LEAG
- Lokalna energetska agencija Gorenjske
Slovenski trg 1, 4000 Kranj
Tel: 059 92 49 74
e-mail: info@leag.si

novice

petek, 14. jun 2019

Energetsko najbolj prodorne občine leta 2019 so Poljčane, Bled in Ljubljana

V Ljubljani so danes na konferenci En.občina & En.management 019 razglasili energetsko najbolj prodorne občine v Sloveniji. V kategoriji malih občin je zmagala Občina Poljčane, v kategoriji srednje velikih Občina Bled, v kategoriji mestnih občin pa Mestna občina Ljubljana.

več o tem

sreda, 3. apr 2019

Vabilo

Konferenca

ENERGETSKO-PODNEBNO NAČRTOVANJE NA REGIONALNI IN LOKALNI RAVNI

 ter 10 let Lokalne energetske agencije Gorenjske (LEAG)

 10. 4. 2019, Knauf Insulation Experience Center, Škofja Loka

 

več o tem

torek, 2. apr 2019

LEAG participated at SMART_watch project Interreg Central Europe

More than 50 representatives of the Regional Observatories - business support institutions - gathered in Kapfenberg (Austria) to discuss regional innovations and joint plans for the future.

več o tem

četrtek, 22. nov 2018

Anketa za INOVATIVNA ZELENA mala in srednja podjetja

V imenu Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije vas naprošamo za izpolnitev ankete s katero želijo pridobiti mnenje čim več slovenskih podjetij. Namen ankete je ugotoviti možne rešitve za izzive financiranja inovacij za podjetja zelenih sektorjev in oblikovati posebno podporno orodje, ki bo prilagojeno potrebam in značilnostim MSP, kar bo pomagalo pri dostop do sredstev in izboljšanje uspeha vlog za financiranje v 9 državah. Spletna anketa je prevedena v slovenščino, potreben čas za izpolnitev je 10 minut.več o tem

ponedeljek, 1. okt 2018

Predstavitev Akcijskega načrta za energetsko prenovo stavb - BUILD2LC

V okviru projekta BUILD2LC Intereg Europe sta Lokalna energetska agencija Gorenjske (LEAG) in Agencija za prestrukturiranje energetike (ApE) predstavila Akcijski načrt za energetsko prenovo stavb oziroma predlog, kako bi lahko v Sloveniji izboljšali energetsko prenovo stavb. več o tem

prijava na novice


Želiš prejemati aktualna obvestila na svoj e-naslov?
Prijavi se!
rotatorrotatorrotatorrotatorrotator

MO Kranj najbolj energetsko učinkovita mestna občina na natečaju En.občina 012

V petek 19. oktobra je v portoroškem avditoriju v organizaciji Energetika.NET potekal tretji natečaj En.občina 012. Med prijavljenimi občinami so v treh kategorijah izbrali občine, ki so si prislužile naziv energetsko najbolj učinkovitih občin v Sloveniji za leto 2012. 

Med mestnimi občinami je zmagala Mestna občina Kranj. Absolutna zmagovalka je bila občina Šentrupert, ki je zmagala tudi v kategoriji manjših občin. V kategoriji srednje velikih občin, pa je zmagala občina Tolmin.


Obrazložitev strokovne komisije za izbor Mesten občine Kranj za zmagovalko med mestnimi občinami je temeljila na izvedenih in načrtovanih projektih, ki so bili zelo dobro predstavljeni. 

Projekti Mestne občine Kranj imajo temelje v akcijskem načrtu sprejetega in v lanskem letu noveliranega Lokalnega energetskega koncepta. LEK je bil zastavljen premišljeno in realno s širšim vplivom, tako družbenim kot gospodarskim. Ukrepi, ki se trenutno izvajajo so načrtovani in usmerjeni predvsem v energetsko sanacijo občinske stavbe, postavitev sončnih elektrarn ter obnovo in razširitev javne razsvetljave. Občina je pridobila sredstva iz kohezijskega sklada, projekte pa ima odlično finančno in terminsko načrtovane. V okviru svojih zmožnosti in akcijskega načrta se trudi tudi na področju izboljšanja javnega prometa. V letošnjem letu načrtujejo še izračun ogljičnega odtisa. Največji vtis je na strokovno komisijo naredila s projektom učinkovitega ravnanja in optimizacijo vodovodne oskrbe. MO Kranj uspešno izvaja prvi primer energetskega pogodbeništva v Sloveniji, odlično sodeluje z Lokalno energetsko agencijo Gorenjske (LEAG) in ima urejeno organizirano energetsko svetovanje za občane. Pri svojem delu pa občinske službe delujejo v skladu z uredbo o Zelenih javnih naročilih. Vsi izvedeni in načrtovani ukrepi imajo pozitivni družbeni in okoljski vpliv, sočasno pa investicije pozitivno vplivajo na lokalno gospodarstvo.

Župan MO Kranj, Mohor Bogataj, je iz rok predstavnika podjetja Schneider Electric, Gorazda Klemenčiča, prejel nagrado, enoletno uporabo daljinskega sistema nadzora porabe električne energije. Podjetje Schneider Electric je multinacionalka, ki že več desetletij deluje na področju varčevanja z energijo in z več kot 130.000 zaposlenimi. 

V prihodnjem letu Mestna občina Kranj načrtuje podpis konvenicje županov, s katero se župani zavezujejo, da bodo njihove občine presegle cilje, predvsem na zmanjševanju toplogrednih plinov, ki si jih je EU zastavila do leta 2020.

Galerija»» Arhiv

anketa

ponedeljek, 5. nov 2018

Ali ste kdaj koristili subvencije Eko sklada?
Arhiv anket

EMA

MO Kranj

Napaja nas modra energija