SPLOŠNA UREDBA O VARSTVU OSEBNIH PODATKOV – GDPR

Lokalna energetska aganecija Gorenjske, Slovenski trg 1, 4000 Kranj, matična številka: 3531333000, davčna številka: SI83738975 (v nadaljevanju: upravljavec), spoštuje vašo zasebnost in se zavezuje, da bo osebne podatke skrbno varoval v skladu s Splošno uredbo o varstvu podatkov (Uredba (EU) 2016/679, angl. General Data Protection Regulation; v nadaljevanju: Uredba GDPR) in drugo relevantno zakonodajo o varstvu osebnih podatkov, ki opredeljuje način in metode, uporabljene v povezavi z varovanjem, zbiranjem, uporabo in posredovanjem osebnih podatkov.

Kontakt pooblaščene osebe za varstvo osebnih podatkov: info (at) leag.si

  1. Osebni podatki

Osebni podatek pomeni katero koli informacijo v zvezi z določenim ali določljivim posameznikom (v nadaljnjem besedilu: posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki). Določljiv posameznik je tisti, ki ga je mogoče neposredno ali posredno določiti, zlasti z navedbo identifikatorja, kot je ime, identifikacijska številka, podatki o lokaciji, spletni identifikator, ali z navedbo enega ali več dejavnikov, ki so značilni za fizično, fiziološko, genetsko, duševno, gospodarsko, kulturno ali družbeno identiteto tega posameznika.

Osebni podatki, ki jih upravljavec pridobi, so:

– Ime in priimek

– Elektronski naslov

  1. Namen uporabe osebnih podatkov

Z izpolnitvijo kontaktnega obrazca dajete soglasje izključno za naslednje namene:

– pošiljanje elektronskih novic in obvestil na temo s področja energetike, učinkovite rabe energije, obnovljivih virov energije, energetske revščine,

– pošiljanje informacij in vabil na naše dogodke,

– pošiljanje novic in informacij o aktualnih projektih,

– občasno pošiljanje vprašalnikov, anket, obvestil o nagradnih igrah,

– pošiljanje informativnih in izobraževalnih gradiv.

Vaših osebnih podatkov ne bomo posredovali tretjim osebam ali jih prenesli v tretjo državo oz. mednarodno organizacijo.

Vsak ima skladno z zakonom pravico, da se od vse elektronske komunikacije kadarkoli odjavi oziroma prekliče privolitev, in sicer tako, da odgovori na prejeti e-mail in v zadevo pripiše besedo ODJAVA, ali pa nam svojo odločitev sporoči na elektronski naslov: info (at) leag.si.

Vaši podatki bodo uporabljeni do vašega preklica. Po preklicu se bodo vsi vaši podatki nemudoma izbrisali iz baze podatkov.

Zbrane osebne podatke bodo obdelovali naši zaposleni, ki so zadolženi za pošiljanje novic in obvestil oziroma vabil po elektronski pošti. V primeru, da bo katerikoli zunanji sodelavec imel dostop do teh podatkov, bo zavezan s pogodbo o varovanju.

Podatki, ki jih upravljavec zbira in obdeluje, bodo razkriti le, če je taka obveznost določena v zakonu, ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov upravljavca.

Obdelava in informacije v zvezi z osebnimi podatki temeljijo na Uredbi GDPR in drugi nacionalni zakonodaji o varstvu osebnih podatkov.

  1. Pravice posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki in kontakt za zaščito osebnih podatkov

Posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, ima pravico dobiti potrditev ali se v zvezi z njim obdelujejo osebni podatki in ima v tem primeru pravico do naslednjih informacij iz te evidence dejavnosti obdelave (pravica do dostopa):

  • namen obdelave,
  • vrste osebnih podatkov,
  • posameznike, ki so jim bili ali jim bodo razkriti osebni podatki,
  • čas hrambe osebnih podatkov.

Hkrati pa ima posameznik še pravico:

– da od upravljavca kadarkoli zahteva popravek svojih osebnih podatkov,

– do ugovora o obdelavi (s posredovanjem ugovora na info(at) leag.si) in pravico do pritožbe pri nadzornem organu (Informacijski pooblaščenec RS, Zaloška 59 1000 Ljubljana, e mail: gp.ip@ip-rs.si),

– da od upravljavca kadarkoli zahteva, da brez nepotrebnega odlašanja izbriše osebne podatke v zvezi z njim,

– da ima posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, pravico doseči, da upravljavec omeji obdelavo, skladno z Uredbo GDPR,

– da ima posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, pravico, da prejme posredovane osebne podatke v splošno uporabljani obliki in da te podatke posreduje drugemu upravljavcu, ne da bi ga upravljavec, ki so mu bili osebni podatki zagotovljeni, pri tem oviral, skladno z Uredbo GDPR.

Zahteve, pritožbe ali vprašanja, ki se nanašajo na obdelavo in zaščito osebnih podatkov lahko posredujete na elektronski naslov info(at)leag.si.

  1. Spremembe politike zasebnosti

Upravljavec si pridržuje pravico do sprememb kateregakoli dela politike zasebnosti brez predhodnega obvestila. Spremenjena politika zasebnosti prične veljati z dnem objave na spletni strani www.leag.si.

  1. Veljavnost politike zasebnosti

Ta politika zasebnosti velja od 25. 5. 2018 in se uporablja do morebitne spremembe oz. preklica.

