LEAG
- Lokalna energetska agencija Gorenjske
Slovenski trg 1, 4000 Kranj
Tel: 059 92 49 74
e-mail: info@leag.si

novice

četrtek, 28. nov 2019

Partnerski sestanek projekta INNOVEAS v Ljubljani

Lokalna energetska agencija Gorenjske je gostila sestanek partnerjev projekta INNOVEAS, ki poteka pod okvirjem programa Horizon 2020.

več o tem

ponedeljek, 18. nov 2019

Drugo partnersko srečanje projekta SECAP

Dne 12. 11. 2019 je v Benetkah potekal 2. sestanek projektnih partnerjev SECAP. Ogledali smo si posledice podnebnih sprememb na terenu, saj se je ravno v času našega obiska morska gladina nadpovprečno dvignila in poplavila ulice Benetk. več o tem

petek, 25. okt 2019

Začel se je projekt TRECE (Erasmus+)

Dne 21.10. in 22.10. 2019 je bil v Valenciji, Španija izveden prvi sestanek partnerjev projekta TRECE (okrajšava za ime projekta »TRaning for Energy Consumers  Empowerment). Projektni partnerji so iz Španije, Romunije, Grčije, Bolgarije in Slovenije. Gre za manjši pilotni projekt programa Erasmus+, Strateška partnerstva, ki bo trajal dve leti.več o tem

petek, 14. jun 2019

Energetsko najbolj prodorne občine leta 2019 so Poljčane, Bled in Ljubljana

V Ljubljani so danes na konferenci En.občina & En.management 019 razglasili energetsko najbolj prodorne občine v Sloveniji. V kategoriji malih občin je zmagala Občina Poljčane, v kategoriji srednje velikih Občina Bled, v kategoriji mestnih občin pa Mestna občina Ljubljana.

več o tem

sreda, 3. apr 2019

Vabilo

Konferenca

ENERGETSKO-PODNEBNO NAČRTOVANJE NA REGIONALNI IN LOKALNI RAVNI

 ter 10 let Lokalne energetske agencije Gorenjske (LEAG)

 10. 4. 2019, Knauf Insulation Experience Center, Škofja Loka

 

več o tem

prijava na novice


Želiš prejemati aktualna obvestila na svoj e-naslov?
Prijavi se!
rotatorrotatorrotatorrotatorrotator

Vabilo

Konferenca

ENERGETSKO-PODNEBNO NAČRTOVANJE NA REGIONALNI IN LOKALNI RAVNI

 ter 10 let Lokalne energetske agencije Gorenjske (LEAG)

 10. 4. 2019, Knauf Insulation Experience Center, Škofja Loka

 


Vabimo vas na vseslovenski dogodek, kjer bo posvečen energetsko-podnebnemu načrtovanju in problematiki na regionalni ravni. Konferenca bo 10. 4. 2019 v Škofji Loki na kateri bo prvič javno predstavljen dokument Trajnostni energetsko-podnebni načrt  (TEPN) Gorenjske (evropska oznaka dokumenta je Sustainable Energy and Climate Action Plan (SECAP), ki je prvi tak regijski dokument v Sloveniji. Hkrati bomo obeležili 10-letnico delovanja LEAG.

Povabili smo tudi goste iz Bruslja, predstavnike Covenant of Mayors in partnerje LEAG ter BSC. V okviru te Konvencije županov (Covenant of Mayors iz Bruslja, ki deluje pod pokroviteljstvom EU komisije) je po njihovih, evropskih pravilih, nastal skupen dokument SECAP za vseh 18 občin Gorenjske.

Poleg vladnih predstavnikov so povabljeni tudi župani gorenjskih občin, predstavniki  vseh LEA-lokalnih energetskih agencij in RRA regionalnih razvojnih agencij v Sloveniji, partnerji in prijatelji ter strokovnjaki oziroma načrtovalci iz energetsko-podnebnih področij.

Z okroglo mizo bomo opozorili na aktualne teme današnjega trenutka in s pomembnimi domačimi in tujimi gosti odstrli marsikatero smer razvoja in ukrepanja na omenjenih področjih v bodoče.  


Rezervirajte si  10. april 2019 za druženje z nami!

PROGRAM
»» Arhiv

anketa

ponedeljek, 5. nov 2018

Ali ste kdaj koristili subvencije Eko sklada?
Arhiv anket

EMA

MO Kranj

Napaja nas modra energija