LEAG
- Lokalna energetska agencija Gorenjske
Slovenski trg 1, 4000 Kranj
Tel: 059 92 49 74
e-mail: info@leag.si

novice

sreda, 14. mar 2018

S projektom BUILD2LC do hitrejše in učinkovitejše energetske prenove stavb

Ljubljana, 13.3. - 14.3. 2018več o tem

torek, 24. okt 2017

MODER - Napredna energetska prenova sosesk

DELAVNICAveč o tem

torek, 26. sep 2017

ZERO - zmanjšanje energetske revščine občanov


V okviru mreže ENSVET opravljajo svetovalci tudi specifično dejavnost, ki se imenuje zmanjšanje energetske revščine občanov, na kratko ZERO. To storitev opravljajo v sodelovanju s centri za socialno delo.
več o tem

petek, 22. sep 2017

BUILD2LC - Za boljše in učinkovitejše energetske prenove

V četrtek, 21. septembra, je Lokalna energetska agencija Gorenjske organizirala tretji delovni sestanek delovne skupine BUILD2LC.
več o tem

sreda, 21. jun 2017

Zmanjševanje energetske revščine in izboljšanje zdravja - BUILD2LC

V okviru evropskega projekta BUILD2LC so se predstavniki Lokalne energetske Gorenjske, Eko sklada in Ministrstva za infrastrukturo, udeležili evropske konference na temo energetske revščine. Konferenca je potekala 13. junija v mestu Gloucester, Velika Britanija, kjer je dogodek gostila Energetska agencija Severn Wye.več o tem

prijava na novice


Želiš prejemati aktualna obvestila na svoj e-naslov?
Prijavi se!
rotatorrotatorrotatorrotatorrotator

BUILD2LC - Za boljše in učinkovitejše energetske prenove

V četrtek, 21. septembra, je Lokalna energetska agencija Gorenjske organizirala tretji delovni sestanek delovne skupine BUILD2LC.


Na sestanku so predstavniki LEAG predstavili dosedanje delo na projektu in možnosti za nadaljnje projektne bilateralne sestanke. Člani delovne skupine so predstavili svoje primere dobrih praks in predstavili svoje predloge za boljše in učinkovitejše energetske prenove.

G. Andraž Rakušček iz Gradbenega inštituta ZRMK je opozoril na pomen nenehnega izobraževanja projektantov in izvajalcev. Pohvalil je delovanje Eko sklada, ki je s svojimi nadstandardnimi zahtevami pri sofinancirani obnovi objektov gonilna sila za izboljšanje usposobljenosti izvajalcev.

Z Ministrstva za infrastrukturo (MZI) za energetsko prenovo stavb je mag. Branka Bugarin predstavila različne finančne vire za energetsko sanacij objektov na lokalni ravni, ki jih zagotavljajo kohezijski sklad, Eko sklad in banke. 

Ga. Irena Bolje Karlovšek z Eko sklada je predstavila projekt ZERO (zmanjševanje energetske revščine občanov), ki je namenjen upravičencem do reden denarne socialne pomoči. Namen projekta je ob pomoči Centrov za socialno delo in s svetovalci ENSVETa 300 gospodinjstvom s svetovanjem in paketi pomoči izboljšati bivalne pogoje in zmanjšati stroške energije. Izpostavljeno je bilo odlično sodelovanje s Centrom za socialno delo Zagorje.

Iz GBC Slovenije je ga. Irena Hlede izpostavila, da smo Slovenci inovativen narod. da pa nimamo ustreznih politik, ki bi te inovacije podpirale. potrebno je vzpostaviti inovacijske sisteme, ki bodo pripomogli k boljšemu sodelovanju inovatorjev z drugimi organizacijami in k boljši učinkovitosti skupnih virov.

Ob zaključku pa je ga. Andreja Šalamun iz medijsko založniške hiše Montel Energetika.NET predstavila navzočim konferenco En.občina & En.management 017 na katerem bodo v treh kategorijah nagrajene energetsko najbolj prodorne občine.

Povezava do galerije z dogodka

Predstavitev projekta BUILD2LC

Črtomir Kurnik
projektni vodja 
»» Arhiv

anketa

petek, 30. maj 2014

Ali ste kdaj koristili subvencije Eko sklada?
Arhiv anket

EMA

MO Kranj

Napaja nas modra energija