LEAG
- Lokalna energetska agencija Gorenjske
Slovenski trg 1, 4000 Kranj
Tel: 059 92 49 74
e-mail: info@leag.si

novice

petek, 14. jun 2019

Energetsko najbolj prodorne občine leta 2019 so Poljčane, Bled in Ljubljana

V Ljubljani so danes na konferenci En.občina & En.management 019 razglasili energetsko najbolj prodorne občine v Sloveniji. V kategoriji malih občin je zmagala Občina Poljčane, v kategoriji srednje velikih Občina Bled, v kategoriji mestnih občin pa Mestna občina Ljubljana.

več o tem

sreda, 3. apr 2019

Vabilo

Konferenca

ENERGETSKO-PODNEBNO NAČRTOVANJE NA REGIONALNI IN LOKALNI RAVNI

 ter 10 let Lokalne energetske agencije Gorenjske (LEAG)

 10. 4. 2019, Knauf Insulation Experience Center, Škofja Loka

 

več o tem

torek, 2. apr 2019

LEAG participated at SMART_watch project Interreg Central Europe

More than 50 representatives of the Regional Observatories - business support institutions - gathered in Kapfenberg (Austria) to discuss regional innovations and joint plans for the future.

več o tem

četrtek, 22. nov 2018

Anketa za INOVATIVNA ZELENA mala in srednja podjetja

V imenu Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije vas naprošamo za izpolnitev ankete s katero želijo pridobiti mnenje čim več slovenskih podjetij. Namen ankete je ugotoviti možne rešitve za izzive financiranja inovacij za podjetja zelenih sektorjev in oblikovati posebno podporno orodje, ki bo prilagojeno potrebam in značilnostim MSP, kar bo pomagalo pri dostop do sredstev in izboljšanje uspeha vlog za financiranje v 9 državah. Spletna anketa je prevedena v slovenščino, potreben čas za izpolnitev je 10 minut.več o tem

ponedeljek, 1. okt 2018

Predstavitev Akcijskega načrta za energetsko prenovo stavb - BUILD2LC

V okviru projekta BUILD2LC Intereg Europe sta Lokalna energetska agencija Gorenjske (LEAG) in Agencija za prestrukturiranje energetike (ApE) predstavila Akcijski načrt za energetsko prenovo stavb oziroma predlog, kako bi lahko v Sloveniji izboljšali energetsko prenovo stavb. več o tem

prijava na novice


Želiš prejemati aktualna obvestila na svoj e-naslov?
Prijavi se!
rotatorrotatorrotatorrotatorrotator

Vabilo

Konferenca

ENERGETSKO-PODNEBNO NAČRTOVANJE NA REGIONALNI IN LOKALNI RAVNI

 ter 10 let Lokalne energetske agencije Gorenjske (LEAG)

 10. 4. 2019, Knauf Insulation Experience Center, Škofja Loka

 


Vabimo vas na vseslovenski dogodek, kjer bo posvečen energetsko-podnebnemu načrtovanju in problematiki na regionalni ravni. Konferenca bo 10. 4. 2019 v Škofji Loki na kateri bo prvič javno predstavljen dokument Trajnostni energetsko-podnebni načrt  (TEPN) Gorenjske (evropska oznaka dokumenta je Sustainable Energy and Climate Action Plan (SECAP), ki je prvi tak regijski dokument v Sloveniji. Hkrati bomo obeležili 10-letnico delovanja LEAG.

Povabili smo tudi goste iz Bruslja, predstavnike Covenant of Mayors in partnerje LEAG ter BSC. V okviru te Konvencije županov (Covenant of Mayors iz Bruslja, ki deluje pod pokroviteljstvom EU komisije) je po njihovih, evropskih pravilih, nastal skupen dokument SECAP za vseh 18 občin Gorenjske.

Poleg vladnih predstavnikov so povabljeni tudi župani gorenjskih občin, predstavniki  vseh LEA-lokalnih energetskih agencij in RRA regionalnih razvojnih agencij v Sloveniji, partnerji in prijatelji ter strokovnjaki oziroma načrtovalci iz energetsko-podnebnih področij.

Z okroglo mizo bomo opozorili na aktualne teme današnjega trenutka in s pomembnimi domačimi in tujimi gosti odstrli marsikatero smer razvoja in ukrepanja na omenjenih področjih v bodoče.  Rezervirajte si  10. april 2019 za druženje z nami.

 

Vljudno vabljeni!

PROGRAM
»» Arhiv

anketa

ponedeljek, 5. nov 2018

Ali ste kdaj koristili subvencije Eko sklada?
Arhiv anket

EMA

MO Kranj

Napaja nas modra energija