LEAG
- Lokalna energetska agencija Gorenjske
Slovenski trg 1, 4000 Kranj
Tel: 059 92 49 74
e-mail: info@leag.si

novice

petek, 14. jun 2019

Energetsko najbolj prodorne občine leta 2019 so Poljčane, Bled in Ljubljana

V Ljubljani so danes na konferenci En.občina & En.management 019 razglasili energetsko najbolj prodorne občine v Sloveniji. V kategoriji malih občin je zmagala Občina Poljčane, v kategoriji srednje velikih Občina Bled, v kategoriji mestnih občin pa Mestna občina Ljubljana.

več o tem

sreda, 3. apr 2019

Vabilo

Konferenca

ENERGETSKO-PODNEBNO NAČRTOVANJE NA REGIONALNI IN LOKALNI RAVNI

 ter 10 let Lokalne energetske agencije Gorenjske (LEAG)

 10. 4. 2019, Knauf Insulation Experience Center, Škofja Loka

 

več o tem

torek, 2. apr 2019

LEAG participated at SMART_watch project Interreg Central Europe

More than 50 representatives of the Regional Observatories - business support institutions - gathered in Kapfenberg (Austria) to discuss regional innovations and joint plans for the future.

več o tem

četrtek, 22. nov 2018

Anketa za INOVATIVNA ZELENA mala in srednja podjetja

V imenu Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije vas naprošamo za izpolnitev ankete s katero želijo pridobiti mnenje čim več slovenskih podjetij. Namen ankete je ugotoviti možne rešitve za izzive financiranja inovacij za podjetja zelenih sektorjev in oblikovati posebno podporno orodje, ki bo prilagojeno potrebam in značilnostim MSP, kar bo pomagalo pri dostop do sredstev in izboljšanje uspeha vlog za financiranje v 9 državah. Spletna anketa je prevedena v slovenščino, potreben čas za izpolnitev je 10 minut.več o tem

ponedeljek, 1. okt 2018

Predstavitev Akcijskega načrta za energetsko prenovo stavb - BUILD2LC

V okviru projekta BUILD2LC Intereg Europe sta Lokalna energetska agencija Gorenjske (LEAG) in Agencija za prestrukturiranje energetike (ApE) predstavila Akcijski načrt za energetsko prenovo stavb oziroma predlog, kako bi lahko v Sloveniji izboljšali energetsko prenovo stavb. več o tem

prijava na novice


Želiš prejemati aktualna obvestila na svoj e-naslov?
Prijavi se!
rotatorrotatorrotatorrotatorrotator

Evropski teden trajnostne energije 2014 v Mestni občini Kranj

9. Evropski teden trajnostne energije (EUSEW) v Mestni občini Kranj v znamenju sprejetega Trajnostnega energetskega akcijskega načrta (SEAP).


Evropski teden trajnostne energije poteka od leta 2006 dalje in je nastal kot pobuda Evropske komisije. V tednu trajnostne energije je organizirana vrsta informativnih aktivnosti, kjer energetske agencije, javni organi, zasebne družbe, nevladne organizacije in industrijska združenja predstavljajo energetske in podnebne cilje EU.

 

Lokalna energetska agencija Gorenjske je v ponedeljek, 23. junija organizirala informativno stojnico na Maistrovem trgu v Kranju. Obiskovalci stojnice so lahko preizkusili električno kolo, predstavnik ENSVETa, ki občanom skozi vse leto nudi energetsko svetovanje, pa je predstavil investicijske in neinvesticijske ukrepe, s katerimi lahko v gospodinjstvih prihranimo energijo. V sodelovanju z različnimi podjetji, ki delujejo na Gorenjskem, pa so bili predstavljeni tudi uspešni projekti in storitve, ki jih nudijo.

 

Predstavljen je bil tudi februarju sprejeti SEAP MO Kranj s katerim je zadan cilj 21% zmanjšanje izpustov CO2 do leta 2020. Na promocijskem letaku je tako prikazan akcijski načrt oziroma pregled predvidenih ukrepov. Izdelava in izvajanje promocijskih aktivnosti SEAP MO Kranj je delno sofinancirana s strani evropskega programa SEAP ALPS. V okviru omenjenega programa pričakujejo pristop h Konvenciji županov in izdelavo SEAP v še eni gorenjski občini. SEAP je strateški dokument, ki vsebuje načrt lokalne skupnosti, kako bo kot podpisnik Konvencije županov dosegla svoje obveze do leta 2020. Izdelan je na osnovi celostnega pristopa in načrtovanja lokalnih energetskih konceptov. Osredotoča se na zmanjševanje energetskih potreb v številnih ključnih dejavnostih ter na možno uporabo lokalnih virov obnovljive energije, ki bi pokrili potrebe po energiji. Prav tako pa ta dokument določa cilje in ukrepe za zmanjševanje CO2 v opredeljenem obdobju.

 

LEAG občinam svetuje na področju energetskega upravljanja objektov v njihovi lasti in nudi pomoč pri odločitvah za investicije s področja URE in OVE. Z uporabo energetskega knjigovodstva, katerega so pričeli uvajati v več gorenjskih občinah, pridobivajo podatke o energetski učinkovitosti posameznega objekta. S temi podatki lastniku objekta priporočajo nadaljnje ukrepe in jim tudi predstavijo predvidene prihranke. Z nadaljnjim poglobljenim energetskim pregledom pa lahko tudi bolj natančno ugotovijo zakaj prihaja do odstopanj pri porabi energije. V določenih primerih se lahko odstopanja uredijo  z neinvesticijskimi ukrepi v nasprotnem primeru pa v takem dokumentu priporočijo ukrepe za celovito energetsko sanacijo objektov. 
»» Arhiv

anketa

ponedeljek, 5. nov 2018

Ali ste kdaj koristili subvencije Eko sklada?
Arhiv anket

EMA

MO Kranj

Napaja nas modra energija