Vabilo na konferenco

  • Post author:
  • Post category:Novice

Vabimo vas na vseslovenski dogodek, kjer bo posvečen energetsko-podnebnemu načrtovanju in problematiki na regionalni ravni. Konferenca bo 10. 4. 2019 v Škofji Loki na kateri bo prvič javno predstavljen dokument Trajnostni energetsko-podnebni načrt  (TEPN) Gorenjske (evropska oznaka dokumenta je Sustainable Energy and Climate Action Plan (SECAP), ki je prvi tak regijski dokument v Sloveniji. Hkrati bomo obeležili 10-letnico delovanja LEAG.

Povabili smo tudi goste iz Bruslja, predstavnike Covenant of Mayors in partnerje LEAG ter BSC. V okviru te Konvencije županov (Covenant of Mayors iz Bruslja, ki deluje pod pokroviteljstvom EU komisije) je po njihovih, evropskih pravilih, nastal skupen dokument SECAP za vseh 18 občin Gorenjske.

Poleg vladnih predstavnikov so povabljeni tudi župani gorenjskih občin, predstavniki  vseh LEA-lokalnih energetskih agencij in RRA regionalnih razvojnih agencij v Sloveniji, partnerji in prijatelji ter strokovnjaki oziroma načrtovalci iz energetsko-podnebnih področij.

Z okroglo mizo bomo opozorili na aktualne teme današnjega trenutka in s pomembnimi domačimi in tujimi gosti odstrli marsikatero smer razvoja in ukrepanja na omenjenih področjih v bodoče.  

Rezervirajte si  10. april 2019 za druženje z nami!

PROGRAM