LEAG
- Lokalna energetska agencija Gorenjske
Slovenski trg 1, 4000 Kranj
Tel: 059 92 49 74
e-mail: info@leag.si

novice

petek, 14. jun 2019

Energetsko najbolj prodorne občine leta 2019 so Poljčane, Bled in Ljubljana

V Ljubljani so danes na konferenci En.občina & En.management 019 razglasili energetsko najbolj prodorne občine v Sloveniji. V kategoriji malih občin je zmagala Občina Poljčane, v kategoriji srednje velikih Občina Bled, v kategoriji mestnih občin pa Mestna občina Ljubljana.

več o tem

sreda, 3. apr 2019

Vabilo

Konferenca

ENERGETSKO-PODNEBNO NAČRTOVANJE NA REGIONALNI IN LOKALNI RAVNI

 ter 10 let Lokalne energetske agencije Gorenjske (LEAG)

 10. 4. 2019, Knauf Insulation Experience Center, Škofja Loka

 

več o tem

torek, 2. apr 2019

LEAG participated at SMART_watch project Interreg Central Europe

More than 50 representatives of the Regional Observatories - business support institutions - gathered in Kapfenberg (Austria) to discuss regional innovations and joint plans for the future.

več o tem

četrtek, 22. nov 2018

Anketa za INOVATIVNA ZELENA mala in srednja podjetja

V imenu Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije vas naprošamo za izpolnitev ankete s katero želijo pridobiti mnenje čim več slovenskih podjetij. Namen ankete je ugotoviti možne rešitve za izzive financiranja inovacij za podjetja zelenih sektorjev in oblikovati posebno podporno orodje, ki bo prilagojeno potrebam in značilnostim MSP, kar bo pomagalo pri dostop do sredstev in izboljšanje uspeha vlog za financiranje v 9 državah. Spletna anketa je prevedena v slovenščino, potreben čas za izpolnitev je 10 minut.več o tem

ponedeljek, 1. okt 2018

Predstavitev Akcijskega načrta za energetsko prenovo stavb - BUILD2LC

V okviru projekta BUILD2LC Intereg Europe sta Lokalna energetska agencija Gorenjske (LEAG) in Agencija za prestrukturiranje energetike (ApE) predstavila Akcijski načrt za energetsko prenovo stavb oziroma predlog, kako bi lahko v Sloveniji izboljšali energetsko prenovo stavb. več o tem

prijava na novice


Želiš prejemati aktualna obvestila na svoj e-naslov?
Prijavi se!
rotatorrotatorrotatorrotatorrotator

Drugi sestanek delovne skupine projekta BUILD2LC

V Hotelu Lev je bil v sredo, 16. novembra 2016, organiziran drugi sestanek delovne skupine projekta BUILD2LC, kjer so bili predstavljene aktivnosti LEAG.

V prvem delu je bil na kratko opisan projekt BUILD2LC in projektni sestanek na temo novih finančnih instrumentov, ki bo potekal v Litvi med 10. in 12. januarjem 2017. Na sestanku v Litvi bodo predstavljene izkušnje in primeri dobrih praks projektnega partnerja VIPA (Javna investicijska in razvojna agencija). V nadaljevanju je bila predstavljena krajša SWOT analiza štirih tem s prvega projektnega sestanka, ki jih projekt BUILD2LC sistematično obravnava. Udeleženci so ob tej priložnosti predstavili svoja mnenja in predstavili predloge za izboljšanje. V zaključku prvega dela pa so bili predstavljeni tuji primeri dobrih praks s projektnega sestanka v Zagrebu. 


V drugem delu sestanka je bil v krajši predstavitvi predstavljen projekt MODER in aktivnosti LEAG, ki se na tem projektu izvajajo v Mestni občini Kranj. Za namen projekta se bo v Mestni občini Kranj obravnavalo območje KS Zlato polje, na katerem se bo s pomočjo programskega orodja opravila analiza energetskih potreb in pripravilo predloge za izboljšanje URE in povečanja uporabe OVE.


Galerija
»» Arhiv

anketa

ponedeljek, 5. nov 2018

Ali ste kdaj koristili subvencije Eko sklada?
Arhiv anket

EMA

MO Kranj

Napaja nas modra energija