LEAG
- Lokalna energetska agencija Gorenjske
Slovenski trg 1, 4000 Kranj
Tel: 059 92 49 74
e-mail: info@leag.si

novice

torek, 24. okt 2017

MODER - Napredna energetska prenova sosesk

DELAVNICAveč o tem

torek, 26. sep 2017

ZERO - zmanjšanje energetske revščine občanov


V okviru mreže ENSVET opravljajo svetovalci tudi specifično dejavnost, ki se imenuje zmanjšanje energetske revščine občanov, na kratko ZERO. To storitev opravljajo v sodelovanju s centri za socialno delo.
več o tem

petek, 22. sep 2017

BUILD2LC - Za boljše in učinkovitejše energetske prenove

V četrtek, 21. septembra, je Lokalna energetska agencija Gorenjske organizirala tretji delovni sestanek delovne skupine BUILD2LC.
več o tem

sreda, 21. jun 2017

Zmanjševanje energetske revščine in izboljšanje zdravja - BUILD2LC

V okviru evropskega projekta BUILD2LC so se predstavniki Lokalne energetske Gorenjske, Eko sklada in Ministrstva za infrastrukturo, udeležili evropske konference na temo energetske revščine. Konferenca je potekala 13. junija v mestu Gloucester, Velika Britanija, kjer je dogodek gostila Energetska agencija Severn Wye.več o tem

torek, 20. jun 2017

Evropski teden trajnostne energije 2017 v Mestni občini Kranj

LEAG 20.06.2017
več o tem

prijava na novice


Želiš prejemati aktualna obvestila na svoj e-naslov?
Prijavi se!
rotatorrotatorrotatorrotatorrotator

Svetovni dan podnebnih sprememb - 15. maj

Podnebne spremembe, ki so nastale kot posledica naših dejanj v preteklosti potrebujejo naše zavedanje in ukrepanje danes. 


Svetovni dan podnebnih sprememb, ki ga obeležujemo vsako leto 15. maja je dan, ko poteka vrsta aktivnosti s področja ozaveščanja, vplivanja na podnebje. Naša dejanja bodo namreč imela posledice na okolje in podnebje še vrsto let in v Lokalni energetski agenciji Gorenjske se tega zavedajo. Že od ustanovitve leta 2009 delujejo na področju svetovanja javnim ustanovam in ozaveščanja javnosti.

Za otroke v osnovnih šolah smo izvedli več izobraževalnih aktivnostih. Šolarji so se tako lahko preizkusili v vožnji z električnim kolesom. Na delavnicah pri tehničnem pouku pa so v praksi spoznali kaj predstavlja uporaba izolativnih materialov pri gradnji objekta. Ogledali pa so si tudi več različnih videoposnetkov o različnih alternativnih načinih pridobivanja energije.

Za občine LEAG vsako leto pripravi strokovno srečanje z izbrane energetske teme. Letos bodo tako 23. maja za župane in predstavnike gorenjskih občin organizirali srečanje z naslovom: Konvencija županov - izziv in priložnost. Konvencija županov je prevladujoče Evropsko gibanje, ki vključuje lokalne in regionalne oblasti, ki se prostovoljno zavezujejo k povečanju energetske učinkovitosti in k uporabi obnovljivih virov energije. Z zavezanostjo želijo podpisniki Konvencije doseči in preseči cilj Evropske unije, ki je 20 % zmanjšanje emisij CO2 do leta 2020. 

Občinam tudi svetujejo na področju energetskega upravljanja objektov v njihovi lasti na podlagi analize porabe energentov z uporabo energetskega knjigovodstva. S podatkom energijskega števila lastniku objekta priporočijo nadaljnje ukrepe in jim tudi predstavijo predvidene prihranke. Z nadaljnjim poglobljenim energetskim pregledom pa lahko tudi bolj natančno določijo, zakaj prihaja do večje porabe energije. LEAG podaja tudi strokovna mnenja in nudi pomoč pri izvajanju Akcijskih načrtov iz Lokalnega energetskega koncepta, katerega so vse občine morale sprejeti že do konca leta 2012.

Na stojnici na Maistrovem trgu v središču Kranja pa je LEAG tudi letos 15. maja predstavil vrsto neinvesticijskih ukrepov, s katerimi lahko prihranimo v gospodinjstvih. V sodelovanju z različnimi podjetji, ki delujejo na Gorenjskem, so predstavili tudi nekaj njihovih uspešnih projektov in storitev, ki jih nudijo. Za pravilno rešen energetski kviz pa so bili občani nagrajeni z varčno sijalko (podarilo podjetje Elektro Gorenjska).»» Arhiv

anketa

petek, 30. maj 2014

Ali ste kdaj koristili subvencije Eko sklada?
Arhiv anket

EMA

MO Kranj

Napaja nas modra energija