LEAG
- Lokalna energetska agencija Gorenjske
Slovenski trg 1, 4000 Kranj
Tel: 059 92 49 74
e-mail: info@leag.si

novice

petek, 14. jun 2019

Energetsko najbolj prodorne občine leta 2019 so Poljčane, Bled in Ljubljana

V Ljubljani so danes na konferenci En.občina & En.management 019 razglasili energetsko najbolj prodorne občine v Sloveniji. V kategoriji malih občin je zmagala Občina Poljčane, v kategoriji srednje velikih Občina Bled, v kategoriji mestnih občin pa Mestna občina Ljubljana.

več o tem

sreda, 3. apr 2019

Vabilo

Konferenca

ENERGETSKO-PODNEBNO NAČRTOVANJE NA REGIONALNI IN LOKALNI RAVNI

 ter 10 let Lokalne energetske agencije Gorenjske (LEAG)

 10. 4. 2019, Knauf Insulation Experience Center, Škofja Loka

 

več o tem

torek, 2. apr 2019

LEAG participated at SMART_watch project Interreg Central Europe

More than 50 representatives of the Regional Observatories - business support institutions - gathered in Kapfenberg (Austria) to discuss regional innovations and joint plans for the future.

več o tem

četrtek, 22. nov 2018

Anketa za INOVATIVNA ZELENA mala in srednja podjetja

V imenu Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije vas naprošamo za izpolnitev ankete s katero želijo pridobiti mnenje čim več slovenskih podjetij. Namen ankete je ugotoviti možne rešitve za izzive financiranja inovacij za podjetja zelenih sektorjev in oblikovati posebno podporno orodje, ki bo prilagojeno potrebam in značilnostim MSP, kar bo pomagalo pri dostop do sredstev in izboljšanje uspeha vlog za financiranje v 9 državah. Spletna anketa je prevedena v slovenščino, potreben čas za izpolnitev je 10 minut.več o tem

ponedeljek, 1. okt 2018

Predstavitev Akcijskega načrta za energetsko prenovo stavb - BUILD2LC

V okviru projekta BUILD2LC Intereg Europe sta Lokalna energetska agencija Gorenjske (LEAG) in Agencija za prestrukturiranje energetike (ApE) predstavila Akcijski načrt za energetsko prenovo stavb oziroma predlog, kako bi lahko v Sloveniji izboljšali energetsko prenovo stavb. več o tem

prijava na novice


Želiš prejemati aktualna obvestila na svoj e-naslov?
Prijavi se!
rotatorrotatorrotatorrotatorrotator

Predstavitev LEAG na sejmu MEGRA

v sredo, 24.3.2010, se je na sejmu MEGRA v Gornji Radgoni predstavil Konzorcij lokalnih energetskih agencij Slovenije - KLEAS, katerega članica je tudi LEAG.

Predstavili smo dosedanje delovanje agencije, sodelovanje z gorenjskimi občinami in lokalnimi podjetij. V LEAG se zavedamo potenciala, ki ga predstavlja učinkovita raba energije v javnih stavbah. Za šole in vrtce pripravljamo predlog vpeljave energetskega knjigovodstva, ki ga bomo razširili tudi na ostale stavbe v lasti MO Kranj. Za šole smo v prvih mesecih letošnjega leta opravili analizo potenciala primernosti streh za sončne elektrarne. Nadaljujemo pa tudi z aktivnostmi osveščanja prebivalcev z letaki in stojnicami, kot je bil na primer svetovni dan varčevanja z energijo. Prisotne obiskovalce smo povabili na strokovna predavanja, ki bodo potekala 25.3.2010 v prostorih MO Kranj. V nadaljevanju  pa so se predstavile tudi ostale agencije, članice KLEAS.

LEAG GR

Sejem MEGRA 2010 na 18,000 m2 razstavnih površin predstavlja ponudbo iz 15 evropskih držav. Prisotnost nosilcev gradbene stroke iz Slovenije in številnih tujih razstavljavcev potrjuje pomembnost sejma kot osrednjega dogodka za gradbeništvo v tem delu Evrope.  Letošnji sejem tako posebej izpostavlja energijsko varčno gradnjo, umno rabo energije, obnovljive vire energije, varovanje okolja in kritine. Teme so s teoretičnimi in praktičnimi nasveti dodatno osvetlili strokovnjaki na brezplačnih svetovanjih za obiskovalce. 
»» Arhiv

anketa

ponedeljek, 5. nov 2018

Ali ste kdaj koristili subvencije Eko sklada?
Arhiv anket

EMA

MO Kranj

Napaja nas modra energija