LEAG
- Lokalna energetska agencija Gorenjske
Slovenski trg 1, 4000 Kranj
Tel: 059 92 49 74
e-mail: info@leag.si

novice

petek, 14. jun 2019

Energetsko najbolj prodorne občine leta 2019 so Poljčane, Bled in Ljubljana

V Ljubljani so danes na konferenci En.občina & En.management 019 razglasili energetsko najbolj prodorne občine v Sloveniji. V kategoriji malih občin je zmagala Občina Poljčane, v kategoriji srednje velikih Občina Bled, v kategoriji mestnih občin pa Mestna občina Ljubljana.

več o tem

sreda, 3. apr 2019

Vabilo

Konferenca

ENERGETSKO-PODNEBNO NAČRTOVANJE NA REGIONALNI IN LOKALNI RAVNI

 ter 10 let Lokalne energetske agencije Gorenjske (LEAG)

 10. 4. 2019, Knauf Insulation Experience Center, Škofja Loka

 

več o tem

torek, 2. apr 2019

LEAG participated at SMART_watch project Interreg Central Europe

More than 50 representatives of the Regional Observatories - business support institutions - gathered in Kapfenberg (Austria) to discuss regional innovations and joint plans for the future.

več o tem

četrtek, 22. nov 2018

Anketa za INOVATIVNA ZELENA mala in srednja podjetja

V imenu Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije vas naprošamo za izpolnitev ankete s katero želijo pridobiti mnenje čim več slovenskih podjetij. Namen ankete je ugotoviti možne rešitve za izzive financiranja inovacij za podjetja zelenih sektorjev in oblikovati posebno podporno orodje, ki bo prilagojeno potrebam in značilnostim MSP, kar bo pomagalo pri dostop do sredstev in izboljšanje uspeha vlog za financiranje v 9 državah. Spletna anketa je prevedena v slovenščino, potreben čas za izpolnitev je 10 minut.več o tem

ponedeljek, 1. okt 2018

Predstavitev Akcijskega načrta za energetsko prenovo stavb - BUILD2LC

V okviru projekta BUILD2LC Intereg Europe sta Lokalna energetska agencija Gorenjske (LEAG) in Agencija za prestrukturiranje energetike (ApE) predstavila Akcijski načrt za energetsko prenovo stavb oziroma predlog, kako bi lahko v Sloveniji izboljšali energetsko prenovo stavb. več o tem

prijava na novice


Želiš prejemati aktualna obvestila na svoj e-naslov?
Prijavi se!
rotatorrotatorrotatorrotatorrotator

Vabilo na novinarsko konferenco

Tema: predstavitev Lokalne energetske agencije Gorenjske
Termin: četrtek, 25. marec 2010, ob 11. uri
Lokacija: Mestna občina Kranj, sejna soba 9


Ustanoviteljica LEAG je Mestna občina Kranj, agencija pa deluje pod okriljem evropskega programa Intelligent Energy Europe – IEE, ki v Evropi sofinancira že več kot 400 podobnih lokalnih energetskih agencij.

Poslanstvo LEAG je osveščanje in svetovanje občanom ter javnim porabnikom pri projektih učinkovite rabe energije (URE) in obnovljivih virih energije (OVE) na Gorenjskem. 

Zaradi obvez, ki jih je Slovenija sprejela z ratifikacijo Kjotskega protokola, je med drugim potrebno izpuste toplogrednih plinov v obdobju 2008-2012 zmanjšati za 8 % glede na bazno leto (1986). LEAG bo tako predstavila svoj program in videnje zmanjšanja porabe energije s priložnostmi, ki jih nudi lokalno okolje Gorenjske. Med drugim bo predstavljen aktualni projekt popisa javnih streh MO Kranj, primernih za sončne elektrarne.

Ker se v LEAG zavedamo problemov, s katerimi se srečujejo načrtovalci pasivnih zgradb, kot so investitorji, arhitekti, inženirji, pripravljavci prostorskih načrtov, ostali strokovnjaki ter širša zainteresirana javnost, bomo po novinarski konferenci ob 12. uri v sejni sobi 14 za vse zainteresirane pripravili brezplačna predavanja priznanih strokovnjakov s področja pasivne gradnje, predstavitev Borze streh in pogled na energetski trajnostni razvoj regije:
  • Energijsko učinkovita gradnja in prenova stavb: Miha Praznik (Gradbeni inštitut ZRMK d.o.o.)
  • Predstavitev dobre prakse - pasivno naselje Vransko: Miha Praznik (Gradbeni inštitut ZRMK d.o.o.)
  • Borza streh kot tržni model za spodbujanje sončnih elektrarn: Mitja Troha (Energosolar d.o.o.)
  • Izobraževanje, vzgoja porabnikov in javna promocija za prehod k energetsko trajnostni regiji: Uroš Brankovič (CTRP Kranj)

Prijave za udeležbo na brezplačnih predavanjih sprejemamo na e-mail: crtomir.kurnik@leag.si ali po telefonu: 05 992 49 74.

Vabljeni!

Vabilo (pdf)»» Arhiv

anketa

ponedeljek, 5. nov 2018

Ali ste kdaj koristili subvencije Eko sklada?
Arhiv anket

EMA

MO Kranj

Napaja nas modra energija