LEAG
- Lokalna energetska agencija Gorenjske
Slovenski trg 1, 4000 Kranj
Tel: 059 92 49 74
e-mail: info@leag.si

novice

četrtek, 22. nov 2018

Anketa za INOVATIVNA ZELENA mala in srednja podjetja

V imenu Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije vas naprošamo za izpolnitev ankete s katero želijo pridobiti mnenje čim več slovenskih podjetij. Namen ankete je ugotoviti možne rešitve za izzive financiranja inovacij za podjetja zelenih sektorjev in oblikovati posebno podporno orodje, ki bo prilagojeno potrebam in značilnostim MSP, kar bo pomagalo pri dostop do sredstev in izboljšanje uspeha vlog za financiranje v 9 državah. Spletna anketa je prevedena v slovenščino, potreben čas za izpolnitev je 10 minut.več o tem

ponedeljek, 1. okt 2018

Predstavitev Akcijskega načrta za energetsko prenovo stavb - BUILD2LC

V okviru projekta BUILD2LC Intereg Europe sta Lokalna energetska agencija Gorenjske (LEAG) in Agencija za prestrukturiranje energetike (ApE) predstavila Akcijski načrt za energetsko prenovo stavb oziroma predlog, kako bi lahko v Sloveniji izboljšali energetsko prenovo stavb. več o tem

petek, 31. avg 2018

Kranj z novimi postajami za električna kolesa

Sistem KRsKOLESOM ima pet novih postaj, Kranj pa ima po novem tudi največji elektrificiran sistem  za izposojo koles v državi.
več o tem

ponedeljek, 2. jul 2018

3. mesto za primer dobre prakse - System Dominum

Primer dobre prakse na projektu BUILD2LC, System Dominum, ki ga je predlagala Lokalna energetska agencija Gorenjske (LEAG), je na tekmovanju primerov dobrih praks projektov Interreg Europe osvojil tretje mesto. Projekt ima velik potencial v evropskem okolju, saj so zanimanje zanj že pokazali Španci in drugi projektni partnerji.

več o tem

sreda, 14. mar 2018

S projektom BUILD2LC do hitrejše in učinkovitejše energetske prenove stavb

Ljubljana, 13.3. - 14.3. 2018več o tem

prijava na novice


Želiš prejemati aktualna obvestila na svoj e-naslov?
Prijavi se!
rotatorrotatorrotatorrotatorrotator

Učinkovita raba energije v občinah in mehanizmi financiranja

Projekt Slovenija znižuje CO2: dobre prakse je ena izmed akcij partnerstva na področju komuniciranja evropskih vsebin med Evropsko komisijo, Vlado Republike Slovenije in Evropskim parlamentom.

Učinkovita raba energije v občinah in mehanizmi financiranja

24. april 2012, Mestna občina Kranj, Slovenski trg 1

-    Na Jesenicah so v projektu vzpostavitve energetsko učinkovite občine s poudarkom na zmanjšanju rabe energije za ogrevanje stavb izvedli pilotne prenove stavb, na katerih so bili pri porabi energije ugotovljeni prihranki med 42 in 61 odstotki. Pričakovano letno znižanje izpustov CO2 ob izvedbi običajnih ukrepov energetske sanacije je 13.000 ton.
-    Mestna občina Kranj je že v letu 2001 pristopila k izvajanju pilotnega projekta pogodbenega zagotavljanja oskrbe in prihrankov z energijo. Gre za sistematičen pristop k energetski sanaciji sistemov oskrbe s toploto javnih stavb in hkrati izvajanje ukrepov na področju rabe toplote, električne energije in vode, katerih učinek je vnaprej določen. Skupno zmanjšanje izpustov CO2 je ocenjeno na 3.870 ton oz. za 320 ton na leto.

Kako jim je uspelo?

Posvet  je namenjen občinam (županom, direktorjem uprav, strokovnim službam za okolje in energetiko ter javnim podjetjem), regionalnim razvojnim in energetskim agencijam, resornim ministrstvom in agencijam (okolje, gospodarstvo, regionalni razvoj), podjetjem in samozaposlenim, ki delujejo na področju URE in OVE, naložbenemu sektorju (zavarovalnicam in bankam), raziskovalnim institucijam in strokovnjakom ter nevladnim organizacijam.

Udeležba, vključno s kosilom, je brezplačna. Podrobnosti v vabilu. Prijave sprejemamo do zapolnitve mest oz. do 23. aprila na prijavnici. Dodatne informacije na 01 439 71 00 ali karmen@umanotera.org.
»» Arhiv

anketa

ponedeljek, 5. nov 2018

Ali ste kdaj koristili subvencije Eko sklada?
Arhiv anket

EMA

MO Kranj

Napaja nas modra energija