LEAG
- Lokalna energetska agencija Gorenjske
Slovenski trg 1, 4000 Kranj
Tel: 059 92 49 74
e-mail: info@leag.si

novice

ponedeljek, 1. okt 2018

Predstavitev Akcijskega načrta za energetsko prenovo stavb - BUILD2LC

V okviru projekta BUILD2LC Intereg Europe sta Lokalna energetska agencija Gorenjske (LEAG) in Agencija za prestrukturiranje energetike (ApE) predstavila Akcijski načrt za energetsko prenovo stavb oziroma predlog, kako bi lahko v Sloveniji izboljšali energetsko prenovo stavb. več o tem

petek, 31. avg 2018

Kranj z novimi postajami za električna kolesa

Sistem KRsKOLESOM ima pet novih postaj, Kranj pa ima po novem tudi največji elektrificiran sistem  za izposojo koles v državi.
več o tem

ponedeljek, 2. jul 2018

3. mesto za primer dobre prakse - System Dominum

Primer dobre prakse na projektu BUILD2LC, System Dominum, ki ga je predlagala Lokalna energetska agencija Gorenjske (LEAG), je na tekmovanju primerov dobrih praks projektov Interreg Europe osvojil tretje mesto. Projekt ima velik potencial v evropskem okolju, saj so zanimanje zanj že pokazali Španci in drugi projektni partnerji.

več o tem

sreda, 14. mar 2018

S projektom BUILD2LC do hitrejše in učinkovitejše energetske prenove stavb

Ljubljana, 13.3. - 14.3. 2018več o tem

torek, 24. okt 2017

MODER - Napredna energetska prenova sosesk

DELAVNICAveč o tem

prijava na novice


Želiš prejemati aktualna obvestila na svoj e-naslov?
Prijavi se!
rotatorrotatorrotatorrotatorrotator

Sestanek evropskega projekta MODER, Linz (28. - 30. 9. 2016)

MODER

Med 28. in 30. septembrom 2016 je v Linzu, v Avstriji potekal drugi delavni sestanek evropskega projekta MODER. Poleg ostalih partnerjev na projektu, je na sestanku aktivno sodelovala tudi Lokalna energetska agencija Gorenjske. Ekipa LEAG je predstavila dosežke svojega dela na projektu MODER, natančneje na delavnem paketu 2.1 – nove zahteve za tehnološke rešitve na ravni mestnih okrožij. Konzorcij partnerjev je pregledal tudi ostale delavne pakete projekta od pristopa k sanacij mestnih okrožij, tehnologij in sistemov, ki bi bili primerni, postopka izračuna ključnih parametrov, in načina predstavitve podatkov (potencialna uporaba podatkov v obliki cityGML).


Drugi dan sestankov si je konzorcij ogledal proizvodnji obrat podjetja Voestalpine, s poudarkom na njihovih napravah in sistemih, ki se nahajajo v Linzu. Po ogledu podjetja, je sledila delavnica na temo obnove mestnih okrožij in izmenjave dobrih praks v prostorih gospodarske zbornice zgornje Avstrije. Na zadnji dan sestankov, smo določili načrte in področja dela, ki se jim bomo posvetili v prihodnjih tednih in mesecih.
»» Arhiv

anketa

petek, 30. maj 2014

Ali ste kdaj koristili subvencije Eko sklada?
Arhiv anket

EMA

MO Kranj

Napaja nas modra energija