LEAG
- Lokalna energetska agencija Gorenjske
Slovenski trg 1, 4000 Kranj
Tel: 059 92 49 74
e-mail: info@leag.si

novice

ponedeljek, 2. jul 2018

3. mesto za primer dobre prakse - System Dominum

Primer dobre prakse na projektu BUILD2LC, System Dominum, ki ga je predlagala Lokalna energetska agencija Gorenjske (LEAG), je na tekmovanju primerov dobrih praks projektov Interreg Europe osvojil tretje mesto. Projekt ima velik potencial v evropskem okolju, saj so zanimanje zanj že pokazali Španci in drugi projektni partnerji.

več o tem

sreda, 14. mar 2018

S projektom BUILD2LC do hitrejše in učinkovitejše energetske prenove stavb

Ljubljana, 13.3. - 14.3. 2018več o tem

torek, 24. okt 2017

MODER - Napredna energetska prenova sosesk

DELAVNICAveč o tem

torek, 26. sep 2017

ZERO - zmanjšanje energetske revščine občanov


V okviru mreže ENSVET opravljajo svetovalci tudi specifično dejavnost, ki se imenuje zmanjšanje energetske revščine občanov, na kratko ZERO. To storitev opravljajo v sodelovanju s centri za socialno delo.
več o tem

petek, 22. sep 2017

BUILD2LC - Za boljše in učinkovitejše energetske prenove

V četrtek, 21. septembra, je Lokalna energetska agencija Gorenjske organizirala tretji delovni sestanek delovne skupine BUILD2LC.
več o tem

prijava na novice


Želiš prejemati aktualna obvestila na svoj e-naslov?
Prijavi se!
rotatorrotatorrotatorrotatorrotator

Strokovna delavnica Energijska prenova stavb - od obvez do uspešne izvedbe

25.10.2016

V prostorih Gospodarske zbornice Slovenije sta v torek 25.10.2016 Gradbeni inštitut ZRMK in Zbornica gradbeništva in industrije gradbenega materiala (ZGIGM), organiziral strokovno delavnico na temo energijskih prenov stavb. Po prenovi morajo namreč javne stavbe ustrezati najmanj zakonsko predvidenim minimalnim zahtevam. V širšem merilu (v skladu s cilji AN URE in AN sNES) pa velja načelo, da moramo javne stavbe prenavljati celovito, znaten del le-teh tudi po skoraj nič-energijskih (sNES) merilih.

Ob tem se odpira tudi vrsta tehničnih vprašanj za katere je na delavnici, preko 50 udeležencev iz raznovrstnih panog in inštitucij, poskušalo najti odgovore. Pri tem je poleg predavateljev iz ZRMK, Ministrstva za infrastrukturo in Gospodarske zbornice Slovenije aktivno sodelovala tudi Lokalna energetska agencija Gorenjske, ki je pripravila predavanje o njenih izkušnjah in pogledih na energijske prenove stavb.

Delavnica je ponudila veliko odgovorov, razmišljanj in odprla tudi veliko področij za nadaljnje delo in razprave.