LEAG
- Lokalna energetska agencija Gorenjske
Slovenski trg 1, 4000 Kranj
Tel: 059 92 49 74
e-mail: info@leag.si

novice

torek, 24. okt 2017

MODER - Napredna energetska prenova sosesk

DELAVNICAveč o tem

torek, 26. sep 2017

ZERO - zmanjšanje energetske revščine občanov


V okviru mreže ENSVET opravljajo svetovalci tudi specifično dejavnost, ki se imenuje zmanjšanje energetske revščine občanov, na kratko ZERO. To storitev opravljajo v sodelovanju s centri za socialno delo.
več o tem

petek, 22. sep 2017

BUILD2LC - Za boljše in učinkovitejše energetske prenove

V četrtek, 21. septembra, je Lokalna energetska agencija Gorenjske organizirala tretji delovni sestanek delovne skupine BUILD2LC.
več o tem

sreda, 21. jun 2017

Zmanjševanje energetske revščine in izboljšanje zdravja - BUILD2LC

V okviru evropskega projekta BUILD2LC so se predstavniki Lokalne energetske Gorenjske, Eko sklada in Ministrstva za infrastrukturo, udeležili evropske konference na temo energetske revščine. Konferenca je potekala 13. junija v mestu Gloucester, Velika Britanija, kjer je dogodek gostila Energetska agencija Severn Wye.več o tem

torek, 20. jun 2017

Evropski teden trajnostne energije 2017 v Mestni občini Kranj

LEAG 20.06.2017
več o tem

prijava na novice


Želiš prejemati aktualna obvestila na svoj e-naslov?
Prijavi se!
rotatorrotatorrotatorrotatorrotator

MO Kranj najbolj energetsko učinkovita mestna občina na natečaju En.občina 012

V petek 19. oktobra je v portoroškem avditoriju v organizaciji Energetika.NET potekal tretji natečaj En.občina 012. Med prijavljenimi občinami so v treh kategorijah izbrali občine, ki so si prislužile naziv energetsko najbolj učinkovitih občin v Sloveniji za leto 2012. 

Med mestnimi občinami je zmagala Mestna občina Kranj. Absolutna zmagovalka je bila občina Šentrupert, ki je zmagala tudi v kategoriji manjših občin. V kategoriji srednje velikih občin, pa je zmagala občina Tolmin.


Obrazložitev strokovne komisije za izbor Mesten občine Kranj za zmagovalko med mestnimi občinami je temeljila na izvedenih in načrtovanih projektih, ki so bili zelo dobro predstavljeni. 

Projekti Mestne občine Kranj imajo temelje v akcijskem načrtu sprejetega in v lanskem letu noveliranega Lokalnega energetskega koncepta. LEK je bil zastavljen premišljeno in realno s širšim vplivom, tako družbenim kot gospodarskim. Ukrepi, ki se trenutno izvajajo so načrtovani in usmerjeni predvsem v energetsko sanacijo občinske stavbe, postavitev sončnih elektrarn ter obnovo in razširitev javne razsvetljave. Občina je pridobila sredstva iz kohezijskega sklada, projekte pa ima odlično finančno in terminsko načrtovane. V okviru svojih zmožnosti in akcijskega načrta se trudi tudi na področju izboljšanja javnega prometa. V letošnjem letu načrtujejo še izračun ogljičnega odtisa. Največji vtis je na strokovno komisijo naredila s projektom učinkovitega ravnanja in optimizacijo vodovodne oskrbe. MO Kranj uspešno izvaja prvi primer energetskega pogodbeništva v Sloveniji, odlično sodeluje z Lokalno energetsko agencijo Gorenjske (LEAG) in ima urejeno organizirano energetsko svetovanje za občane. Pri svojem delu pa občinske službe delujejo v skladu z uredbo o Zelenih javnih naročilih. Vsi izvedeni in načrtovani ukrepi imajo pozitivni družbeni in okoljski vpliv, sočasno pa investicije pozitivno vplivajo na lokalno gospodarstvo.

Župan MO Kranj, Mohor Bogataj, je iz rok predstavnika podjetja Schneider Electric, Gorazda Klemenčiča, prejel nagrado, enoletno uporabo daljinskega sistema nadzora porabe električne energije. Podjetje Schneider Electric je multinacionalka, ki že več desetletij deluje na področju varčevanja z energijo in z več kot 130.000 zaposlenimi. 

V prihodnjem letu Mestna občina Kranj načrtuje podpis konvenicje županov, s katero se župani zavezujejo, da bodo njihove občine presegle cilje, predvsem na zmanjševanju toplogrednih plinov, ki si jih je EU zastavila do leta 2020.

Galerija»» Arhiv

anketa

petek, 30. maj 2014

Ali ste kdaj koristili subvencije Eko sklada?
Arhiv anket

EMA

MO Kranj

Napaja nas modra energija