LEAG
- Lokalna energetska agencija Gorenjske
Slovenski trg 1, 4000 Kranj
Tel: 059 92 49 74
e-mail: info@leag.si

novice

sreda, 14. mar 2018

S projektom BUILD2LC do hitrejše in učinkovitejše energetske prenove stavb

Ljubljana, 13.3. - 14.3. 2018več o tem

torek, 24. okt 2017

MODER - Napredna energetska prenova sosesk

DELAVNICAveč o tem

torek, 26. sep 2017

ZERO - zmanjšanje energetske revščine občanov


V okviru mreže ENSVET opravljajo svetovalci tudi specifično dejavnost, ki se imenuje zmanjšanje energetske revščine občanov, na kratko ZERO. To storitev opravljajo v sodelovanju s centri za socialno delo.
več o tem

petek, 22. sep 2017

BUILD2LC - Za boljše in učinkovitejše energetske prenove

V četrtek, 21. septembra, je Lokalna energetska agencija Gorenjske organizirala tretji delovni sestanek delovne skupine BUILD2LC.
več o tem

sreda, 21. jun 2017

Zmanjševanje energetske revščine in izboljšanje zdravja - BUILD2LC

V okviru evropskega projekta BUILD2LC so se predstavniki Lokalne energetske Gorenjske, Eko sklada in Ministrstva za infrastrukturo, udeležili evropske konference na temo energetske revščine. Konferenca je potekala 13. junija v mestu Gloucester, Velika Britanija, kjer je dogodek gostila Energetska agencija Severn Wye.več o tem

prijava na novice


Želiš prejemati aktualna obvestila na svoj e-naslov?
Prijavi se!
rotatorrotatorrotatorrotatorrotator

Evropski INTERREG projekt BUILD2LC

Projektni sestanek BUILD2LC, 21. in 22. septembra 2016 v Zagrebu.

21. in 22. septembra je potekal projektni sestanek v okviru evropskega INTERREG projekta BUILD2LC v hotelu Dubrovnik v Zagrebu, ki ga je organizirala REGEA (Regionalna energetska agencija severozahodne Hrvaške). Partnerji na projektu smo se sestali, da bi razpravljali o tekočih in načrtovanih aktivnostih v okviru projekta. Sodelujoči smo predstavili primere dobrih praks na področju novih finančnih instrumentov, aktivaciji povpraševanja in energetski revščini, profesionalizaciji v gradbeništvu in inovacijah. Cilj projekta BUILD2LC je omogočiti medsebojno partnersko sodelovanje organizacij iz sedmih sodelujočih držav (Hrvaška, Litva, Španija, Švedska, Poljska, Slovenija in Velika Britanija) preko različnih dejavnosti.

V okviru srečanja REGEA sta bila organizirana dva študijska obiska lokalnih primerov najboljših praks:

  • Energetski center Bračak, primer uspešne energetske sanacije spomeniško zaščitenega dvorca z uvajanjem inovativnih tehničnih rešitev,
  • energetska sanacija treh stavb (vrtca, mestne pisarne in doma za ostarele) v okviru projekta ZagEE, kjer so uporabili različne tehnične rešitve in nove finančne mehanizme. 

Naslednji projektni sestanek, s predstavitvijo novih finančnih instrumentov, bo v začetku leta 2017 gostila litovska Javna investicijska razvojna agencija – VIPA, kamor bodo tudi povabljeni predstavniki ministrstev sodelujočih držav na projektu BUILD2LC. V Litvi bodo tako predstavniki ministrstev predstavili svoje izkušnje in poglede na uvajanje novih finančnih mehanizmov.

V primeru, da želite na projektu predstaviti svoje primer dobre prakse, nam pišite na crtomir.kurnik@leag.si.
»» Arhiv

anketa

petek, 30. maj 2014

Ali ste kdaj koristili subvencije Eko sklada?
Arhiv anket

EMA

MO Kranj

Napaja nas modra energija