LEAG
- Lokalna energetska agencija Gorenjske
Slovenski trg 1, 4000 Kranj
Tel: 059 92 49 74
e-mail: info@leag.si

novice

torek, 24. okt 2017

MODER - Napredna energetska prenova sosesk

DELAVNICAveč o tem

torek, 26. sep 2017

ZERO - zmanjšanje energetske revščine občanov


V okviru mreže ENSVET opravljajo svetovalci tudi specifično dejavnost, ki se imenuje zmanjšanje energetske revščine občanov, na kratko ZERO. To storitev opravljajo v sodelovanju s centri za socialno delo.
več o tem

petek, 22. sep 2017

BUILD2LC - Za boljše in učinkovitejše energetske prenove

V četrtek, 21. septembra, je Lokalna energetska agencija Gorenjske organizirala tretji delovni sestanek delovne skupine BUILD2LC.
več o tem

sreda, 21. jun 2017

Zmanjševanje energetske revščine in izboljšanje zdravja - BUILD2LC

V okviru evropskega projekta BUILD2LC so se predstavniki Lokalne energetske Gorenjske, Eko sklada in Ministrstva za infrastrukturo, udeležili evropske konference na temo energetske revščine. Konferenca je potekala 13. junija v mestu Gloucester, Velika Britanija, kjer je dogodek gostila Energetska agencija Severn Wye.več o tem

torek, 20. jun 2017

Evropski teden trajnostne energije 2017 v Mestni občini Kranj

LEAG 20.06.2017
več o tem

prijava na novice


Želiš prejemati aktualna obvestila na svoj e-naslov?
Prijavi se!
rotatorrotatorrotatorrotatorrotator

Predstavitev projekta BUILD2LC in vzpostavitev delovne skupine

Opis projekta BUILD2LC


Projekt BUILD2LC ima proračun v višini 1.658.987 evrov in je eden izmed 64 odobrenih projektov programa Interreg Europe, ki je sofinanciran iz Evropskega sklada za regionalni razvoj v višini 1.384.645 € (83,4%). V projektu BUILD2LC zraven Slovenije sodeluje še sedem projektnih partnerjev.

Projekt bo odločilno prispeval k doseganju energetskih ciljev EU, s splošnim ciljem povečati energetsko sanacijo stavb in utreti pot, ki bo omogočala prehod na nov standard skoraj nič-energijskih stavb (nZEB).

Ključni inovativni vidik projekta BUILD2LC je njegov multidisciplinarni pristop, ki vključuje strokovno znanje in izkušnje projektnih partnerjev z različnih področij. Z lokalnega področja (Lokalna energetska agencija Gorenjske, Slovenija in Energetska agencija Severn Wye, Velika Britanija), regionalna raven (Andaluzijska energetska agencija, Španija; Regionalna razvojna agencija Rzeszow, Poljska; Regionalna energetska agencija severozahodne Hrvaške, Hrvaška in Regija Jämtland Härjedalen, Švedska) in na nacionalni ravni (Javna investicijska in razvojna agencija, Litva) bo omogočilo doseganje ciljev energetske učinkovitosti in trajnostnega razvoja v gradbenem sektorju, ki se nanašajo na izboljšanje konkurenčnosti, ustvarjanje kvalificiranih delovnih mest, spodbujanju inovacij in zmanjševanju energetske revščine, v skladu z evropskimi cilji Evropa 2020 za pametno, trajnostno in vključujočo gospodarsko rast.

Projekt z močnim učinkom ponovljivost katerega rezultati bodo inovativni finančni instrumenti, ki bodo prilagojeni potrebam državljanov, novi mehanizmi, ki bodo prispevali k bolj konkurenčnemu poslovnemu sodelovanju, posebni programi ki bodo podpirali inovativnost in inovativne oblike sodelovanja, s poudarkom na ranljivih skupinah. Rezultati projekta bodo koristili lastnikom stavb, poslovnemu sektorju, oblikovalcem politik, lokalnim organi, zavodom in ranljivim skupinam.

Z razvojem procesa, ki bo omogočil učinkovit pretok znanja med regijami in s procesno metodologijo s pristopom od spodaj navzgor, računamo na velik interes regionalnih akterjev s področja energetike. Z več kot 70 primeri najboljših praks in skoraj 70 dogodki, ki bodo vključevali skoraj 400 zainteresiranih deležnikov, bo vzpostavilo 7 regionalnih akcijskih načrtov ki bodo pokrivali več kot 15 milijonov prebivalcev.

Partnerji na projektu:

1.    Andaluzijska energetska agencija (AEA), Španija

2.    Javna investicijska in razvojna agencija (VIPA), Litva

3.    Energetska agencija Severn Wye (SWEA), Velika Britanija

4.    Regionalna razvojna agencija Rzeszow (RRDA), Poljska

5.    Andaluzijski tehnološki inštitut (IAT), Španija

6.    Regionalna energetska agencija severozahodne Hrvaške (REGEA), Hrvaška

7.    Regija Jämtland Härjedalen (RJH), Švedska

8.    Lokalna energetska agencija Gorenjske (LEAG), Slovenija
»» Arhiv

anketa

petek, 30. maj 2014

Ali ste kdaj koristili subvencije Eko sklada?
Arhiv anket

EMA

MO Kranj

Napaja nas modra energija