LEAG
- Lokalna energetska agencija Gorenjske
Slovenski trg 1, 4000 Kranj
Tel: 059 92 49 74
e-mail: info@leag.si

novice

četrtek, 22. nov 2018

Anketa za INOVATIVNA ZELENA mala in srednja podjetja

V imenu Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije vas naprošamo za izpolnitev ankete s katero želijo pridobiti mnenje čim več slovenskih podjetij. Namen ankete je ugotoviti možne rešitve za izzive financiranja inovacij za podjetja zelenih sektorjev in oblikovati posebno podporno orodje, ki bo prilagojeno potrebam in značilnostim MSP, kar bo pomagalo pri dostop do sredstev in izboljšanje uspeha vlog za financiranje v 9 državah. Spletna anketa je prevedena v slovenščino, potreben čas za izpolnitev je 10 minut.več o tem

ponedeljek, 1. okt 2018

Predstavitev Akcijskega načrta za energetsko prenovo stavb - BUILD2LC

V okviru projekta BUILD2LC Intereg Europe sta Lokalna energetska agencija Gorenjske (LEAG) in Agencija za prestrukturiranje energetike (ApE) predstavila Akcijski načrt za energetsko prenovo stavb oziroma predlog, kako bi lahko v Sloveniji izboljšali energetsko prenovo stavb. več o tem

petek, 31. avg 2018

Kranj z novimi postajami za električna kolesa

Sistem KRsKOLESOM ima pet novih postaj, Kranj pa ima po novem tudi največji elektrificiran sistem  za izposojo koles v državi.
več o tem

ponedeljek, 2. jul 2018

3. mesto za primer dobre prakse - System Dominum

Primer dobre prakse na projektu BUILD2LC, System Dominum, ki ga je predlagala Lokalna energetska agencija Gorenjske (LEAG), je na tekmovanju primerov dobrih praks projektov Interreg Europe osvojil tretje mesto. Projekt ima velik potencial v evropskem okolju, saj so zanimanje zanj že pokazali Španci in drugi projektni partnerji.

več o tem

sreda, 14. mar 2018

S projektom BUILD2LC do hitrejše in učinkovitejše energetske prenove stavb

Ljubljana, 13.3. - 14.3. 2018več o tem

prijava na novice


Želiš prejemati aktualna obvestila na svoj e-naslov?
Prijavi se!
rotatorrotatorrotatorrotatorrotator

Predstavitev Akcijskega načrta za energetsko prenovo stavb - BUILD2LC

V okviru projekta BUILD2LC Intereg Europe sta Lokalna energetska agencija Gorenjske (LEAG) in Agencija za prestrukturiranje energetike (ApE) predstavila Akcijski načrt za energetsko prenovo stavb oziroma predlog, kako bi lahko v Sloveniji izboljšali energetsko prenovo stavb. 

Akcijski načrt zajema izboljšanje energetske prenove stavb ožjega in širšega sektorja s pomočjo inovativnih finančnih instrumentov pri katerih se lahko zgledujemo po primerih dobrih praks iz tujine. V akcijskem načrtu je pripravljen predlog, da se na osnovi evidence stavb podrobneje analizira stanje stavbnega fonda, določiti prioritete, izdela podrobne energetske preglede in izpelje energetske prenove. Glavno oviro predstavlja dejstvo, da je težko izpeljati proceduro izbire kvalificiranih institucij za izpeljavo energetske sanacije, jih koordinirati in jim nuditi ustrezno podporo. Pri izvajanju sanacij pa je potrebno izboljšati podporo in kakovosti izobraževanja arhitektov, gradbenikov in inštalaterjev, s posebnim poudarkom na primerih dobrih praks. Velikokrat se je namreč pokazalo pomanjkanje znanj, interdisciplinarnega pogleda in izkušenj. Zato je potrebna poenostavitev in standardizacija postopkov za izvajanje energetskega pogodbeništva. Pogodbeno financiranje in uvajanje energetskih storitev v področje energetske prenove stavb predstavlja dodano vrednost ter tako vpeljuje preverjene tehnične rešitve in nove finančne instrumente z zagotavljanjem zasebnega kapitala. Za lastnike večstanovanjskih stavb pa je predlagana vpeljava standardizirane procedure, ki bi jim omogočila strokovna svetovanja, da se izognejo slabim pogodbam in izkušnjam.

Akcijski načrt projekta BUILD2LC (pdf) Slo Ang

BUILD2LC

Črtomir Kurnik
namestnik direktorja
»» Arhiv

anketa

ponedeljek, 5. nov 2018

Ali ste kdaj koristili subvencije Eko sklada?
Arhiv anket

EMA

MO Kranj

Napaja nas modra energija