LEAG
- Lokalna energetska agencija Gorenjske
Slovenski trg 1, 4000 Kranj
Tel: 059 92 49 74
e-mail: info@leag.si

novice

četrtek, 22. nov 2018

Anketa za INOVATIVNA ZELENA mala in srednja podjetja

V imenu Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije vas naprošamo za izpolnitev ankete s katero želijo pridobiti mnenje čim več slovenskih podjetij. Namen ankete je ugotoviti možne rešitve za izzive financiranja inovacij za podjetja zelenih sektorjev in oblikovati posebno podporno orodje, ki bo prilagojeno potrebam in značilnostim MSP, kar bo pomagalo pri dostop do sredstev in izboljšanje uspeha vlog za financiranje v 9 državah. Spletna anketa je prevedena v slovenščino, potreben čas za izpolnitev je 10 minut.več o tem

ponedeljek, 1. okt 2018

Predstavitev Akcijskega načrta za energetsko prenovo stavb - BUILD2LC

V okviru projekta BUILD2LC Intereg Europe sta Lokalna energetska agencija Gorenjske (LEAG) in Agencija za prestrukturiranje energetike (ApE) predstavila Akcijski načrt za energetsko prenovo stavb oziroma predlog, kako bi lahko v Sloveniji izboljšali energetsko prenovo stavb. več o tem

petek, 31. avg 2018

Kranj z novimi postajami za električna kolesa

Sistem KRsKOLESOM ima pet novih postaj, Kranj pa ima po novem tudi največji elektrificiran sistem  za izposojo koles v državi.
več o tem

ponedeljek, 2. jul 2018

3. mesto za primer dobre prakse - System Dominum

Primer dobre prakse na projektu BUILD2LC, System Dominum, ki ga je predlagala Lokalna energetska agencija Gorenjske (LEAG), je na tekmovanju primerov dobrih praks projektov Interreg Europe osvojil tretje mesto. Projekt ima velik potencial v evropskem okolju, saj so zanimanje zanj že pokazali Španci in drugi projektni partnerji.

več o tem

sreda, 14. mar 2018

S projektom BUILD2LC do hitrejše in učinkovitejše energetske prenove stavb

Ljubljana, 13.3. - 14.3. 2018več o tem

prijava na novice


Želiš prejemati aktualna obvestila na svoj e-naslov?
Prijavi se!
rotatorrotatorrotatorrotatorrotator

Evropski teden trajnostne energije 2017 v Mestni občini Kranj

LEAG 20.06.2017

Lokalna energetska agencija Gorenjske (LEAG) je v torek, 20. junija, v okviru 12. evropskega tedna trajnostne energije z motom Čista energija za vse Evropejce, organizirala informativno stojnico na Maistrovem trgu v Kranju. Med 19. in 25. junijem je tako na območju celotne Evropske unije organiziranih veliko informativnih aktivnosti, kjer energetske agencije, javni organi, zasebne družbe, nevladne organizacije in gospodarska združenja predstavljajo energetske in podnebne cilje EU.

Med 9. in 14. uro so sodelavci LEAG-a skupaj z energetskim svetovalcem ENSVET-a, g. Jožefom Pogačnikom, zainteresiranim občanom nudili informacije o izvajanju energetskih sanacij objektov ter zadnjih novostih na področju URE in OVE. Obiskovalci stojnice so se lahko tudi popeljali z električnim kolesom in tako spoznali prednosti uporabe le-tega.

V preteklem letu je LEAG zaključil z izdelavo energetskih izkaznic za večino javnih objektov na območju Gorenjske. Razširjeni energetski pregledi, ki jih izvaja LEAG, so podlaga za izvajanje energetskih ukrepov in eden izmed potrebnih dokumentov za prijavo na nacionalne razpise energetskih sanacij stavb. Predstavljene so bile tudi aktivnosti Mestne občine Kranj na področju izvajanja ukrepov učinkovitejše oskrbe in rabe energije.

LEAG izvaja tudi tri evropske projekte, in sicer iz programa Horizon 2020 projekt Moder, ter dva projekta iz programa Interreg Europe; to sta BUILD2LC in CitiEnGov. Vsi trije projekti pomembno vplivajo na prenos dobrih praks in k izvajanju nekaterih aktivnosti na področju URE in OVE tako v MO Kranj kot v drugih občinah Gorenjske, s katerimi ima LEAG sklenjene pogodbe o izvajanju energetskega menedžmenta.

LEAG in Gorenjska odpirata vrata tudi novim projektom z nadalnjimi prijavami za pridobivanje evropskih sredstev, kar bo tudi Gorenjskim občinam in podjetjem odpiralo možnosti za sodelovanje s tujimi poslovnimi partnerji na področju energetike.