LEAG
- Lokalna energetska agencija Gorenjske
Slovenski trg 1, 4000 Kranj
Tel: 059 92 49 74
e-mail: info@leag.si

novice

torek, 24. okt 2017

MODER - Napredna energetska prenova sosesk

DELAVNICAveč o tem

torek, 26. sep 2017

ZERO - zmanjšanje energetske revščine občanov


V okviru mreže ENSVET opravljajo svetovalci tudi specifično dejavnost, ki se imenuje zmanjšanje energetske revščine občanov, na kratko ZERO. To storitev opravljajo v sodelovanju s centri za socialno delo.
več o tem

petek, 22. sep 2017

BUILD2LC - Za boljše in učinkovitejše energetske prenove

V četrtek, 21. septembra, je Lokalna energetska agencija Gorenjske organizirala tretji delovni sestanek delovne skupine BUILD2LC.
več o tem

sreda, 21. jun 2017

Zmanjševanje energetske revščine in izboljšanje zdravja - BUILD2LC

V okviru evropskega projekta BUILD2LC so se predstavniki Lokalne energetske Gorenjske, Eko sklada in Ministrstva za infrastrukturo, udeležili evropske konference na temo energetske revščine. Konferenca je potekala 13. junija v mestu Gloucester, Velika Britanija, kjer je dogodek gostila Energetska agencija Severn Wye.več o tem

torek, 20. jun 2017

Evropski teden trajnostne energije 2017 v Mestni občini Kranj

LEAG 20.06.2017
več o tem

prijava na novice


Želiš prejemati aktualna obvestila na svoj e-naslov?
Prijavi se!
rotatorrotatorrotatorrotatorrotator

Dan učinkovite rabe in obnovljivih virov energije Gorenjske

Danes, 20. 09. 2012 je Lokalna energetska agencija Gorenjske - LEAG v sodelovanju z Mestno občino Kranj in pod častnim pokroviteljstvom župana MO Kranj Mohorjem Bogataja priredila celodnevni dogodek Dan učinkovite rabe in obnovljivih virov energije na Gorenjskem. 


Gre za prvi takšen velik specializirani dogodek na Gorenjskem namenjen omenjeni tematiki. Izpostavljene so bile aktivnosti za čim boljšo in racionalno preskrbo z energijo ter usmeritve k čim večji samooskrbi tako gospodarstva kot tudi javnega sektorja in gospodinjstev na Gorenjskem.

Med 9. in 17. uro je na parkirišču pred MO Kranj potekal sejem s predstavitvijo nekaterih podjetij, ki na Gorenjskem delujejo na področju energetike. Na sejemskem prostoru se je na stojnicah tako predstavilo deset podjetij, kjer so obiskovalci lahko dobili informacije neposredno od predstavnikov razstavljavcev z različnih področij URE in OVE. Obiskovalci so si lahko ogledali avtomobil na stisnjen zemeljski plin – metan in električni avtomobil, katerega so lahko tudi sami preskusili.

V sejni dvorani MO Kranj je med 9. in 13. uro potekal strokovni seminar po 14. uri pa so se predstavila še podjetja. Seminarja so se udeležili zainteresirani obiskovalci, ravnatelji, upravniki, potencialni investitorji pa tudi predstavniki iz gorenjskih občin in občinskih uprav. 

Na seminarju so bile predstavljene razpoložljive finančne spodbude za javne in privatne investitorje. Predstavljeni so bili primeri dobrih praks s področja energetskih prenov zgradb, učinkovitega upravljanja z energijo, energetska menedžmenta v občinah, energetska knjigovodstva in energetskega pogodbeništva. Dotaknili pa so se tudi zakonodajnih zahtev energetske sanacije ovoja stavb.

V LEAG pričakujejo, da se bo glede na dober odziv javnosti in prisotnih na dogodku, ta prireditev v podobnem ali še večjem obsegu ponovila tudi prihodnje leto. Morda bo postala tradicionalna. V agenciji se namreč zavedajo, da stalno ozaveščanje vseh ravni udeleženih pripomore k ukrepom učinkovite rabe energije na Gorenjskem. Čeprav Gorenjska v kratkem času ne more postati energetsko neodvisna regija, lahko pa s podobnimi dogodki naredimo pomemben korak v tej smeri.

GTV poročilo o dogodku

PPT predstavitve predavateljev:

mag. Silvo Škornik
: Finančne spodbude za občine in podjetja - aktualni razpisi, Ministrstvo za infrastrukturo in prostor, Direktorat za energij
Alma Bijedić: Finančne spodbude za občane - aktualni razpisi, EKO SKLAD
dr. Marjana Šijanec - Zavrl: Konvencija županov, priprava SEAP in energetska izkaznica, ZRMK-GI
mag. Boris Sučić: Učinkovito upravljanje z energijo - izkušnje iz prakse, Institut "Jožef Stefan" - Center za energetsko učinkovitost
mag. Marko Hočevar: Energetsko pogodbeništvo - izkušnje MOK, Mestna  občina Kranj
mag. Anton Pogačnik: Energetski menedžment v občini, LEAG
Metod Ivančič: Energetsko knjigovodstvo, LEAG
Tomaž Dolenc: Zakonodajni vidiki energetske sanacije ovoja stavb, Knauf Insulation

»» Arhiv

anketa

petek, 30. maj 2014

Ali ste kdaj koristili subvencije Eko sklada?
Arhiv anket

EMA

MO Kranj

Napaja nas modra energija