Nasveti za varčevanje z energijo v javnih stavbah

  • Post author:
  • Post category:Aktualno

Cene električne energije in plina so na svetovnih trgih v zadnjem letu dosegale nove mejnike. Rezultat je dražja električna energija in plin za končne odjemalce. Podražitve pri fizičnih osebah in v javnem sektorju še niso bile tako očitne, v podjetjih pa so se cene povišale tudi za faktor 4.

Na cene energentov imamo uporabniki majhen vpliv, močno pa lahko s svojimi navadami vplivamo na rabo energije. Organizacijski ukrepi nas nič ne stanejo in prinašajo takojšnje prihranke.

V LEAG-u smo izdelali gradivo z nasveti za varčevanje z energijo v javnih stavbah.

V brošuri najdete nasvete po posameznih segmentih (ogrevanje, hlajenje, prezračevanje itd.), skupaj s kratko razlago in zanimivimi dejstvi (“Ali ste vedeli”).

Brošura “Varčevanje z energijo v javnih stavbah”

Letak z grafično vsebino služijo kot povzetek, ki ga lahko obesite na vidno mesto v stavbi. V primeru, da bi želeli letake natisniti ali objaviti v fizični obliki, nas prosim kontaktirajte do 1.9.2022 (takrat bomo dali v tisk). Za dosego čim večjega kroga ljudi vas naprošamo, da posredovano gradivo posredujete javnim ustanovam v občini.

V želji po čim boljših rezultatih, vam ponujamo tudi predavanje (v sklopu pogodbe za energetski menedžment) za vse vodje in tehnični kader posameznih javnih zavodov ter ostale interesente. Predavanje bi, kot že dogovorjeno z nekaterimi, izvedli v septembru. Na predavanju bi prikazali rezultate iz prakse, kjer so uporabniki samo s svojim vedenjem znižali/zvišali rabo energije tudi za več kot 30 %.