LEAG
- Lokalna energetska agencija Gorenjske
Slovenski trg 1, 4000 Kranj
Tel: 059 92 49 74
e-mail: info@leag.si

novice

petek, 14. jun 2019

Energetsko najbolj prodorne občine leta 2019 so Poljčane, Bled in Ljubljana

V Ljubljani so danes na konferenci En.občina & En.management 019 razglasili energetsko najbolj prodorne občine v Sloveniji. V kategoriji malih občin je zmagala Občina Poljčane, v kategoriji srednje velikih Občina Bled, v kategoriji mestnih občin pa Mestna občina Ljubljana.

več o tem

sreda, 3. apr 2019

Vabilo

Konferenca

ENERGETSKO-PODNEBNO NAČRTOVANJE NA REGIONALNI IN LOKALNI RAVNI

 ter 10 let Lokalne energetske agencije Gorenjske (LEAG)

 10. 4. 2019, Knauf Insulation Experience Center, Škofja Loka

 

več o tem

torek, 2. apr 2019

LEAG participated at SMART_watch project Interreg Central Europe

More than 50 representatives of the Regional Observatories - business support institutions - gathered in Kapfenberg (Austria) to discuss regional innovations and joint plans for the future.

več o tem

četrtek, 22. nov 2018

Anketa za INOVATIVNA ZELENA mala in srednja podjetja

V imenu Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije vas naprošamo za izpolnitev ankete s katero želijo pridobiti mnenje čim več slovenskih podjetij. Namen ankete je ugotoviti možne rešitve za izzive financiranja inovacij za podjetja zelenih sektorjev in oblikovati posebno podporno orodje, ki bo prilagojeno potrebam in značilnostim MSP, kar bo pomagalo pri dostop do sredstev in izboljšanje uspeha vlog za financiranje v 9 državah. Spletna anketa je prevedena v slovenščino, potreben čas za izpolnitev je 10 minut.več o tem

ponedeljek, 1. okt 2018

Predstavitev Akcijskega načrta za energetsko prenovo stavb - BUILD2LC

V okviru projekta BUILD2LC Intereg Europe sta Lokalna energetska agencija Gorenjske (LEAG) in Agencija za prestrukturiranje energetike (ApE) predstavila Akcijski načrt za energetsko prenovo stavb oziroma predlog, kako bi lahko v Sloveniji izboljšali energetsko prenovo stavb. več o tem

prijava na novice


Želiš prejemati aktualna obvestila na svoj e-naslov?
Prijavi se!
rotatorrotatorrotatorrotatorrotator

Svetovni dan podnebnih sprememb - 15. maj

Podnebne spremembe, ki so nastale kot posledica naših dejanj v preteklosti potrebujejo naše zavedanje in ukrepanje danes. 


Svetovni dan podnebnih sprememb, ki ga obeležujemo vsako leto 15. maja je dan, ko poteka vrsta aktivnosti s področja ozaveščanja, vplivanja na podnebje. Naša dejanja bodo namreč imela posledice na okolje in podnebje še vrsto let in v Lokalni energetski agenciji Gorenjske se tega zavedajo. Že od ustanovitve leta 2009 delujejo na področju svetovanja javnim ustanovam in ozaveščanja javnosti.

Za otroke v osnovnih šolah smo izvedli več izobraževalnih aktivnostih. Šolarji so se tako lahko preizkusili v vožnji z električnim kolesom. Na delavnicah pri tehničnem pouku pa so v praksi spoznali kaj predstavlja uporaba izolativnih materialov pri gradnji objekta. Ogledali pa so si tudi več različnih videoposnetkov o različnih alternativnih načinih pridobivanja energije.

Za občine LEAG vsako leto pripravi strokovno srečanje z izbrane energetske teme. Letos bodo tako 23. maja za župane in predstavnike gorenjskih občin organizirali srečanje z naslovom: Konvencija županov - izziv in priložnost. Konvencija županov je prevladujoče Evropsko gibanje, ki vključuje lokalne in regionalne oblasti, ki se prostovoljno zavezujejo k povečanju energetske učinkovitosti in k uporabi obnovljivih virov energije. Z zavezanostjo želijo podpisniki Konvencije doseči in preseči cilj Evropske unije, ki je 20 % zmanjšanje emisij CO2 do leta 2020. 

Občinam tudi svetujejo na področju energetskega upravljanja objektov v njihovi lasti na podlagi analize porabe energentov z uporabo energetskega knjigovodstva. S podatkom energijskega števila lastniku objekta priporočijo nadaljnje ukrepe in jim tudi predstavijo predvidene prihranke. Z nadaljnjim poglobljenim energetskim pregledom pa lahko tudi bolj natančno določijo, zakaj prihaja do večje porabe energije. LEAG podaja tudi strokovna mnenja in nudi pomoč pri izvajanju Akcijskih načrtov iz Lokalnega energetskega koncepta, katerega so vse občine morale sprejeti že do konca leta 2012.

Na stojnici na Maistrovem trgu v središču Kranja pa je LEAG tudi letos 15. maja predstavil vrsto neinvesticijskih ukrepov, s katerimi lahko prihranimo v gospodinjstvih. V sodelovanju z različnimi podjetji, ki delujejo na Gorenjskem, so predstavili tudi nekaj njihovih uspešnih projektov in storitev, ki jih nudijo. Za pravilno rešen energetski kviz pa so bili občani nagrajeni z varčno sijalko (podarilo podjetje Elektro Gorenjska).»» Arhiv

anketa

ponedeljek, 5. nov 2018

Ali ste kdaj koristili subvencije Eko sklada?
Arhiv anket

EMA

MO Kranj

Napaja nas modra energija