LEAG ozavešča o čisti energiji in trajnostnem razvoju

  • Post author:
  • Post category:Aktualno

Lokalna energetska agencija Gorenjske (LEAG) bo ob Svetovnem dnevu Zemlje, ki ga praznujemo 22. aprila, obiskala dve osnovni šoli na Gorenjskem. S praktičnimi delavnicami in interaktivnimi predavanji bodo osveščali o obnovljivih virih energije, učinkoviti rabi energije, varčevanju in vplivu posameznika na okolje učence zadnje triade osnovnih šol.

LEAG je partner projekta CEATY (Clean Energy Ambassadors Training for Youngsters), ki se osredotoča na izobraževanje mladih o čisti energiji in njenem pomenu pri ohranjanju okolja. Projekt vključuje partnerje iz Slovenije, Turčije, Bolgarije, Nizozemske in Španije.

Cilj projekta CEATY je razvoj interaktivnega programa usposabljanja za ambasadorje čiste energije za mlade. Trenutno izvajajo analizo potreb v vključenih državah, za učence od 12 do 16 let, njihove učitelje in starše. Povratne informacije bodo pomagale oblikovati učinkovit nabor orodij za ambasadorje čiste energije, ki bo ustrezal potrebam učencev in podpiral učne cilje.

Lokalna energetska agencija Gorenjske (LEAG) si želi, da bi bil program usposabljanja zabaven, zanimiv in prilagojen potrebam učencev, učiteljev in staršev. Zato vas prosijo, da odgovorite na nekaj vprašanj, s katerimi bodo razumeli, kaj že veste o čisti energiji, kaj bi radi še izvedeli in na kakšen način bi radi izvedeli. Vaše povratne informacije bodo zelo pomembne za načrtovanje programa usposabljanja, ki bo zanimiv, informativen in interaktiven.

SPLETNA ANKETA za UČENCE:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe1b9anh3f4w7DserPthL82pYszgVz892rfXIxlPQpLe1Frew/viewform
SPLETNA ANKETA za UČITELJE:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeSXoGtn1S4GXMCdUhLE3ZsFC4OgeE8tNyWl4l701d0zteJUw/viewform
SPLETNA ANKETA za STARŠE:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdaE_Cbss0Zy4XPOTlOlYQq_tyW9JaaXgEs4NTPjpFzs8qKbg/viewform

Ob letošnjem dnevu Zemlje, LEAG še posebej poudarja pomembnost projekta CEATY, saj lahko že mladi, ki se izobražujejo o čisti energiji, prispevajo k zmanjšanju ogljičnega odtisa in ohranjanju našega planeta za prihodnje generacije.