VABILO: Delavnica “Nadgradnja lokalnih energetskih konceptov”

  • Post author:
  • Post category:Aktualno

Lokalna energetska agencija Gorenjske, Focus, društvo za sonaraven razvoj ter Inštitut Jožef Stefan, Center za energetsko učinkovitost vas vabimo na delavnico “Nadgradnja lokalnih energetskih konceptov”, ki bo potekala v torek, 20. 6. 2023, med 9. in 13. uro v prostorih Mestne knjižnice Kranj, Gregorčičeva ulica 1, Kranj.

Namen delavnice je spodbuditi aktivno sodelovanje deležnikov pri nadgradnji metodologije za izdelavo lokalnih energetskih konceptov (LEK).

Na delavnici boste seznanjeni z analizo trenutnega stanja LEK, izsledki strokovne delovne skupine za njihovo nadgradnjo in predlogi za izboljšanje ter z izkušnjami z vključevanjem deležnikov v lokalno energetsko načrtovanje. To bo podlaga za razpravo o predlaganih spremembah metodologije priprave LEK, o pridobivanju podatkov, uporabnosti novih orodij za načrtovanje ter priporočilih za nadaljnje izboljšave. Trajnostne rešitve, predvidene v LEK, zahtevajo namreč širše strinjanje vseh deležnikov, saj lahko le na ta način dosežemo zvišanje kakovosti LEK in sprejemljivosti predlaganih ukrepov URE in OVE v občinah. Govora bo tudi o lokalnih dobrih praksah (prenova stanovanjske soseske Planina v Kranju, Gorenjski sistem izposoje koles).

Obvezne prijave sprejemamo do petka, 16. 6. preko obrazca.

Program delavnice in original vabilo.

Delavnica je organizirana v okviru projekta LIFE IP CARE4CLIMATE, ki je integralni projekt, sofinanciran s sredstvi evropskega programa LIFE, sredstvi Sklada za podnebne spremembe in sredstvi partnerjev projekta.

Dodatne informacije: [email protected], 059 071 327

Vljudno vabljeni.