LEAG
- Lokalna energetska agencija Gorenjske
Slovenski trg 1, 4000 Kranj
Tel: 059 92 49 74
e-mail: info@leag.si

novice

petek, 14. jun 2019

Energetsko najbolj prodorne občine leta 2019 so Poljčane, Bled in Ljubljana

V Ljubljani so danes na konferenci En.občina & En.management 019 razglasili energetsko najbolj prodorne občine v Sloveniji. V kategoriji malih občin je zmagala Občina Poljčane, v kategoriji srednje velikih Občina Bled, v kategoriji mestnih občin pa Mestna občina Ljubljana.

več o tem

sreda, 3. apr 2019

Vabilo

Konferenca

ENERGETSKO-PODNEBNO NAČRTOVANJE NA REGIONALNI IN LOKALNI RAVNI

 ter 10 let Lokalne energetske agencije Gorenjske (LEAG)

 10. 4. 2019, Knauf Insulation Experience Center, Škofja Loka

 

več o tem

torek, 2. apr 2019

LEAG participated at SMART_watch project Interreg Central Europe

More than 50 representatives of the Regional Observatories - business support institutions - gathered in Kapfenberg (Austria) to discuss regional innovations and joint plans for the future.

več o tem

četrtek, 22. nov 2018

Anketa za INOVATIVNA ZELENA mala in srednja podjetja

V imenu Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije vas naprošamo za izpolnitev ankete s katero želijo pridobiti mnenje čim več slovenskih podjetij. Namen ankete je ugotoviti možne rešitve za izzive financiranja inovacij za podjetja zelenih sektorjev in oblikovati posebno podporno orodje, ki bo prilagojeno potrebam in značilnostim MSP, kar bo pomagalo pri dostop do sredstev in izboljšanje uspeha vlog za financiranje v 9 državah. Spletna anketa je prevedena v slovenščino, potreben čas za izpolnitev je 10 minut.več o tem

ponedeljek, 1. okt 2018

Predstavitev Akcijskega načrta za energetsko prenovo stavb - BUILD2LC

V okviru projekta BUILD2LC Intereg Europe sta Lokalna energetska agencija Gorenjske (LEAG) in Agencija za prestrukturiranje energetike (ApE) predstavila Akcijski načrt za energetsko prenovo stavb oziroma predlog, kako bi lahko v Sloveniji izboljšali energetsko prenovo stavb. več o tem

prijava na novice


Želiš prejemati aktualna obvestila na svoj e-naslov?
Prijavi se!
rotatorrotatorrotatorrotatorrotator

Najava: Dan URE in OVE Gorenjske

LEAG v sodelovanju z Mestno občino Kranj prireja v četrtek, 20. septembra 2012, celodnevni dogodek Dan učinkovite rabe in obnovljivih virov energije na Gorenjskem, ki bo med 9. in 17. uro potekal pred Mestno občino Kranj in tudi v njenih prostorih (avla, sejna dvorana). Častni pokrovitelj tega dogodka je župan Mestne občine Kranj gospod Mohor Bogataj.

V sklopu Dneva učinkovite rabe in obnovljivih virov energije na  Gorenjskem bomo izvedli v sejni dvorani Mestne občine Kranj med 9. in 13. uro strokovni seminar. Namenjen je županom gorenjskih občin, predstavnikom občinskih uprav, ravnateljem šol, ravnateljem vrtcev, upravnikom javnih objektov, podjetnikom, investitorjem ter občanom. V popoldanskem času med 14. in 17. uro pa bo predstavitev podjetnikov in podjetij s področja energetike.  

Istočasno bo organiziran tudi sejem, in sicer na parkirnem prostoru pred stavbo MO Kranj s predstavitvijo podjetij s področja Gorenjske, ki poslujejo ali so kakorkoli povezana s področjema učinkovite rabe energije in obnovljivih virov energije. Ta dogodek bo namenjen občinam, občanom in podjetnikom, da se medsebojno informirajo in pogovorijo o priložnostih poslovanja za racionalno in usklajeno delovanje na področjih učinkovite rabe energije, o medsebojnem sodelovanju v razvoju in na  trgu, kakor tudi pri prenosu tehnologij na omenjenem področju. Izpostavili bomo aktivnosti za čim boljšo in racionalno preskrbo z energijo ter usmeritev k čim večji samooskrbi tako gospodinjstev kot gospodarstva, še posebej tudi javnega sektorja na Gorenjskem. 

LEAG vabi vse zainteresirane obrtnike in podjetnike s področja energetike k sodelovanju z možnostjo najema stojnice na sejmu. Prijave za najem stojnice LEAG zbira do 14. septembra na telefonu 059 92 49 74, kontaktna oseba je Tadeja Vodnik

Vabilo

Program

»» Arhiv

anketa

ponedeljek, 5. nov 2018

Ali ste kdaj koristili subvencije Eko sklada?
Arhiv anket

EMA

MO Kranj

Napaja nas modra energija