LEAG
- Lokalna energetska agencija Gorenjske
Slovenski trg 1, 4000 Kranj
Tel: 059 92 49 74
e-mail: info@leag.si

novice

četrtek, 22. nov 2018

Anketa za INOVATIVNA ZELENA mala in srednja podjetja

V imenu Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije vas naprošamo za izpolnitev ankete s katero želijo pridobiti mnenje čim več slovenskih podjetij. Namen ankete je ugotoviti možne rešitve za izzive financiranja inovacij za podjetja zelenih sektorjev in oblikovati posebno podporno orodje, ki bo prilagojeno potrebam in značilnostim MSP, kar bo pomagalo pri dostop do sredstev in izboljšanje uspeha vlog za financiranje v 9 državah. Spletna anketa je prevedena v slovenščino, potreben čas za izpolnitev je 10 minut.več o tem

ponedeljek, 1. okt 2018

Predstavitev Akcijskega načrta za energetsko prenovo stavb - BUILD2LC

V okviru projekta BUILD2LC Intereg Europe sta Lokalna energetska agencija Gorenjske (LEAG) in Agencija za prestrukturiranje energetike (ApE) predstavila Akcijski načrt za energetsko prenovo stavb oziroma predlog, kako bi lahko v Sloveniji izboljšali energetsko prenovo stavb. več o tem

petek, 31. avg 2018

Kranj z novimi postajami za električna kolesa

Sistem KRsKOLESOM ima pet novih postaj, Kranj pa ima po novem tudi največji elektrificiran sistem  za izposojo koles v državi.
več o tem

ponedeljek, 2. jul 2018

3. mesto za primer dobre prakse - System Dominum

Primer dobre prakse na projektu BUILD2LC, System Dominum, ki ga je predlagala Lokalna energetska agencija Gorenjske (LEAG), je na tekmovanju primerov dobrih praks projektov Interreg Europe osvojil tretje mesto. Projekt ima velik potencial v evropskem okolju, saj so zanimanje zanj že pokazali Španci in drugi projektni partnerji.

več o tem

sreda, 14. mar 2018

S projektom BUILD2LC do hitrejše in učinkovitejše energetske prenove stavb

Ljubljana, 13.3. - 14.3. 2018več o tem

prijava na novice


Želiš prejemati aktualna obvestila na svoj e-naslov?
Prijavi se!
rotatorrotatorrotatorrotatorrotator

BUILD2LC - Za boljše in učinkovitejše energetske prenove

V četrtek, 21. septembra, je Lokalna energetska agencija Gorenjske organizirala tretji delovni sestanek delovne skupine BUILD2LC.


Na sestanku so predstavniki LEAG predstavili dosedanje delo na projektu in možnosti za nadaljnje projektne bilateralne sestanke. Člani delovne skupine so predstavili svoje primere dobrih praks in predstavili svoje predloge za boljše in učinkovitejše energetske prenove.

G. Andraž Rakušček iz Gradbenega inštituta ZRMK je opozoril na pomen nenehnega izobraževanja projektantov in izvajalcev. Pohvalil je delovanje Eko sklada, ki je s svojimi nadstandardnimi zahtevami pri sofinancirani obnovi objektov gonilna sila za izboljšanje usposobljenosti izvajalcev.

Z Ministrstva za infrastrukturo (MZI) za energetsko prenovo stavb je mag. Branka Bugarin predstavila različne finančne vire za energetsko sanacij objektov na lokalni ravni, ki jih zagotavljajo kohezijski sklad, Eko sklad in banke. 

Ga. Irena Bolje Karlovšek z Eko sklada je predstavila projekt ZERO (zmanjševanje energetske revščine občanov), ki je namenjen upravičencem do reden denarne socialne pomoči. Namen projekta je ob pomoči Centrov za socialno delo in s svetovalci ENSVETa 300 gospodinjstvom s svetovanjem in paketi pomoči izboljšati bivalne pogoje in zmanjšati stroške energije. Izpostavljeno je bilo odlično sodelovanje s Centrom za socialno delo Zagorje.

Iz GBC Slovenije je ga. Irena Hlede izpostavila, da smo Slovenci inovativen narod. da pa nimamo ustreznih politik, ki bi te inovacije podpirale. potrebno je vzpostaviti inovacijske sisteme, ki bodo pripomogli k boljšemu sodelovanju inovatorjev z drugimi organizacijami in k boljši učinkovitosti skupnih virov.

Ob zaključku pa je ga. Andreja Šalamun iz medijsko založniške hiše Montel Energetika.NET predstavila navzočim konferenco En.občina & En.management 017 na katerem bodo v treh kategorijah nagrajene energetsko najbolj prodorne občine.

Povezava do galerije z dogodka

Predstavitev projekta BUILD2LC

Zapisal: Črtomir Kurnik, namestnik direktorja
»» Arhiv

anketa

ponedeljek, 5. nov 2018

Ali ste kdaj koristili subvencije Eko sklada?
Arhiv anket

EMA

MO Kranj

Napaja nas modra energija