TISKOVNO SPOROČILO: Online dogodek projekta Interreg Italija Slovenija “SECAP”

“Krepitev izvajanja Akcijskih načrtov za trajnostno energijo in podnebje (SECAP) na širšem čezmejnem območju”

V sredo 30.3.2022 od 10.00 do 13.00 bo potekalo srečanje preko spletne platforme (ZOOM)

Dogodek bo organiziran v okviru projekta Interreg Italija Slovenija “SECAP”, katerega cilj je širjenje trajnostne rabe energije in prilagajanja na podnebne spremembe ter povezovanje z evropskimi energetskimi in podnebnimi akcijami, kot je Konvencija županov.

DNEVNI RED
PRIJAVA

• UDELEŽBA: brezplačna

Po pozdravnem nagovoru g. Massimo Canali, direktorja za obrambo okolja, energetiko in trajnostni razvoj regije RAFVG, bosta Nicolò Tudorov (Avtonomna regija Furlanija-Julijska krajina, RAFVG) in Ivana Kacafura (Goriška lokalna energetska agencija, Nova Gorica, GOLEA) predstavila pomen SECAP v podnebnih strategijah.

Denis Maragno (Univerza IUAV v Benetkah) bo predstavil nove pristope, ki so bili razviti znotraj projekta, za oceno ranljivosti na podnebne spremembe in njihovo vlogo v strategijah prilagajanja na čezmejni ravni, Nikola Holodkov (AREA Science Park) pa bo podrobneje prikazal razvite metodologije v okviru projekta za spodbujanje prilagajanja na podnebne spremembe.

Črtomir Kurnik (Lokalna energetska agencija Gorenjske, LEAG) bo prikazal vključenost teritorija in pozitivne učinke SECAP na različnih segmentih delovanja občin.

Sledil bo Davide Cassanmagnago (Konvencija županov) s predstavitvijo nove strategije in ciljev Konvencije županov in novih virov podnebnega financiranja EU, rezerviranih za občine.

Nato bodo na vrsti občine, katere so preko projekta “SECAP” pridobile Akcijske načrte za energetiko in podnebje.

Svoje izkušnje, pridobljene v teh treh letih projekta, bodo z nami delili župan Občine Ajdovščina, Tadej Beočanin in Chiara Puntar, svetnica za skupnostne projekte Občine Devin Aurisina