LEAG
- Lokalna energetska agencija Gorenjske
Slovenski trg 1, 4000 Kranj
Tel: 059 92 49 74
e-mail: info@leag.si

novice

torek, 24. okt 2017

MODER - Napredna energetska prenova sosesk

DELAVNICAveč o tem

torek, 26. sep 2017

ZERO - zmanjšanje energetske revščine občanov


V okviru mreže ENSVET opravljajo svetovalci tudi specifično dejavnost, ki se imenuje zmanjšanje energetske revščine občanov, na kratko ZERO. To storitev opravljajo v sodelovanju s centri za socialno delo.
več o tem

petek, 22. sep 2017

BUILD2LC - Za boljše in učinkovitejše energetske prenove

V četrtek, 21. septembra, je Lokalna energetska agencija Gorenjske organizirala tretji delovni sestanek delovne skupine BUILD2LC.
več o tem

sreda, 21. jun 2017

Zmanjševanje energetske revščine in izboljšanje zdravja - BUILD2LC

V okviru evropskega projekta BUILD2LC so se predstavniki Lokalne energetske Gorenjske, Eko sklada in Ministrstva za infrastrukturo, udeležili evropske konference na temo energetske revščine. Konferenca je potekala 13. junija v mestu Gloucester, Velika Britanija, kjer je dogodek gostila Energetska agencija Severn Wye.več o tem

torek, 20. jun 2017

Evropski teden trajnostne energije 2017 v Mestni občini Kranj

LEAG 20.06.2017
več o tem

prijava na novice


Želiš prejemati aktualna obvestila na svoj e-naslov?
Prijavi se!
rotatorrotatorrotatorrotatorrotator

Evropski teden trajnostne energije 2016 v Mestni občini Kranj

Lokalna energetska agencija Gorenjske (LEAG) je v torek, 14. junija, v okviru 11. evropskega tedna trajnostne energije (EUSEW), organizirala informativno stojnico na Maistrovem trgu v Kranju. Energetski svetovalec ENSVET-a gospod Jožef Pogačnik je bil občanom na voljo za energetsko svetovanje, predstavil je investicijske in neinvesticijske ukrepe, s katerimi lahko v gospodinjstvih prihranimo energijo.

LEAG, od svoje ustanovitve leta 2009, deluje na področju energetskega upravljanja objektov v lasti občin in nudi pomoč pri odločitvah za investicije s področja URE in OVE. V letu 2014 je LEAG pričel z izdelavo energetskih izkaznic predvsem za objekte v lasti občin. Z uporabo energetskega knjigovodstva, katerega je LEAG uvedel v več kot polovico gorenjskih občin, pa se pridobivajo podatki o energetski učinkovitosti posameznega javnega objekta, kar je tudi podlaga za izdelavo energetskih izkaznic. S temi podatki lastniku objekta LEAG priporoča nadaljnje ukrepe in možnost predvidenih prihrankov. Z nadaljnjim poglobljenim energetskim pregledom pa se lahko tudi bolj natančno ugotovi, zakaj prihaja do odstopanj pri porabi energije in kako izboljšati energetsko učinkovitost stavb.

 Predstavljeni so bili tudi izvedeni ukrepi v Mestni občini Kranj. Ocenjeni so bili ukrepi na področju oskrbe in rabe energije, kako je vzpostavljen sistem ravnanja z energijo, kakšna je preglednost porabe in oskrbe z energijo. Hkrati so bili ocenjevani tudi izvedeni organizacijski ukrepi in promocija ukrepov za povečanje energetske učinkovitosti.

V tednu trajnostne energije, ki poteka med 13. in 17. junijem, je na območju celotne Evropske unije organiziranih veliko informativnih aktivnosti, kjer energetske agencije, javni organi, zasebne družbe, nevladne organizacije in industrijska združenja predstavljajo energetske in podnebne cilje EU.

Letos je evropski teden trajnostne energije namenjen potrošnikom, javnemu sektorju in drugim energetskim uporabnikom, ki bodo tako z večjo ozaveščenostjo in spremembo vedenjskih vzorcev sledili viziji za prihodnost s čim manjšim ogljičnim odtisom. Spodbuja se decentralizirano proizvodnjo energije, pametne energetske rešitve, trajnostno mobilnost, uporabo obnovljivih virov energije, uvajanje konceptov pametnih mest in izboljšanje energetske učinkovitosti.

Z uspešno izpeljavo tovrstnih projektov LEAG in Gorenjska odpirata vrata za nadaljnje uspešne prijave za pridobivanje evropskih sredstev, kar tudi slovenskim podjetjem odpira možnosti za sodelovanje s tujimi poslovnimi partnerji na področju energetike.
»» Arhiv

anketa

petek, 30. maj 2014

Ali ste kdaj koristili subvencije Eko sklada?
Arhiv anket

EMA

MO Kranj

Napaja nas modra energija