LEAG
- Lokalna energetska agencija Gorenjske
Slovenski trg 1, 4000 Kranj
Tel: 059 92 49 74
e-mail: info@leag.si

novice

petek, 14. jun 2019

Energetsko najbolj prodorne občine leta 2019 so Poljčane, Bled in Ljubljana

V Ljubljani so danes na konferenci En.občina & En.management 019 razglasili energetsko najbolj prodorne občine v Sloveniji. V kategoriji malih občin je zmagala Občina Poljčane, v kategoriji srednje velikih Občina Bled, v kategoriji mestnih občin pa Mestna občina Ljubljana.

več o tem

sreda, 3. apr 2019

Vabilo

Konferenca

ENERGETSKO-PODNEBNO NAČRTOVANJE NA REGIONALNI IN LOKALNI RAVNI

 ter 10 let Lokalne energetske agencije Gorenjske (LEAG)

 10. 4. 2019, Knauf Insulation Experience Center, Škofja Loka

 

več o tem

torek, 2. apr 2019

LEAG participated at SMART_watch project Interreg Central Europe

More than 50 representatives of the Regional Observatories - business support institutions - gathered in Kapfenberg (Austria) to discuss regional innovations and joint plans for the future.

več o tem

četrtek, 22. nov 2018

Anketa za INOVATIVNA ZELENA mala in srednja podjetja

V imenu Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije vas naprošamo za izpolnitev ankete s katero želijo pridobiti mnenje čim več slovenskih podjetij. Namen ankete je ugotoviti možne rešitve za izzive financiranja inovacij za podjetja zelenih sektorjev in oblikovati posebno podporno orodje, ki bo prilagojeno potrebam in značilnostim MSP, kar bo pomagalo pri dostop do sredstev in izboljšanje uspeha vlog za financiranje v 9 državah. Spletna anketa je prevedena v slovenščino, potreben čas za izpolnitev je 10 minut.več o tem

ponedeljek, 1. okt 2018

Predstavitev Akcijskega načrta za energetsko prenovo stavb - BUILD2LC

V okviru projekta BUILD2LC Intereg Europe sta Lokalna energetska agencija Gorenjske (LEAG) in Agencija za prestrukturiranje energetike (ApE) predstavila Akcijski načrt za energetsko prenovo stavb oziroma predlog, kako bi lahko v Sloveniji izboljšali energetsko prenovo stavb. več o tem

prijava na novice


Želiš prejemati aktualna obvestila na svoj e-naslov?
Prijavi se!
rotatorrotatorrotatorrotatorrotator

Strokovna ekskurzija: obisk v pasivni standard prenovljenega vrtca Manka Golarja v Gornji Radgoni

V Gornji Radgoni smo si v torek, 3.11.2009, ogledali v pasivni standard prenovljen vrtec Manka Golarja, katerega prenova je bila sofinancirana s strani Norveškega finančnega mehanizma.

Kot določa slovenski energetski program, je potrebno do leta 2010 povečati energetsko učinkovitost za desetino, v javnem sektorju celo za 15 odstotkov.

V občini Gornja Radgona so k uresničevanju teh ciljev pristopili že leta 2005 s sprejetjem programskega dokumenta »Energetska zasnova občine Gornja Radgona«.

V skladu s tem dokumentom se je občina Gornja Radgona odločila za energetsko prenovo vrtca Manka Golarja Gornja Radgona na pasivni standard.

Obnovili so dve stavbi. Prva je bila zgranjena leta 1975, druga leta 1982. Po odločitvi, da se začnejo pripravljati za obnovo na pasivni standard, se je hkrati začelo tudi aktivno iskanje ustreznih finančnih virov.

Kot ena izmed možnosti se je pokazal Norveški finančni mehanizem. Maja 2006 je občina je občina oddala prijavo, skoraj leto po vložitvi pa je prejela sklep o sofinanciranju v višini 672.446 €.

Celotna investicija je znašala 3,2 mio €, pri čemer predstavlja energetska sanacija strošek v višini 1,9 mio €, obnovljenih pa je ca. 2000 m2 notranjih površin, vsa zunanja okolica vključno s sanitarnimi, dostavnimi in parkirnimi površinami.

Obisk in ogled vrtca je potekal tri ure, od tega je večji del predstavljal strokovni posvet z g. Habjaničom, odgovornim za prenovo vrtca. Predstavil je naslednje faze obnove:

  • gradbeno sanacijo posameznih ključnih elementov ovoja stavbe,
  • povečanje energetske učinkovitosti na pasivni nivo z obnovo strojinih inštalacij prek celovite obnove obstoječega sistema centralnega ogrevanja in prehoda na toplotno črpalko,
  • posodobitev sistema centralnega prezračevanja s hkratnim uvajanjemtehnologij vračanja toplote odpadnega zraka,
  • uporabo obnovljivih virov energije za pripravo tople vode,
  • obnovo dotrajanje vodovodne inštalacije,
  • obnovo elektroinštalacij, skladno z energetsko obnovo.

Ga. Tatjana Methans, Razvojna agencije Gornja Radgona, je predstavila potek prijave na razpis za dodelitev sredstev iz Norveškega finančnega mehanizma. Naštela je tudi pomanjkljivosti pri spremljanju in odajanju poročil. Izpostavila je predvsem predolgo pregledovanje poročila s strani odgovornega ministrstva RS.
»» Arhiv

anketa

ponedeljek, 5. nov 2018

Ali ste kdaj koristili subvencije Eko sklada?
Arhiv anket

EMA

MO Kranj

Napaja nas modra energija