LEAG
- Lokalna energetska agencija Gorenjske
Slovenski trg 1, 4000 Kranj
Tel: 059 92 49 74
e-mail: info@leag.si

novice

petek, 14. jun 2019

Energetsko najbolj prodorne občine leta 2019 so Poljčane, Bled in Ljubljana

V Ljubljani so danes na konferenci En.občina & En.management 019 razglasili energetsko najbolj prodorne občine v Sloveniji. V kategoriji malih občin je zmagala Občina Poljčane, v kategoriji srednje velikih Občina Bled, v kategoriji mestnih občin pa Mestna občina Ljubljana.

več o tem

sreda, 3. apr 2019

Vabilo

Konferenca

ENERGETSKO-PODNEBNO NAČRTOVANJE NA REGIONALNI IN LOKALNI RAVNI

 ter 10 let Lokalne energetske agencije Gorenjske (LEAG)

 10. 4. 2019, Knauf Insulation Experience Center, Škofja Loka

 

več o tem

torek, 2. apr 2019

LEAG participated at SMART_watch project Interreg Central Europe

More than 50 representatives of the Regional Observatories - business support institutions - gathered in Kapfenberg (Austria) to discuss regional innovations and joint plans for the future.

več o tem

četrtek, 22. nov 2018

Anketa za INOVATIVNA ZELENA mala in srednja podjetja

V imenu Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije vas naprošamo za izpolnitev ankete s katero želijo pridobiti mnenje čim več slovenskih podjetij. Namen ankete je ugotoviti možne rešitve za izzive financiranja inovacij za podjetja zelenih sektorjev in oblikovati posebno podporno orodje, ki bo prilagojeno potrebam in značilnostim MSP, kar bo pomagalo pri dostop do sredstev in izboljšanje uspeha vlog za financiranje v 9 državah. Spletna anketa je prevedena v slovenščino, potreben čas za izpolnitev je 10 minut.več o tem

ponedeljek, 1. okt 2018

Predstavitev Akcijskega načrta za energetsko prenovo stavb - BUILD2LC

V okviru projekta BUILD2LC Intereg Europe sta Lokalna energetska agencija Gorenjske (LEAG) in Agencija za prestrukturiranje energetike (ApE) predstavila Akcijski načrt za energetsko prenovo stavb oziroma predlog, kako bi lahko v Sloveniji izboljšali energetsko prenovo stavb. več o tem

prijava na novice


Želiš prejemati aktualna obvestila na svoj e-naslov?
Prijavi se!
rotatorrotatorrotatorrotatorrotator

Z evropskim projektom BUILD2LC do energetskih prihrankov pri energetski obnovi stavb

Projekt BUILD2LC

Predstavnika Lokalne energetske agencije Gorenjske (LEAG) sta se prejšnji teden (18. in 19. maj) udeležila uvodnega sestanka projekta BUILD2LC, ki je potekal v mestu Seville v Španiji. Projekt BUILD2LC ima proračun v višini 1.658.987 evrov in je eden izmed 64 odobrenih projektov programa Interreg Europe, ki bo sofinanciran iz Evropskega sklada za regionalni razvoj v višini 1.384.645 € (83,4%). V projektu BUILD2LC zraven Slovenije sodeluje še šest projektnih partnerjev.

Glavni cilj projekta BUILD2LC je povečati energetsko sanacijo stavb z zmanjšanjem porabe energije in izboljšanje politik, ki vzpodbujajo oblikovanje trga specializiranih podjetij v tem sektorju. Projekt pa bo dal poudarek tudi na spodbujanju povpraševanja in naložb, spodbujanju konkurenčnosti gospodarstva, izboljšanje sposobnosti izvajalcev, usmerjanju v nove tržne niše za energetsko sanacijo stavb, spodbujanju inovativnih rešitev in odpravljanju ovir, ki ovirajo sanacijo stavb, zlasti ovir normativne ali upravne narave.

Konzorcij projektnih partnerjev sestavljajo:

         Španija: Andaluzijski tehnološki inštitut (IAT) - Svetovalni Partner iz Španije (vodilni partner projekta),

         Litva: Javna investicijska in razvojna agencija Litve (VIPA),

         Poljska: Rzeszow regionalna razvojna agencija (RRDA),

         Velika Britanija: Severyn Wye agencija Ltd (SWEA),

         Hrvaška: Severozahodna Hrvaška regionalna agencija za energijo (REGEA),

         Švedska: Regija Jämtland Härjedalen (RJH),

         Slovenija: Lokalna energetska agencija Gorenjske (LEAG).

Na srečanju v prestolnici Andaluzije v Sevilli pa je člane partnerstva pozdravil Regionalni minister za zaposlovanje, gospodarstvo in trgovino, g. José Sánchez Maldonado.

Projektni partnerji so razpravljali o delovnem načrtu projekta, ki bo potekal skoraj pet let.  Sledil je študijski obisk dveh primerov dobrih praks; andaluzijskega regionalnega parlamenta, kjer so si ogledali klimatsko napravo, ki deluje na princip geotermalne energije, postavljeno v kulturno zaščitenem objektu in inovativno rešitev za hlajenje s pomočjo energije sonca na Fakulteti za strojništvo.
»» Arhiv

anketa

ponedeljek, 5. nov 2018

Ali ste kdaj koristili subvencije Eko sklada?
Arhiv anket

EMA

MO Kranj

Napaja nas modra energija