LEAG
- Lokalna energetska agencija Gorenjske
Slovenski trg 1, 4000 Kranj
Tel: 059 92 49 74
e-mail: info@leag.si

novice

petek, 14. jun 2019

Energetsko najbolj prodorne občine leta 2019 so Poljčane, Bled in Ljubljana

V Ljubljani so danes na konferenci En.občina & En.management 019 razglasili energetsko najbolj prodorne občine v Sloveniji. V kategoriji malih občin je zmagala Občina Poljčane, v kategoriji srednje velikih Občina Bled, v kategoriji mestnih občin pa Mestna občina Ljubljana.

več o tem

sreda, 3. apr 2019

Vabilo

Konferenca

ENERGETSKO-PODNEBNO NAČRTOVANJE NA REGIONALNI IN LOKALNI RAVNI

 ter 10 let Lokalne energetske agencije Gorenjske (LEAG)

 10. 4. 2019, Knauf Insulation Experience Center, Škofja Loka

 

več o tem

torek, 2. apr 2019

LEAG participated at SMART_watch project Interreg Central Europe

More than 50 representatives of the Regional Observatories - business support institutions - gathered in Kapfenberg (Austria) to discuss regional innovations and joint plans for the future.

več o tem

četrtek, 22. nov 2018

Anketa za INOVATIVNA ZELENA mala in srednja podjetja

V imenu Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije vas naprošamo za izpolnitev ankete s katero želijo pridobiti mnenje čim več slovenskih podjetij. Namen ankete je ugotoviti možne rešitve za izzive financiranja inovacij za podjetja zelenih sektorjev in oblikovati posebno podporno orodje, ki bo prilagojeno potrebam in značilnostim MSP, kar bo pomagalo pri dostop do sredstev in izboljšanje uspeha vlog za financiranje v 9 državah. Spletna anketa je prevedena v slovenščino, potreben čas za izpolnitev je 10 minut.več o tem

ponedeljek, 1. okt 2018

Predstavitev Akcijskega načrta za energetsko prenovo stavb - BUILD2LC

V okviru projekta BUILD2LC Intereg Europe sta Lokalna energetska agencija Gorenjske (LEAG) in Agencija za prestrukturiranje energetike (ApE) predstavila Akcijski načrt za energetsko prenovo stavb oziroma predlog, kako bi lahko v Sloveniji izboljšali energetsko prenovo stavb. več o tem

prijava na novice


Želiš prejemati aktualna obvestila na svoj e-naslov?
Prijavi se!
rotatorrotatorrotatorrotatorrotator

Predstavitev projekta MODER (Horizon 2020)

Projekt H2020 MODER razvija model celostnega pristopa k učinkoviti energetski prenovi stavb na nivoju okrožja. V predvidenem modelu imajo inženirska podjetja, energetski menedžerji in svetovalci vlogo koordinatorja, ki spodbuja lastnike pri pričetku izvajanja skupnih projektov s pomočjo novo razvitih orodij za celostno, energetsko in ekonomsko učinkovito načrtovanje na območju okrožij oziroma sosesk. 


Z velikim veseljem Vam sporočamo, da bosta Gradbeni inštitut ZRMK in LEAG v Mestni knjižnici Kranj gostila mednarodno delavnico na temo vpeljave inovativnih orodij in procesov za načrtovanje energetske prenove stavb na ravni mestnih okrožij ali naselij.

Datum: četrtek, 3. marec 2016, od 9:30 do 13:30
Lokacija: Mestna knjižnica Kranj (1. nadstropje), Gregorčičeva ulica 1, Kranj

Vizija projekta je razviti stroškovno in energetsko učinkovito ter uporabniku prijazno prenovo stavb kot del celotnega energetskega sistema. Pri tem bodo nova orodja omogočala sistem načrtovanja v zgodnjih fazah s primerjavo različnih alternativ sistemov oskrbe z energijo ob sočasni prenovi stavb na območju okrožij. Projekt MODER bo, z večjo vključenostjo lastnikov in uporabnikov pri sodelovanju in sprejemanju odločitev, spodbujal doseganje prihrankov energije in stroškov.

Delavnica je prva v vrsti načrtovanih dogodkov, na katerih želimo idejo celovite obravnave energetske prenove okrožij podrobneje predstaviti ključnim deležnikom. Prikazali bomo tuje primere dobre prakse celovite energijske prenove stavb na ravni okrožja, orodja za načrtovanje, kot tudi domače izkušnje z dinamičnim modeliranjem stavbnega fonda in študijski primer iz Kranja. Na delavnici bodo prisotni tudi vsi tuji konzorcijski partnerji, kar je gotovo dobra priložnost za izmenjavo mnenj in izkušenj.

Projekt H2020 MODER se bo izvajal v obdobju 3 let (2015-2018) ob sodelovanju 10 partnerjev iz 6 evropskih držav. V projekt so vključena inženirska podjetja SWECO, REM, Ertex Solar, industrija in raziskovalni inštituti, ki se ukvarjajo z razvojem programske opreme in elektronskih rešitev Siemens, VTT, Fraunhofer ter drugi partnerji, ki se ukvarjajo z učinkovito rabo energije v stavbah ter s trajnostno oskrbo z energije. Slovenijo v projektu zastopata dva partnerja: Gradbeni inštitut ZRMK (GI ZRMK) in Lokalna energetska agencija Gorenjske (LEAG), ko bosta sodelovala pri razvoju orodij in pristopov za načrtovanje prenove sosesk s trajnostno oskrbo z energijo ter pri pilotni uporabi orodij na izbranem območju (Kranj). 

Več na www.moderproject.eu

Vabimo Vas, da se kot predstavniki podjetij, občin, ustanov ali kot širša javnost udeležite delavnice, ki bo zagotovo podala zanimiva izhodišča za učinkovito celovito energetsko prenovo mestnih okrožij. Zanimivo pa bo tudi prisluhniti bogatim izkušnjam, ki jih bodo predstavili gostje iz tujine. Vsi udeleženci pa so vabljeni tudi, da aktivno sodelujejo v razpravi.

Prijave sprejemamo do torka, 1. marca 2016, preko spleta (tukaj)

Dodatne informacije dobite na telefonski številki 05 99 24 974 oz. na elektronskem naslovu tadeja.vodnik@leag.si.

Delavnica bo potekala v angleškem jeziku. Kotizacije ni!

Vabilo (pdf)
»» Arhiv

anketa

ponedeljek, 5. nov 2018

Ali ste kdaj koristili subvencije Eko sklada?
Arhiv anket

EMA

MO Kranj

Napaja nas modra energija