LEAG
- Lokalna energetska agencija Gorenjske
Slovenski trg 1, 4000 Kranj
Tel: 059 92 49 74
e-mail: info@leag.si

novice

petek, 14. jun 2019

Energetsko najbolj prodorne občine leta 2019 so Poljčane, Bled in Ljubljana

V Ljubljani so danes na konferenci En.občina & En.management 019 razglasili energetsko najbolj prodorne občine v Sloveniji. V kategoriji malih občin je zmagala Občina Poljčane, v kategoriji srednje velikih Občina Bled, v kategoriji mestnih občin pa Mestna občina Ljubljana.

več o tem

sreda, 3. apr 2019

Vabilo

Konferenca

ENERGETSKO-PODNEBNO NAČRTOVANJE NA REGIONALNI IN LOKALNI RAVNI

 ter 10 let Lokalne energetske agencije Gorenjske (LEAG)

 10. 4. 2019, Knauf Insulation Experience Center, Škofja Loka

 

več o tem

torek, 2. apr 2019

LEAG participated at SMART_watch project Interreg Central Europe

More than 50 representatives of the Regional Observatories - business support institutions - gathered in Kapfenberg (Austria) to discuss regional innovations and joint plans for the future.

več o tem

četrtek, 22. nov 2018

Anketa za INOVATIVNA ZELENA mala in srednja podjetja

V imenu Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije vas naprošamo za izpolnitev ankete s katero želijo pridobiti mnenje čim več slovenskih podjetij. Namen ankete je ugotoviti možne rešitve za izzive financiranja inovacij za podjetja zelenih sektorjev in oblikovati posebno podporno orodje, ki bo prilagojeno potrebam in značilnostim MSP, kar bo pomagalo pri dostop do sredstev in izboljšanje uspeha vlog za financiranje v 9 državah. Spletna anketa je prevedena v slovenščino, potreben čas za izpolnitev je 10 minut.več o tem

ponedeljek, 1. okt 2018

Predstavitev Akcijskega načrta za energetsko prenovo stavb - BUILD2LC

V okviru projekta BUILD2LC Intereg Europe sta Lokalna energetska agencija Gorenjske (LEAG) in Agencija za prestrukturiranje energetike (ApE) predstavila Akcijski načrt za energetsko prenovo stavb oziroma predlog, kako bi lahko v Sloveniji izboljšali energetsko prenovo stavb. več o tem

prijava na novice


Želiš prejemati aktualna obvestila na svoj e-naslov?
Prijavi se!
rotatorrotatorrotatorrotatorrotator

MODER - Napredna energetska prenova sosesk

DELAVNICA
 
petek, 10. novembra 2017, od 9. do 13. ure
Sejem Dom plus, dvorana 1 – Urška, II. nadstropje
Gospodarsko razstavišče v Ljubljani, Dunajska cesta 18  

Razvoj stroškovno in energetsko učinkovite ter uporabniku prijazne prenove stavb zahteva napredne pristope. Celovita energetska prenova skupine stavb – soseske, okrožja, mestne četrti, naselja – kaže še dodatne potenciale, predvsem na področju oskrbe stavb z energijo.

Možnost uporabe sistemov daljinskega ogrevanja, inovativnih tehnologij za izrabo (lokalnih) obnovljivih virov energije (OVE) in optimizacija delovanja sistemov v veliki meri izničita pomanjkljivosti posameznih OVE, predvsem neenakomerno razpoložljivost. Napredno načrtovanje energetske prenove omogoča integracijo različnih sistemov, sinhronizacijo rabe energije med stavbami soseske ter istočasno povezovanje z zunanjimi viri zaradi varnosti oskrbe z energijo.

Na delavnici bodo strokovnjaki spregovorili o strategiji na področju napredne energetske prenove sosesk, o odsevu v slovenski zakonodaji ter o aktivnostih pri razvoju metodologij in modelov v domačem in mednarodnem prostoru. Slovenija je z dvema partnerjema – GI ZRMK in LEAG – vključena v projekt MODER iz programa Obzorje 2020, ki vključuje še 8 drugih partnerjev iz vodilnih evropskih raziskovalnih institucij in gospodarstva. 

Projekt MODER (www.moderproject.eu), razvija celosten pristop k učinkoviti obnovi večje skupine stavb. Težišče dela je razvoj metod za učinkovito načrtovanje prenove, ki temelji na analizi, izmenjavi informacij, spremljanju porabe energentov in sodelovanju deležnikov (občine, investitorjev, lastnikov stavb, energetskih menedžerjev). Metode temeljijo na stroškovno in energetsko učinkoviti ter uporabniku prijazni prenovi stavb in oskrbi z energijo. Prikazan bo konceptualni razvoj modela na dveh konkretnih primerih; v občinah Kranj in Kočevje.

Ob zaključku delavnice bomo razpravljali o interesih ključnih deležnikov skoraj nič-energijske prenove okrožij, pogovor bo tekel tudi o poslovnih modelih, ki bodo lahko pospešili celovito prenovo stavb in oskrbe s trajnostno energijo na ravni okrožij.

PROGRAM
Doc. dr. Marjana Šijanec-Zavrl, GI ZRMK - Predstavitev mednarodnega projekta MODER, H2020
Mag. Erik Potočar, MzI - Prispevek projekta MODER k implementaciji zakonodaje sNES
Doc. dr. Henrik Gjerkeš, GI ZRMK - Napredna energetska prenova na nivoju mesta
Jure Eržen, LEAG - Napredna energetska prenova mestne četrti
Mag. Andreja Urbančič, IJS - Vpliv napredne prenove stavb na emisijo toplogrednih plinov
Diskusija z udeleženci delavnice

Udeležba na delavnici je brezplačna, prijave sprejemajo preko e-pošte: usposabljanje@gi-zrmk.si do četrtka, 9. novembra 2017. 
Za vstop v dvorano Urška, II. nadstropje, nakup sejemske vstopnice ni potreben, možen je samostojen dostop z Dunajske ceste 18.

VLJUDNO VABLJENI

povezava do vabila
»» Arhiv

anketa

ponedeljek, 5. nov 2018

Ali ste kdaj koristili subvencije Eko sklada?
Arhiv anket

EMA

MO Kranj

Napaja nas modra energija