LEAG

LOKALNA ENERGETSKA AGENCIJA GORENJSKE

Slovenski trg 1

4000 Kranj

Spletni piškotki

Da bi vam olajšali uporabo naše spletne strani in jo naredili bolj prijetno, uporabljamo »piškotke«. Piškotki so majhne podatkovne enote, ki nam omogočajo primerjavo novih in predhodnih obiskovalcev, razumevanje, kako uporabljajo našo stran, in ki nam posredujejo podatke, s katerimi lahko naredimo prihodnji obisk spletne strani bolj prijeten in učinkovit. Če ne želite uporabljati piškotkov, nastavite svoj računalnik tako, da izbriše vse piškotke spletnih strani in/ali vas opozori, preden se piškotek shrani na disk. Če ne želite spremeniti uporabe piškotkov, preprosto nadaljujte na spletno stran.

Za več informacij o piškotkih in njihovem vplivu na www.aboutcookies.org.

VRSTE PIŠKOTKOV, KI JIH UPORABLJAMO

Obvezni piškotki
Ti piškotki so nujni za premikanje po spletni strani in uporabo njenih možnosti, kot je dostop do varnih območij spletne strani. Brez teh piškotkov ni možno zagotoviti storitev, ki ste jih zahtevali, na primer obrazec za nagradno igro ipd.

Izvedbeni piškotki
Ti piškotki zbirajo informacije o načinu uporabe spletne strani, na primer katere strani uporabniki najpogosteje obiščejo, in ali se na spletnih straneh pojavijo sporočila o napaki. Ti piškotki ne zbirajo informacij, ki bi lahko identificirale uporabnika. Vse zbrane informacije so združene in zato anonimne. Ti piškotki se uporabljajo samo za izboljšanje delovanja spletne strani.

Z nadaljevanjem uporabe naše spletne strani po tem ko ste dobili obvestilo o piškotkih se strinjate, da na vašo napravo namestimo to vrsto piškotkov.

Funkcionalni piškotki
Ti piškotki omogočajo, da si spletna stran zapomni vaše izbrane možnosti (na primer vaše uporabniško ime, jezik ali regijo, kjer se nahajate) in vam ponudi izboljšane, bolj osebne možnosti. Tako na primer spletna stran kssena.sikssena.si nudi prilagojeno vsebino glede na tematiko člankov, ki jih je uporabnik označil kot priljubljene. Ti piškotki si lahko zapomnijo tudi spremembe velikosti črk in pisave ter drugih delov spletne strani, ki jih lahko prilagodite. Uporabni so tudi za zagotavljanje storitev, ki ste jih zahtevali, kot je ogled videoposnetka ali komentiranje na blogu. Informacije, ki jih zbirajo ti piškotki, so lahko anonimne in ne sledijo vašemu brskanju po drugih spletnih straneh.

Z nadaljevanjem uporabe naše spletne strani po tem ko ste dobili obvestilo o piškotkih se strinjate, da na vašo napravo namestimo to vrsto piškotkov.

Kako upravljati piškotke na osebnem računalniku 
Klikni za onemogočanje Google Analitike
 
S klikom na “onemogočanje Google Analitike” bo analitika onemogočena za mesec dni.

Če želite omogočiti piškotke naše spletne strani, sledite spodnjim korakom.

Google Chrome

  1. Kliknite »Orodja« na vrhu vašega brskalnika in izberite »Nastavitve«.
  2. Kliknite »Prikaži dodatne nastavitve«, se pomaknite do razdelka »Zasebnost« in kliknite gumb »Nastavitve vsebine«.
  3. Izberite »Dovoli nastavljanje lokalnih podatkov«.

Microsoft Internet Explorer 6.0, 7.0, 8.0, 9.0

  1. Kliknite »Orodja« na vrhu vašega brskalnika in izberite »Internetne možnosti«, nato kliknite zavihek »Zasebnost«.
  2. Preverite, da je raven vaše zasebnosti nastavljena na srednjo ali manj, kar bo omogočilo uporabo piškotkov v vašem brskalniku.
  3. Nastavitev nad srednjo ravnijo bo onemogočila uporabo piškotkov.

Mozilla Firefox

  1. Kliknite »Orodja« na vrhu vašega brskalnika in izberite »Možnosti«. >
  2. Nato izberite ikono »Zasebnost«. >
  3. Kliknite »Piškotki« in izberite možnost »Dovoli stranem, da ustvarijo piškote«.

Safari

  1. Kliknite ikono zobnika na vrhu vašega brskalnika in izberite možnost »Nastavitve«.
  2. Kliknite »Zasebnost«, nato označite možnost »Onemogoči uporabo piškotkov tretjih oseb in oglaševalnih piškotkov«.
  3. Kliknite »Shrani«.

Kako upravljati piškotke na računalniku Mac
Če želite omogočiti piškotke naše spletne strani, sledite spodnjim korakom.

Microsoft Internet Explorer 5.0 on OSX

  1. Kliknite »Explorer« na vrhu vašega brskalnika in izberite možnost »Nastavitve«.
  2. Pomaknite se navzdol do »Piškotki« v razdelku »Prejete datoteke«.
  3. Izberite možnost »Nikoli ne vprašaj«.

Safari on OSX

  1. Kliknite »Safari« na vrhu vašega brskalnika in izberite možnost »Nastavitve«.
  2. Kliknite »Zasebnost« in nato »Omogoči uporabo piškotkov«.
  3. Izberite »Samo na obiskanih straneh«.

Mozilla and Netscape on OSX

  1. Kliknite »Mozilla« ali »Netscape« na vrhu vašega brskalnika in izberite možnost »Nastavitve«.
  2. Pomaknite se navzdol do »Piškotki« v razdelku »Zasebnost in varnost«.
  3. Izberite »Dovoli piškotke samo za izvorno spletno stran«.

Opera

  1. Kliknite »Meni« na vrhu vašega brskalnika in izberite »Nastavitve«.
  2. Nato izberite »Možnosti« in zavihek »Napredno«.
  3. Izberite možnost »Omogoči uporabo piškotkov«.