LEAG
- Lokalna energetska agencija Gorenjske
Slovenski trg 1, 4000 Kranj
Tel: 059 92 49 74
e-mail: info@leag.si

novice

petek, 14. jun 2019

Energetsko najbolj prodorne občine leta 2019 so Poljčane, Bled in Ljubljana

V Ljubljani so danes na konferenci En.občina & En.management 019 razglasili energetsko najbolj prodorne občine v Sloveniji. V kategoriji malih občin je zmagala Občina Poljčane, v kategoriji srednje velikih Občina Bled, v kategoriji mestnih občin pa Mestna občina Ljubljana.

več o tem

sreda, 3. apr 2019

Vabilo

Konferenca

ENERGETSKO-PODNEBNO NAČRTOVANJE NA REGIONALNI IN LOKALNI RAVNI

 ter 10 let Lokalne energetske agencije Gorenjske (LEAG)

 10. 4. 2019, Knauf Insulation Experience Center, Škofja Loka

 

več o tem

torek, 2. apr 2019

LEAG participated at SMART_watch project Interreg Central Europe

More than 50 representatives of the Regional Observatories - business support institutions - gathered in Kapfenberg (Austria) to discuss regional innovations and joint plans for the future.

več o tem

četrtek, 22. nov 2018

Anketa za INOVATIVNA ZELENA mala in srednja podjetja

V imenu Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije vas naprošamo za izpolnitev ankete s katero želijo pridobiti mnenje čim več slovenskih podjetij. Namen ankete je ugotoviti možne rešitve za izzive financiranja inovacij za podjetja zelenih sektorjev in oblikovati posebno podporno orodje, ki bo prilagojeno potrebam in značilnostim MSP, kar bo pomagalo pri dostop do sredstev in izboljšanje uspeha vlog za financiranje v 9 državah. Spletna anketa je prevedena v slovenščino, potreben čas za izpolnitev je 10 minut.več o tem

ponedeljek, 1. okt 2018

Predstavitev Akcijskega načrta za energetsko prenovo stavb - BUILD2LC

V okviru projekta BUILD2LC Intereg Europe sta Lokalna energetska agencija Gorenjske (LEAG) in Agencija za prestrukturiranje energetike (ApE) predstavila Akcijski načrt za energetsko prenovo stavb oziroma predlog, kako bi lahko v Sloveniji izboljšali energetsko prenovo stavb. več o tem

prijava na novice


Želiš prejemati aktualna obvestila na svoj e-naslov?
Prijavi se!
rotatorrotatorrotatorrotatorrotator

Projekt - Zeleno javno naročanje

Osrednji strateški cilj tega projekta je povečati delež energijsko učinkovitih postopkov javnega naročanja na evropski ravni. 


Z izvedbo pilotnih projektov, razširjanjem uporabnih orodij in informacij ter podporo lokalnim, regionalnim, nacionalnim in vseevropskim pobudam za bolj "zeleno" javno naročanje bomo podprli uvajanje energijsko učinkovitih postopkov naročanja v večjem deležu javnih uprav in za večji odstotek javnih naročil. To bo vodilo do večjega vpliva na posamezne trge, spodbudilo proizvodnjo in uporabo energijsko učinkovitih izdelkov in storitev ter ustvarilo nove tržne priložnosti na mednarodnih trgih. Podprli bomo nacionalne in evropske sheme označevanja in poostrili zahteve za označene izdelke. Ta projekt bo torej prispeval k zmanjšanju emisij CO2 z omejevanjem naročanja energijsko neučinkovitih izdelkov in storitev, še posebej v terciarnem sektorju, kjer se je poraba energije v zadnjih letih povečala. Po gospodarski plati bo to pomenilo zmanjšanje porabe v javnih upravah in povečanje konkurenčnosti evropskih družb, kar je bilo tudi predvideno v 6. točki Osrednje politike akcijskega načrta iz Lizbonske strategije: “Spodbujati inovativnost in prevzem novih informacijsko-komunikacijskih tehnologij (ICT) ter trajnostno uporabo virov iz Lizbonske strategije”.

Povezava»» Arhiv

anketa

ponedeljek, 5. nov 2018

Ali ste kdaj koristili subvencije Eko sklada?
Arhiv anket

EMA

MO Kranj

Napaja nas modra energija