LEAG
- Lokalna energetska agencija Gorenjske
Slovenski trg 1, 4000 Kranj
Tel: 059 92 49 74
e-mail: info@leag.si

novice

ponedeljek, 1. okt 2018

Predstavitev Akcijskega načrta za energetsko prenovo stavb - BUILD2LC

V okviru projekta BUILD2LC Intereg Europe sta Lokalna energetska agencija Gorenjske (LEAG) in Agencija za prestrukturiranje energetike (ApE) predstavila Akcijski načrt za energetsko prenovo stavb oziroma predlog, kako bi lahko v Sloveniji izboljšali energetsko prenovo stavb. več o tem

petek, 31. avg 2018

Kranj z novimi postajami za električna kolesa

Sistem KRsKOLESOM ima pet novih postaj, Kranj pa ima po novem tudi največji elektrificiran sistem  za izposojo koles v državi.
več o tem

ponedeljek, 2. jul 2018

3. mesto za primer dobre prakse - System Dominum

Primer dobre prakse na projektu BUILD2LC, System Dominum, ki ga je predlagala Lokalna energetska agencija Gorenjske (LEAG), je na tekmovanju primerov dobrih praks projektov Interreg Europe osvojil tretje mesto. Projekt ima velik potencial v evropskem okolju, saj so zanimanje zanj že pokazali Španci in drugi projektni partnerji.

več o tem

sreda, 14. mar 2018

S projektom BUILD2LC do hitrejše in učinkovitejše energetske prenove stavb

Ljubljana, 13.3. - 14.3. 2018več o tem

torek, 24. okt 2017

MODER - Napredna energetska prenova sosesk

DELAVNICAveč o tem

prijava na novice


Želiš prejemati aktualna obvestila na svoj e-naslov?
Prijavi se!
rotatorrotatorrotatorrotatorrotator

Evropski INTERREG projekt BUILD2LC

Projektni sestanek BUILD2LC, 21. in 22. septembra 2016 v Zagrebu.

21. in 22. septembra je potekal projektni sestanek v okviru evropskega INTERREG projekta BUILD2LC v hotelu Dubrovnik v Zagrebu, ki ga je organizirala REGEA (Regionalna energetska agencija severozahodne Hrvaške). Partnerji na projektu smo se sestali, da bi razpravljali o tekočih in načrtovanih aktivnostih v okviru projekta. Sodelujoči smo predstavili primere dobrih praks na področju novih finančnih instrumentov, aktivaciji povpraševanja in energetski revščini, profesionalizaciji v gradbeništvu in inovacijah. Cilj projekta BUILD2LC je omogočiti medsebojno partnersko sodelovanje organizacij iz sedmih sodelujočih držav (Hrvaška, Litva, Španija, Švedska, Poljska, Slovenija in Velika Britanija) preko različnih dejavnosti.

V okviru srečanja REGEA sta bila organizirana dva študijska obiska lokalnih primerov najboljših praks:

  • Energetski center Bračak, primer uspešne energetske sanacije spomeniško zaščitenega dvorca z uvajanjem inovativnih tehničnih rešitev,
  • energetska sanacija treh stavb (vrtca, mestne pisarne in doma za ostarele) v okviru projekta ZagEE, kjer so uporabili različne tehnične rešitve in nove finančne mehanizme. 

Naslednji projektni sestanek, s predstavitvijo novih finančnih instrumentov, bo v začetku leta 2017 gostila litovska Javna investicijska razvojna agencija – VIPA, kamor bodo tudi povabljeni predstavniki ministrstev sodelujočih držav na projektu BUILD2LC. V Litvi bodo tako predstavniki ministrstev predstavili svoje izkušnje in poglede na uvajanje novih finančnih mehanizmov.

V primeru, da želite na projektu predstaviti svoje primer dobre prakse, nam pišite na crtomir.kurnik@leag.si.
»» Arhiv

anketa

petek, 30. maj 2014

Ali ste kdaj koristili subvencije Eko sklada?
Arhiv anket

EMA

MO Kranj

Napaja nas modra energija