LEAG
- Lokalna energetska agencija Gorenjske
Slovenski trg 1, 4000 Kranj
Tel: 059 92 49 74
e-mail: info@leag.si

novice

petek, 14. jun 2019

Energetsko najbolj prodorne občine leta 2019 so Poljčane, Bled in Ljubljana

V Ljubljani so danes na konferenci En.občina & En.management 019 razglasili energetsko najbolj prodorne občine v Sloveniji. V kategoriji malih občin je zmagala Občina Poljčane, v kategoriji srednje velikih Občina Bled, v kategoriji mestnih občin pa Mestna občina Ljubljana.

več o tem

sreda, 3. apr 2019

Vabilo

Konferenca

ENERGETSKO-PODNEBNO NAČRTOVANJE NA REGIONALNI IN LOKALNI RAVNI

 ter 10 let Lokalne energetske agencije Gorenjske (LEAG)

 10. 4. 2019, Knauf Insulation Experience Center, Škofja Loka

 

več o tem

torek, 2. apr 2019

LEAG participated at SMART_watch project Interreg Central Europe

More than 50 representatives of the Regional Observatories - business support institutions - gathered in Kapfenberg (Austria) to discuss regional innovations and joint plans for the future.

več o tem

četrtek, 22. nov 2018

Anketa za INOVATIVNA ZELENA mala in srednja podjetja

V imenu Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije vas naprošamo za izpolnitev ankete s katero želijo pridobiti mnenje čim več slovenskih podjetij. Namen ankete je ugotoviti možne rešitve za izzive financiranja inovacij za podjetja zelenih sektorjev in oblikovati posebno podporno orodje, ki bo prilagojeno potrebam in značilnostim MSP, kar bo pomagalo pri dostop do sredstev in izboljšanje uspeha vlog za financiranje v 9 državah. Spletna anketa je prevedena v slovenščino, potreben čas za izpolnitev je 10 minut.več o tem

ponedeljek, 1. okt 2018

Predstavitev Akcijskega načrta za energetsko prenovo stavb - BUILD2LC

V okviru projekta BUILD2LC Intereg Europe sta Lokalna energetska agencija Gorenjske (LEAG) in Agencija za prestrukturiranje energetike (ApE) predstavila Akcijski načrt za energetsko prenovo stavb oziroma predlog, kako bi lahko v Sloveniji izboljšali energetsko prenovo stavb. več o tem

prijava na novice


Želiš prejemati aktualna obvestila na svoj e-naslov?
Prijavi se!
rotatorrotatorrotatorrotatorrotator

Predstavitev projekta BUILD2LC in vzpostavitev delovne skupine

Opis projekta BUILD2LC


Projekt BUILD2LC ima proračun v višini 1.658.987 evrov in je eden izmed 64 odobrenih projektov programa Interreg Europe, ki je sofinanciran iz Evropskega sklada za regionalni razvoj v višini 1.384.645 € (83,4%). V projektu BUILD2LC zraven Slovenije sodeluje še sedem projektnih partnerjev.

Projekt bo odločilno prispeval k doseganju energetskih ciljev EU, s splošnim ciljem povečati energetsko sanacijo stavb in utreti pot, ki bo omogočala prehod na nov standard skoraj nič-energijskih stavb (nZEB).

Ključni inovativni vidik projekta BUILD2LC je njegov multidisciplinarni pristop, ki vključuje strokovno znanje in izkušnje projektnih partnerjev z različnih področij. Z lokalnega področja (Lokalna energetska agencija Gorenjske, Slovenija in Energetska agencija Severn Wye, Velika Britanija), regionalna raven (Andaluzijska energetska agencija, Španija; Regionalna razvojna agencija Rzeszow, Poljska; Regionalna energetska agencija severozahodne Hrvaške, Hrvaška in Regija Jämtland Härjedalen, Švedska) in na nacionalni ravni (Javna investicijska in razvojna agencija, Litva) bo omogočilo doseganje ciljev energetske učinkovitosti in trajnostnega razvoja v gradbenem sektorju, ki se nanašajo na izboljšanje konkurenčnosti, ustvarjanje kvalificiranih delovnih mest, spodbujanju inovacij in zmanjševanju energetske revščine, v skladu z evropskimi cilji Evropa 2020 za pametno, trajnostno in vključujočo gospodarsko rast.

Projekt z močnim učinkom ponovljivost katerega rezultati bodo inovativni finančni instrumenti, ki bodo prilagojeni potrebam državljanov, novi mehanizmi, ki bodo prispevali k bolj konkurenčnemu poslovnemu sodelovanju, posebni programi ki bodo podpirali inovativnost in inovativne oblike sodelovanja, s poudarkom na ranljivih skupinah. Rezultati projekta bodo koristili lastnikom stavb, poslovnemu sektorju, oblikovalcem politik, lokalnim organi, zavodom in ranljivim skupinam.

Z razvojem procesa, ki bo omogočil učinkovit pretok znanja med regijami in s procesno metodologijo s pristopom od spodaj navzgor, računamo na velik interes regionalnih akterjev s področja energetike. Z več kot 70 primeri najboljših praks in skoraj 70 dogodki, ki bodo vključevali skoraj 400 zainteresiranih deležnikov, bo vzpostavilo 7 regionalnih akcijskih načrtov ki bodo pokrivali več kot 15 milijonov prebivalcev.

Partnerji na projektu:

1.    Andaluzijska energetska agencija (AEA), Španija

2.    Javna investicijska in razvojna agencija (VIPA), Litva

3.    Energetska agencija Severn Wye (SWEA), Velika Britanija

4.    Regionalna razvojna agencija Rzeszow (RRDA), Poljska

5.    Andaluzijski tehnološki inštitut (IAT), Španija

6.    Regionalna energetska agencija severozahodne Hrvaške (REGEA), Hrvaška

7.    Regija Jämtland Härjedalen (RJH), Švedska

8.    Lokalna energetska agencija Gorenjske (LEAG), Slovenija
»» Arhiv

anketa

ponedeljek, 5. nov 2018

Ali ste kdaj koristili subvencije Eko sklada?
Arhiv anket

EMA

MO Kranj

Napaja nas modra energija