LEAG
- Lokalna energetska agencija Gorenjske
Slovenski trg 1, 4000 Kranj
Tel: 059 92 49 74
e-mail: info@leag.si

novice

torek, 3. mar 2020

Anketa na temo energetski pregledi v malih in srednje velikih podjetjih

Pozdravljeni,

Pred vami je ANONIMNA anketa  na temo energetski pregledi v malih in srednje velikih podjetjih. Čas trajanja: 5 minut.

več o tem

četrtek, 28. nov 2019

Partnerski sestanek projekta INNOVEAS v Ljubljani

Lokalna energetska agencija Gorenjske je gostila sestanek partnerjev projekta INNOVEAS, ki poteka pod okvirjem programa Horizon 2020.

več o tem

ponedeljek, 18. nov 2019

Drugo partnersko srečanje projekta SECAP

Dne 12. 11. 2019 je v Benetkah potekal 2. sestanek projektnih partnerjev SECAP. Ogledali smo si posledice podnebnih sprememb na terenu, saj se je ravno v času našega obiska morska gladina nadpovprečno dvignila in poplavila ulice Benetk. več o tem

petek, 25. okt 2019

Začel se je projekt TRECE (Erasmus+)

Dne 21.10. in 22.10. 2019 je bil v Valenciji, Španija izveden prvi sestanek partnerjev projekta TRECE (okrajšava za ime projekta »TRaning for Energy Consumers  Empowerment). Projektni partnerji so iz Španije, Romunije, Grčije, Bolgarije in Slovenije. Gre za manjši pilotni projekt programa Erasmus+, Strateška partnerstva, ki bo trajal dve leti.več o tem

petek, 14. jun 2019

Energetsko najbolj prodorne občine leta 2019 so Poljčane, Bled in Ljubljana

V Ljubljani so danes na konferenci En.občina & En.management 019 razglasili energetsko najbolj prodorne občine v Sloveniji. V kategoriji malih občin je zmagala Občina Poljčane, v kategoriji srednje velikih Občina Bled, v kategoriji mestnih občin pa Mestna občina Ljubljana.

več o tem

prijava na novice


Želiš prejemati aktualna obvestila na svoj e-naslov?
Prijavi se!
rotatorrotatorrotatorrotatorrotator

Predstavitev Akcijskega načrta za energetsko prenovo stavb - BUILD2LC

V okviru projekta BUILD2LC Intereg Europe sta Lokalna energetska agencija Gorenjske (LEAG) in Agencija za prestrukturiranje energetike (ApE) predstavila Akcijski načrt za energetsko prenovo stavb oziroma predlog, kako bi lahko v Sloveniji izboljšali energetsko prenovo stavb. 

Akcijski načrt zajema izboljšanje energetske prenove stavb ožjega in širšega sektorja s pomočjo inovativnih finančnih instrumentov pri katerih se lahko zgledujemo po primerih dobrih praks iz tujine. V akcijskem načrtu je pripravljen predlog, da se na osnovi evidence stavb podrobneje analizira stanje stavbnega fonda, določiti prioritete, izdela podrobne energetske preglede in izpelje energetske prenove. Glavno oviro predstavlja dejstvo, da je težko izpeljati proceduro izbire kvalificiranih institucij za izpeljavo energetske sanacije, jih koordinirati in jim nuditi ustrezno podporo. Pri izvajanju sanacij pa je potrebno izboljšati podporo in kakovosti izobraževanja arhitektov, gradbenikov in inštalaterjev, s posebnim poudarkom na primerih dobrih praks. Velikokrat se je namreč pokazalo pomanjkanje znanj, interdisciplinarnega pogleda in izkušenj. Zato je potrebna poenostavitev in standardizacija postopkov za izvajanje energetskega pogodbeništva. Pogodbeno financiranje in uvajanje energetskih storitev v področje energetske prenove stavb predstavlja dodano vrednost ter tako vpeljuje preverjene tehnične rešitve in nove finančne instrumente z zagotavljanjem zasebnega kapitala. Za lastnike večstanovanjskih stavb pa je predlagana vpeljava standardizirane procedure, ki bi jim omogočila strokovna svetovanja, da se izognejo slabim pogodbam in izkušnjam.

Akcijski načrt projekta BUILD2LC (pdf) Slo Ang

BUILD2LC

Črtomir Kurnik
namestnik direktorja
»» Arhiv

anketa

ponedeljek, 5. nov 2018

Ali ste kdaj koristili subvencije Eko sklada?
Arhiv anket

EMA

MO Kranj

Napaja nas modra energija