 20. jun 2017

Evropski teden trajnostne energije 2017 v Mestni občini Kranj

LEAG 20.06.2017
več o tem

prijava na novice


Želiš prejemati aktualna obvestila na svoj e-naslov?
Prijavi se!
rotatorrotatorrotatorrotatorrotator

Predstavitev projekta MODER (Horizon 2020)

Projekt H2020 MODER razvija model celostnega pristopa k učinkoviti energetski prenovi stavb na nivoju okrožja. V predvidenem modelu imajo inženirska podjetja, energetski menedžerji in svetovalci vlogo koordinatorja, ki spodbuja lastnike pri pričetku izvajanja skupnih projektov s pomočjo novo razvitih orodij za celostno, energetsko in ekonomsko učinkovito načrtovanje na območju okrožij oziroma sosesk. 


Z velikim veseljem Vam sporočamo, da bosta Gradbeni inštitut ZRMK in LEAG v Mestni knjižnici Kranj gostila mednarodno delavnico na temo vpeljave inovativnih orodij in procesov za načrtovanje energetske prenove stavb na ravni mestnih okrožij ali naselij.

Datum: četrtek, 3. marec 2016, od 9:30 do 13:30
Lokacija: Mestna knjižnica Kranj (1. nadstropje), Gregorčičeva ulica 1, Kranj

Vizija projekta je razviti stroškovno in energetsko učinkovito ter uporabniku prijazno prenovo stavb kot del celotnega energetskega sistema. Pri tem bodo nova orodja omogočala sistem načrtovanja v zgodnjih fazah s primerjavo različnih alternativ sistemov oskrbe z energijo ob sočasni prenovi stavb na območju okrožij. Projekt MODER bo, z večjo vključenostjo lastnikov in uporabnikov pri sodelovanju in sprejemanju odločitev, spodbujal doseganje prihrankov energije in stroškov.

Delavnica je prva v vrsti načrtovanih dogodkov, na katerih želimo idejo celovite obravnave energetske prenove okrožij podrobneje predstaviti ključnim deležnikom. Prikazali bomo tuje primere dobre prakse celovite energijske prenove stavb na ravni okrožja, orodja za načrtovanje, kot tudi domače izkušnje z dinamičnim modeliranjem stavbnega fonda in študijski primer iz Kranja. Na delavnici bodo prisotni tudi vsi tuji konzorcijski partnerji, kar je gotovo dobra priložnost za izmenjavo mnenj in izkušenj.

Projekt H2020 MODER se bo izvajal v obdobju 3 let (2015-2018) ob sodelovanju 10 partnerjev iz 6 evropskih držav. V projekt so vključena inženirska podjetja SWECO, REM, Ertex Solar, industrija in raziskovalni inštituti, ki se ukvarjajo z razvojem programske opreme in elektronskih rešitev Siemens, VTT, Fraunhofer ter drugi partnerji, ki se ukvarjajo z učinkovito rabo energije v stavbah ter s trajnostno oskrbo z energije. Slovenijo v projektu zastopata dva partnerja: Gradbeni inštitut ZRMK (GI ZRMK) in Lokalna energetska agencija Gorenjske (LEAG), ko bosta sodelovala pri razvoju orodij in pristopov za načrtovanje prenove sosesk s trajnostno oskrbo z energijo ter pri pilotni uporabi orodij na izbranem območju (Kranj). 

Več na www.moderproject.eu

Vabimo Vas, da se kot predstavniki podjetij, občin, ustanov ali kot širša javnost udeležite delavnice, ki bo zagotovo podala zanimiva izhodišča za učinkovito celovito energetsko prenovo mestnih okrožij. Zanimivo pa bo tudi prisluhniti bogatim izkušnjam, ki jih bodo predstavili gostje iz tujine. Vsi udeleženci pa so vabljeni tudi, da aktivno sodelujejo v razpravi.

Prijave sprejemamo do torka, 1. marca 2016, preko spleta (tukaj)

Dodatne informacije dobite na telefonski številki 05 99 24 974 oz. na elektronskem naslovu tadeja.vodnik@leag.si.

Delavnica bo potekala v angleškem jeziku. Kotizacije ni!

Vabilo (pdf)
»» Arhiv

anketa

petek, 30. maj 2014

Ali ste kdaj koristili subvencije Eko sklada?
Arhiv anket

EMA

MO Kranj

Napaja nas modra energija