LEAG
- Lokalna energetska agencija Gorenjske
Slovenski trg 1, 4000 Kranj
Tel: 059 92 49 74
e-mail: info@leag.si

novice

sreda, 14. mar 2018

S projektom BUILD2LC do hitrejše in učinkovitejše energetske prenove stavb

Ljubljana, 13.3. - 14.3. 2018več o tem

torek, 24. okt 2017

MODER - Napredna energetska prenova sosesk

DELAVNICAveč o tem

torek, 26. sep 2017

ZERO - zmanjšanje energetske revščine občanov


V okviru mreže ENSVET opravljajo svetovalci tudi specifično dejavnost, ki se imenuje zmanjšanje energetske revščine občanov, na kratko ZERO. To storitev opravljajo v sodelovanju s centri za socialno delo.
več o tem

petek, 22. sep 2017

BUILD2LC - Za boljše in učinkovitejše energetske prenove

V četrtek, 21. septembra, je Lokalna energetska agencija Gorenjske organizirala tretji delovni sestanek delovne skupine BUILD2LC.
več o tem

sreda, 21. jun 2017

Zmanjševanje energetske revščine in izboljšanje zdravja - BUILD2LC

V okviru evropskega projekta BUILD2LC so se predstavniki Lokalne energetske Gorenjske, Eko sklada in Ministrstva za infrastrukturo, udeležili evropske konference na temo energetske revščine. Konferenca je potekala 13. junija v mestu Gloucester, Velika Britanija, kjer je dogodek gostila Energetska agencija Severn Wye.več o tem

prijava na novice


Želiš prejemati aktualna obvestila na svoj e-naslov?
Prijavi se!
rotatorrotatorrotatorrotatorrotator

Učinkovita raba energije v občinah in mehanizmi financiranja

Projekt Slovenija znižuje CO2: dobre prakse je ena izmed akcij partnerstva na področju komuniciranja evropskih vsebin med Evropsko komisijo, Vlado Republike Slovenije in Evropskim parlamentom.

Učinkovita raba energije v občinah in mehanizmi financiranja

24. april 2012, Mestna občina Kranj, Slovenski trg 1

-    Na Jesenicah so v projektu vzpostavitve energetsko učinkovite občine s poudarkom na zmanjšanju rabe energije za ogrevanje stavb izvedli pilotne prenove stavb, na katerih so bili pri porabi energije ugotovljeni prihranki med 42 in 61 odstotki. Pričakovano letno znižanje izpustov CO2 ob izvedbi običajnih ukrepov energetske sanacije je 13.000 ton.
-    Mestna občina Kranj je že v letu 2001 pristopila k izvajanju pilotnega projekta pogodbenega zagotavljanja oskrbe in prihrankov z energijo. Gre za sistematičen pristop k energetski sanaciji sistemov oskrbe s toploto javnih stavb in hkrati izvajanje ukrepov na področju rabe toplote, električne energije in vode, katerih učinek je vnaprej določen. Skupno zmanjšanje izpustov CO2 je ocenjeno na 3.870 ton oz. za 320 ton na leto.

Kako jim je uspelo?

Posvet  je namenjen občinam (županom, direktorjem uprav, strokovnim službam za okolje in energetiko ter javnim podjetjem), regionalnim razvojnim in energetskim agencijam, resornim ministrstvom in agencijam (okolje, gospodarstvo, regionalni razvoj), podjetjem in samozaposlenim, ki delujejo na področju URE in OVE, naložbenemu sektorju (zavarovalnicam in bankam), raziskovalnim institucijam in strokovnjakom ter nevladnim organizacijam.

Udeležba, vključno s kosilom, je brezplačna. Podrobnosti v vabilu. Prijave sprejemamo do zapolnitve mest oz. do 23. aprila na prijavnici. Dodatne informacije na 01 439 71 00 ali karmen@umanotera.org.
»» Arhiv

anketa

petek, 30. maj 2014

Ali ste kdaj koristili subvencije Eko sklada?
Arhiv anket

EMA

MO Kranj

Napaja nas modra energija