Vabilo na virtualno zaključno konferenco projekta BUILD2LC Interreg Europe – 3.12. 2020

Vabimo vas na zaključno konferenco projekta BUILD2LC Interreg Europe “Spodbujanje nizkoogljičnih inovativnih sanacij stavb v evropskih regijah”, ki bo potekala v četrtek, 3. decembra 2020, med 9.00 in 13.30.

Rezervirajte datum in ne zamudite priložnosti, da izveste več o trajnostnih stavbah.

Kot lahko vidite na dnevnem redu, bo konferenca na otvoritveni seji imela predstavitve na visoki ravni vrste strokovnjakov in uradnikov. Sodelovali bodo predstavniki programa Interreg Europe iz Skupnega tehničnega sekretariata. Predstavljeni bodo rezultati projekta BUILD2LC, medregionalno S3 Partnerstvo s strani Skupnega raziskovalnega središča Evropske komisije in predstavitev evropskega vključevanja stavb v krožno gospodarstvo s strani GD za okolje, Evropska komisija.

V drugi tehnični seji bodo predstavljeni izbrani primeri dobrih praks iz štirih prioritetnih tem:
– Novi finančni instrumenti. Spodbujanje povpraševanje in promocija naložb v energetske sanacije državljanov.
– Profesionalizacija gradbenega sektorja. Spodbujanje poslovne konkurenčnosti: preoblikovanje poslovnih modelov (ESCOs) in vključevanje vseh akterjev v vrednostni verigi sektorja energetskih sanacij.
– Nova energetska kultura, vključevanje državljanov in energetska revščina.
– Inovacije. Spodbujanje inovativnih rešitev, uporaba novih materialov, pospeševanje javnih naročil in sodelovanje med podjetji in inštituti znanja.

Zadnje zaključna seja bo posvečena sklepom in priložnostim naslednjega obdobja.

Vabilo na zaključno konferenco BUILD2LC.

Več informacij o projektu BUILD2LC.

Prijave na zaključno konferenco in morebitna vprašanja sprejemamo na e-mail: [email protected]

Zahvaljujemo se vam za izkazani interes pri sodelovanju na projektu, hkrati pa vas naprošamo, da to vabilo pošljete svojim sodelavcem ali osebam, ki jih zanima tema zaključne konference projekta BUILD2LC Interreg Europe.