LEAG
- Lokalna energetska agencija Gorenjske
Slovenski trg 1, 4000 Kranj
Tel: 059 92 49 74
e-mail: info@leag.si

novice

četrtek, 22. nov 2018

Anketa za INOVATIVNA ZELENA mala in srednja podjetja

V imenu Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije vas naprošamo za izpolnitev ankete s katero želijo pridobiti mnenje čim več slovenskih podjetij. Namen ankete je ugotoviti možne rešitve za izzive financiranja inovacij za podjetja zelenih sektorjev in oblikovati posebno podporno orodje, ki bo prilagojeno potrebam in značilnostim MSP, kar bo pomagalo pri dostop do sredstev in izboljšanje uspeha vlog za financiranje v 9 državah. Spletna anketa je prevedena v slovenščino, potreben čas za izpolnitev je 10 minut.več o tem

ponedeljek, 1. okt 2018

Predstavitev Akcijskega načrta za energetsko prenovo stavb - BUILD2LC

V okviru projekta BUILD2LC Intereg Europe sta Lokalna energetska agencija Gorenjske (LEAG) in Agencija za prestrukturiranje energetike (ApE) predstavila Akcijski načrt za energetsko prenovo stavb oziroma predlog, kako bi lahko v Sloveniji izboljšali energetsko prenovo stavb. več o tem

petek, 31. avg 2018

Kranj z novimi postajami za električna kolesa

Sistem KRsKOLESOM ima pet novih postaj, Kranj pa ima po novem tudi največji elektrificiran sistem  za izposojo koles v državi.
več o tem

ponedeljek, 2. jul 2018

3. mesto za primer dobre prakse - System Dominum

Primer dobre prakse na projektu BUILD2LC, System Dominum, ki ga je predlagala Lokalna energetska agencija Gorenjske (LEAG), je na tekmovanju primerov dobrih praks projektov Interreg Europe osvojil tretje mesto. Projekt ima velik potencial v evropskem okolju, saj so zanimanje zanj že pokazali Španci in drugi projektni partnerji.

več o tem

sreda, 14. mar 2018

S projektom BUILD2LC do hitrejše in učinkovitejše energetske prenove stavb

Ljubljana, 13.3. - 14.3. 2018več o tem

prijava na novice


Želiš prejemati aktualna obvestila na svoj e-naslov?
Prijavi se!
rotatorrotatorrotatorrotatorrotator

Z evropskim projektom BUILD2LC do energetskih prihrankov pri energetski obnovi stavb

Projekt BUILD2LC

Predstavnika Lokalne energetske agencije Gorenjske (LEAG) sta se prejšnji teden (18. in 19. maj) udeležila uvodnega sestanka projekta BUILD2LC, ki je potekal v mestu Seville v Španiji. Projekt BUILD2LC ima proračun v višini 1.658.987 evrov in je eden izmed 64 odobrenih projektov programa Interreg Europe, ki bo sofinanciran iz Evropskega sklada za regionalni razvoj v višini 1.384.645 € (83,4%). V projektu BUILD2LC zraven Slovenije sodeluje še šest projektnih partnerjev.

Glavni cilj projekta BUILD2LC je povečati energetsko sanacijo stavb z zmanjšanjem porabe energije in izboljšanje politik, ki vzpodbujajo oblikovanje trga specializiranih podjetij v tem sektorju. Projekt pa bo dal poudarek tudi na spodbujanju povpraševanja in naložb, spodbujanju konkurenčnosti gospodarstva, izboljšanje sposobnosti izvajalcev, usmerjanju v nove tržne niše za energetsko sanacijo stavb, spodbujanju inovativnih rešitev in odpravljanju ovir, ki ovirajo sanacijo stavb, zlasti ovir normativne ali upravne narave.

Konzorcij projektnih partnerjev sestavljajo:

         Španija: Andaluzijski tehnološki inštitut (IAT) - Svetovalni Partner iz Španije (vodilni partner projekta),

         Litva: Javna investicijska in razvojna agencija Litve (VIPA),

         Poljska: Rzeszow regionalna razvojna agencija (RRDA),

         Velika Britanija: Severyn Wye agencija Ltd (SWEA),

         Hrvaška: Severozahodna Hrvaška regionalna agencija za energijo (REGEA),

         Švedska: Regija Jämtland Härjedalen (RJH),

         Slovenija: Lokalna energetska agencija Gorenjske (LEAG).

Na srečanju v prestolnici Andaluzije v Sevilli pa je člane partnerstva pozdravil Regionalni minister za zaposlovanje, gospodarstvo in trgovino, g. José Sánchez Maldonado.

Projektni partnerji so razpravljali o delovnem načrtu projekta, ki bo potekal skoraj pet let.  Sledil je študijski obisk dveh primerov dobrih praks; andaluzijskega regionalnega parlamenta, kjer so si ogledali klimatsko napravo, ki deluje na princip geotermalne energije, postavljeno v kulturno zaščitenem objektu in inovativno rešitev za hlajenje s pomočjo energije sonca na Fakulteti za strojništvo.
»» Arhiv

anketa

ponedeljek, 5. nov 2018

Ali ste kdaj koristili subvencije Eko sklada?
Arhiv anket

EMA

MO Kranj

Napaja nas modra energija