LEAG
- Lokalna energetska agencija Gorenjske
Slovenski trg 1, 4000 Kranj
Tel: 059 92 49 74
e-mail: info@leag.si

novice

ponedeljek, 2. jul 2018

3. mesto za primer dobre prakse - System Dominum

Primer dobre prakse na projektu BUILD2LC, System Dominum, ki ga je predlagala Lokalna energetska agencija Gorenjske (LEAG), je na tekmovanju primerov dobrih praks projektov Interreg Europe osvojil tretje mesto. Projekt ima velik potencial v evropskem okolju, saj so zanimanje zanj že pokazali Španci in drugi projektni partnerji.

več o tem

sreda, 14. mar 2018

S projektom BUILD2LC do hitrejše in učinkovitejše energetske prenove stavb

Ljubljana, 13.3. - 14.3. 2018več o tem

torek, 24. okt 2017

MODER - Napredna energetska prenova sosesk

DELAVNICAveč o tem

torek, 26. sep 2017

ZERO - zmanjšanje energetske revščine občanov


V okviru mreže ENSVET opravljajo svetovalci tudi specifično dejavnost, ki se imenuje zmanjšanje energetske revščine občanov, na kratko ZERO. To storitev opravljajo v sodelovanju s centri za socialno delo.
več o tem

petek, 22. sep 2017

BUILD2LC - Za boljše in učinkovitejše energetske prenove

V četrtek, 21. septembra, je Lokalna energetska agencija Gorenjske organizirala tretji delovni sestanek delovne skupine BUILD2LC.
več o tem

prijava na novice


Želiš prejemati aktualna obvestila na svoj e-naslov?
Prijavi se!
rotatorrotatorrotatorrotatorrotator

Delavnica URE in OVE za občane Občine Bled

Vljudno vabljeni na delavnico dne 11.5.2017 ob 18.15 uri, v prostore Infocentra Triglavska roža Bled, Ljubljanska cesta 27.

Občina Bled v sodelovanju z LEAG iz Kranja in energetskih svetovalcev mreže ENSVET organizira energetsko delavnico, namenjeno osveščanju in izobraževanju občanov Občine Bled s področja učinkovite rabe energije in obnovljivih virov energije.

Udeleženci se bodo seznanili  z optimalno izbiro kurilnih naprav, toplotnih črpalk, težavami z vlago in plesnijo v bivalnih prostorih, energetsko izkaznico stavb in možnostmi finančnih spodbud Eko sklada, j.s. Poleg tega pa bodo imeli tudi možnost individualnega brezplačnega neodvisnega energetskega svetovanja.

Delavnica je brezplačna, sofinancirana s strani Interreg Citi EnGov in Eko sklada, za zaključek je predvidena še pogostitev udeležencev.

V občini Bled za zagotovitev gospodarnejšega ravnanja z energijo sledimo zastavljenim ciljem, ki so opredeljeni znotraj Lokalnega energetskega koncepta Občine Bled. V preteklih letih je Občina Bled veliko vložila v energetsko prenovo javnih objektov (Vrtec Bled, Zdravstveni dom Bled, Dom krajanov Boh. Bela, objekti Veslaškega centra Bled, delna energetska prenova v osnovnih šolah), pri čemer je uspešno črpala različne razpoložljive finančne pomoči in subvencije. Zgrajen je bil sistem daljinskega ogrevanja in zamenjan energetsko učinkovitejši energent, prav tako pa je bila energetsko prenovljena javna razsvetljava, ki že prinaša konkretne rezultate na prihrankih električne energije in zmanjšanju emisij CO2.

Pogoj za energetsko uspešnost vsake občine je razumevanje pomembnosti obnovljivih virov energije in učinkovite rabe energije na vseh nivojih, zato Občina Bled želi svojim občanom omogočiti  neposredni dostop do informacij  o energetski učinkovitosti tudi preko brezplačnih energetskih delavnic.  

VABILO
»» Arhiv

anketa

petek, 30. maj 2014

Ali ste kdaj koristili subvencije Eko sklada?
Arhiv anket

EMA

MO Kranj

Napaja nas modra energija