LEAG
- Lokalna energetska agencija Gorenjske
Slovenski trg 1, 4000 Kranj
Tel: 059 92 49 74
e-mail: info@leag.si

novice

petek, 14. jun 2019

Energetsko najbolj prodorne občine leta 2019 so Poljčane, Bled in Ljubljana

V Ljubljani so danes na konferenci En.občina & En.management 019 razglasili energetsko najbolj prodorne občine v Sloveniji. V kategoriji malih občin je zmagala Občina Poljčane, v kategoriji srednje velikih Občina Bled, v kategoriji mestnih občin pa Mestna občina Ljubljana.

več o tem

sreda, 3. apr 2019

Vabilo

Konferenca

ENERGETSKO-PODNEBNO NAČRTOVANJE NA REGIONALNI IN LOKALNI RAVNI

 ter 10 let Lokalne energetske agencije Gorenjske (LEAG)

 10. 4. 2019, Knauf Insulation Experience Center, Škofja Loka

 

več o tem

torek, 2. apr 2019

LEAG participated at SMART_watch project Interreg Central Europe

More than 50 representatives of the Regional Observatories - business support institutions - gathered in Kapfenberg (Austria) to discuss regional innovations and joint plans for the future.

več o tem

četrtek, 22. nov 2018

Anketa za INOVATIVNA ZELENA mala in srednja podjetja

V imenu Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije vas naprošamo za izpolnitev ankete s katero želijo pridobiti mnenje čim več slovenskih podjetij. Namen ankete je ugotoviti možne rešitve za izzive financiranja inovacij za podjetja zelenih sektorjev in oblikovati posebno podporno orodje, ki bo prilagojeno potrebam in značilnostim MSP, kar bo pomagalo pri dostop do sredstev in izboljšanje uspeha vlog za financiranje v 9 državah. Spletna anketa je prevedena v slovenščino, potreben čas za izpolnitev je 10 minut.več o tem

ponedeljek, 1. okt 2018

Predstavitev Akcijskega načrta za energetsko prenovo stavb - BUILD2LC

V okviru projekta BUILD2LC Intereg Europe sta Lokalna energetska agencija Gorenjske (LEAG) in Agencija za prestrukturiranje energetike (ApE) predstavila Akcijski načrt za energetsko prenovo stavb oziroma predlog, kako bi lahko v Sloveniji izboljšali energetsko prenovo stavb. več o tem

prijava na novice


Želiš prejemati aktualna obvestila na svoj e-naslov?
Prijavi se!
rotatorrotatorrotatorrotatorrotator

Dan učinkovite rabe in obnovljivih virov energije Gorenjske

Danes, 20. 09. 2012 je Lokalna energetska agencija Gorenjske - LEAG v sodelovanju z Mestno občino Kranj in pod častnim pokroviteljstvom župana MO Kranj Mohorjem Bogataja priredila celodnevni dogodek Dan učinkovite rabe in obnovljivih virov energije na Gorenjskem. 


Gre za prvi takšen velik specializirani dogodek na Gorenjskem namenjen omenjeni tematiki. Izpostavljene so bile aktivnosti za čim boljšo in racionalno preskrbo z energijo ter usmeritve k čim večji samooskrbi tako gospodarstva kot tudi javnega sektorja in gospodinjstev na Gorenjskem.

Med 9. in 17. uro je na parkirišču pred MO Kranj potekal sejem s predstavitvijo nekaterih podjetij, ki na Gorenjskem delujejo na področju energetike. Na sejemskem prostoru se je na stojnicah tako predstavilo deset podjetij, kjer so obiskovalci lahko dobili informacije neposredno od predstavnikov razstavljavcev z različnih področij URE in OVE. Obiskovalci so si lahko ogledali avtomobil na stisnjen zemeljski plin – metan in električni avtomobil, katerega so lahko tudi sami preskusili.

V sejni dvorani MO Kranj je med 9. in 13. uro potekal strokovni seminar po 14. uri pa so se predstavila še podjetja. Seminarja so se udeležili zainteresirani obiskovalci, ravnatelji, upravniki, potencialni investitorji pa tudi predstavniki iz gorenjskih občin in občinskih uprav. 

Na seminarju so bile predstavljene razpoložljive finančne spodbude za javne in privatne investitorje. Predstavljeni so bili primeri dobrih praks s področja energetskih prenov zgradb, učinkovitega upravljanja z energijo, energetska menedžmenta v občinah, energetska knjigovodstva in energetskega pogodbeništva. Dotaknili pa so se tudi zakonodajnih zahtev energetske sanacije ovoja stavb.

V LEAG pričakujejo, da se bo glede na dober odziv javnosti in prisotnih na dogodku, ta prireditev v podobnem ali še večjem obsegu ponovila tudi prihodnje leto. Morda bo postala tradicionalna. V agenciji se namreč zavedajo, da stalno ozaveščanje vseh ravni udeleženih pripomore k ukrepom učinkovite rabe energije na Gorenjskem. Čeprav Gorenjska v kratkem času ne more postati energetsko neodvisna regija, lahko pa s podobnimi dogodki naredimo pomemben korak v tej smeri.

GTV poročilo o dogodku

PPT predstavitve predavateljev:

mag. Silvo Škornik
: Finančne spodbude za občine in podjetja - aktualni razpisi, Ministrstvo za infrastrukturo in prostor, Direktorat za energij
Alma Bijedić: Finančne spodbude za občane - aktualni razpisi, EKO SKLAD
dr. Marjana Šijanec - Zavrl: Konvencija županov, priprava SEAP in energetska izkaznica, ZRMK-GI
mag. Boris Sučić: Učinkovito upravljanje z energijo - izkušnje iz prakse, Institut "Jožef Stefan" - Center za energetsko učinkovitost
mag. Marko Hočevar: Energetsko pogodbeništvo - izkušnje MOK, Mestna  občina Kranj
mag. Anton Pogačnik: Energetski menedžment v občini, LEAG
Metod Ivančič: Energetsko knjigovodstvo, LEAG
Tomaž Dolenc: Zakonodajni vidiki energetske sanacije ovoja stavb, Knauf Insulation

»» Arhiv

anketa

ponedeljek, 5. nov 2018

Ali ste kdaj koristili subvencije Eko sklada?
Arhiv anket

EMA

MO Kranj

Napaja nas modra energija