Do energetskega pregleda v podjetju s pomočjo subvencije

Lokalna energetska agencija Gorenjske si z izvajanjem energetskih pregledov prizadeva zmanjšati rabo energije in spodbuditi izrabo obnovljivih virov energije. Z energetskim pregledom odkrivamo vzroke za preveliko porabo energije v stavbah.

Na Eko skladu nudijo subvencije za izvedbo ukrepov za povečanje energetske učinkovitosti. Pred dobrim mesecem je bil poleg že objavljenih razpisov za podjetja razpisan nov javni poziv . Podjetja lahko pridobijo subvencijo za različne ukrepe povečanje energetske učinkovitosti (od izolacije fasade, strehe, zamenjave razsvetljave, vgradnje nove kurilne naprave do prezračevalnih naprav kot nakup novih strojev).

V okviru projekta INNOVEAS se osredotočamo na izvajanje prvih korakov, in sicer energetskih pregledov v malih in srednje velikih podjetjih v Sloveniji.


V želji po dosegu čim večjega števila podjetij smo za vas pripravili serijo kratkih filmov, kjer boste našli osnovne informacije o izvedbi energetskih pregledov, subvencijah Ekosklada za podjetja, usmeritvah Slovenije in tri primere dobre prakse, ki potrdijo, da se investicija in ukrepi za povečanje energetske učinkovitosti zares splačajo.

Filmi so dosegljivi na spodnjih povezavah.

  1. Uvod – osnovne informacije o energetskih pregledih
  2. Ekosklad – subvencije za podjetja
  3. Lokalne značilnosti, cilji, SIQ
  4. Primeri dobre prakse – Gorenjske elektrarne
  5. Primeri dobre prakse – Pivka, Gostilna Ančka

Vabljeni tudi k ogledu filmov naših partnerjev, kjer lahko pridobite še več informacij in zlasti primerov dobre prakse.

Ker sodelujemo na EU projektu imenovanem INNOVEAS, ki se osredotoča na mala in srednje velika podjetja, in povečanje energetske učinkovitosti bi vam lahko energetski pregled ponudili po zelo sprejemljivi ceni.

Za več informacij o projektu Innoveas, izvedbo energetskih pregledov ali morebitno pomoč pri pridobivanju sredstev različnih razpisov nas prosim kontaktirajte.

Imamo le en planet, zato je prav, da vsi po svojih najboljših močeh skrbimo zanj.