LEAG
- Lokalna energetska agencija Gorenjske
Slovenski trg 1, 4000 Kranj
Tel: 059 92 49 74
e-mail: info@leag.si

novice

petek, 14. jun 2019

Energetsko najbolj prodorne občine leta 2019 so Poljčane, Bled in Ljubljana

V Ljubljani so danes na konferenci En.občina & En.management 019 razglasili energetsko najbolj prodorne občine v Sloveniji. V kategoriji malih občin je zmagala Občina Poljčane, v kategoriji srednje velikih Občina Bled, v kategoriji mestnih občin pa Mestna občina Ljubljana.

več o tem

sreda, 3. apr 2019

Vabilo

Konferenca

ENERGETSKO-PODNEBNO NAČRTOVANJE NA REGIONALNI IN LOKALNI RAVNI

 ter 10 let Lokalne energetske agencije Gorenjske (LEAG)

 10. 4. 2019, Knauf Insulation Experience Center, Škofja Loka

 

več o tem

torek, 2. apr 2019

LEAG participated at SMART_watch project Interreg Central Europe

More than 50 representatives of the Regional Observatories - business support institutions - gathered in Kapfenberg (Austria) to discuss regional innovations and joint plans for the future.

več o tem

četrtek, 22. nov 2018

Anketa za INOVATIVNA ZELENA mala in srednja podjetja

V imenu Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije vas naprošamo za izpolnitev ankete s katero želijo pridobiti mnenje čim več slovenskih podjetij. Namen ankete je ugotoviti možne rešitve za izzive financiranja inovacij za podjetja zelenih sektorjev in oblikovati posebno podporno orodje, ki bo prilagojeno potrebam in značilnostim MSP, kar bo pomagalo pri dostop do sredstev in izboljšanje uspeha vlog za financiranje v 9 državah. Spletna anketa je prevedena v slovenščino, potreben čas za izpolnitev je 10 minut.več o tem

ponedeljek, 1. okt 2018

Predstavitev Akcijskega načrta za energetsko prenovo stavb - BUILD2LC

V okviru projekta BUILD2LC Intereg Europe sta Lokalna energetska agencija Gorenjske (LEAG) in Agencija za prestrukturiranje energetike (ApE) predstavila Akcijski načrt za energetsko prenovo stavb oziroma predlog, kako bi lahko v Sloveniji izboljšali energetsko prenovo stavb. več o tem

prijava na novice


Želiš prejemati aktualna obvestila na svoj e-naslov?
Prijavi se!
rotatorrotatorrotatorrotatorrotator

Učinkovita raba energije v občinah in mehanizmi financiranja

Projekt Slovenija znižuje CO2: dobre prakse je ena izmed akcij partnerstva na področju komuniciranja evropskih vsebin med Evropsko komisijo, Vlado Republike Slovenije in Evropskim parlamentom.

Učinkovita raba energije v občinah in mehanizmi financiranja

24. april 2012, Mestna občina Kranj, Slovenski trg 1

-    Na Jesenicah so v projektu vzpostavitve energetsko učinkovite občine s poudarkom na zmanjšanju rabe energije za ogrevanje stavb izvedli pilotne prenove stavb, na katerih so bili pri porabi energije ugotovljeni prihranki med 42 in 61 odstotki. Pričakovano letno znižanje izpustov CO2 ob izvedbi običajnih ukrepov energetske sanacije je 13.000 ton.
-    Mestna občina Kranj je že v letu 2001 pristopila k izvajanju pilotnega projekta pogodbenega zagotavljanja oskrbe in prihrankov z energijo. Gre za sistematičen pristop k energetski sanaciji sistemov oskrbe s toploto javnih stavb in hkrati izvajanje ukrepov na področju rabe toplote, električne energije in vode, katerih učinek je vnaprej določen. Skupno zmanjšanje izpustov CO2 je ocenjeno na 3.870 ton oz. za 320 ton na leto.

Kako jim je uspelo?

Posvet  je namenjen občinam (županom, direktorjem uprav, strokovnim službam za okolje in energetiko ter javnim podjetjem), regionalnim razvojnim in energetskim agencijam, resornim ministrstvom in agencijam (okolje, gospodarstvo, regionalni razvoj), podjetjem in samozaposlenim, ki delujejo na področju URE in OVE, naložbenemu sektorju (zavarovalnicam in bankam), raziskovalnim institucijam in strokovnjakom ter nevladnim organizacijam.

Udeležba, vključno s kosilom, je brezplačna. Podrobnosti v vabilu. Prijave sprejemamo do zapolnitve mest oz. do 23. aprila na prijavnici. Dodatne informacije na 01 439 71 00 ali karmen@umanotera.org.
»» Arhiv

anketa

ponedeljek, 5. nov 2018

Ali ste kdaj koristili subvencije Eko sklada?
Arhiv anket

EMA

MO Kranj

Napaja nas modra energija